JERZYK-NYC Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Okularnicy,a moze po prostu zamienic okulary na soczewki kontaktowe?Wtedy jazda na motorze,bieganie,plywanie(w goglach oczywiscie),nawet wchodzenie w zimie do tramwaju,autobusu czy budynku przestaje byc problemem.W tych czasach nie wychodzi to znowu tak drogo a czujesz sie jak bys mial"swoje oczy".Pisze bo uzywam. Edytowane 20 Marca 2018 przez JERZYK-NYC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Okularnicy,a moze po prostu zamienic okulary na soczewki kontaktowe? zależy, jak je kto toleruje. np. ja w życiu codziennym - dobrze. na motocyklu - kompletna porażka. oczy wysychały, soczewki zbierały wszelkie pyły z drogi, koszmarjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Ja nie mogę zrezygnować z okularów bo elegancko maskują wory pod oczami. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) zależy, jak je kto toleruje. np. ja w życiu codziennym - dobrze. na motocyklu - kompletna porażka. oczy wysychały, soczewki zbierały wszelkie pyły z drogi, koszmarjszjezdzisz bez gogli czy motocyklowych okularow?Zawsze jezdze w soczewkach i nigdy nic zlego sie nie staloa duzo jezdze w otwartym kasku typu Bell. Ja nie mogę zrezygnować z okularów bo elegancko maskują wory pod oczami.Ciemne zamaskuja jeszcze lepiej:-) Edytowane 20 Marca 2018 przez JERZYK-NYC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Prawda jest taka, że po założeniu tych dwóch kasków wybór sam się podpowie. Mimo, iż sam jeżdżę z LS2 to IS MAX II bije go na głowę. Mam obydwa te kaski w ofercie i zazwyczaj kiedy klient zacznie przymierzanie od HJC, to nic innego już nie wybierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Jeszcze nigdy nie miałem kasku który dopasowany pozwalał na założenie okularów. Miałem Araia, Shoei, Suomy. Wszystko kaski sportowe bo w innych nie umiem jeździć :) Nawet kupiłem okulary specjalnie do jazdy z cienkimi pręcikami ale i tak po godz jazdy dostawałem szału. Dobrze dopasowany kask z dobrą aerodynamiką i zawsze ten sam problem. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 ErnestZL.Może dlatego, że próbowałeś z kaskami sportowymi. Może w turystycznych czy jakichś innych jest więcej miejsca ? Generalnie dziwi mnie trochę, że autor rozpatruje tylko dwa modele kasków. Trzeba przymierzyć wiele, żeby zdecydować i tak jak ktoś wyżej napisał - posiedzieć w kasku co najmniej 20 minut żeby stwierdzić czy na pewno nic nie uciska. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ciemne zamaskuja jeszcze lepiej:-) Dlatego mam szkła fotochromowe ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Generalnie dziwi mnie trochę, że autor rozpatruje tylko dwa modele kasków. Trzeba przymierzyć wiele, żeby zdecydować i tak jak ktoś wyżej napisał - posiedzieć w kasku co najmniej 20 minut żeby stwierdzić czy na pewno nic nie uciska.Dokładnie, wybór między Ładą Samarą i Skodą Felicją. Inną zupełnie sprawą jest temat oprawek. Te same kaski parę lat temu nie sprawiały nikomu problemu, a teraz nagle okulary w nich uciskają. Przecież to nie kaski się zmieniły, tylko oprawki. Taka moda na okulary Pana Tik-Taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jedno,co zauwazylem to wiekszosc jezdzi w okularach przeciwslonecznych ale takich normalnych.Nie przeznaczonych do jazdy na motocyklu.I wlasnie to jest przyczyna tego kurzu czy przedmuchujacego wiatru na galki oczne.Z tego biora sie uczulenia lub stany zapalne.Przeciez okulary czy gogle motocyklowe sa calkiem inaczej skonstruowane,jesli chodzi o uszczelnienie.Sa wykonczone gabka lub silikonowymi lub tym podobnymi uszczelkami,ktore sie swietnie dopasowuja to oczu.A dlaczego to robia to nie wiem.Calkiem niezle motocyklowe gogle/okulary wcale nie sa takie drogie.Czesto duuuzo tansze od tych szpanerskich firmowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Chłopie a jak pogodzisz takie okulary z korekcyjnymi? Jedne na drugie? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Dokładnie, wybór między Ładą Samarą i Skodą Felicją. Inną zupełnie sprawą jest temat oprawek. Te same kaski parę lat temu nie sprawiały nikomu problemu, a teraz nagle okulary w nich uciskają. Przecież to nie kaski się zmieniły, tylko oprawki. Taka moda na okulary Pana Tik-Taka.chyba chodziło Ci o favoritkę :P Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Chłopie a jak pogodzisz takie okulary z korekcyjnymi? Jedne na drugie?Chlopie drogi,a kto tu teraz mowi o okularach korekcyjnych.Jeden kolega napisal,ze nie moze jezdzic w soczewkachkontaktowych bo mu syf leci do oczu i sie przykleja do nich.Jesli uzywa,tak jak wielu,normalnych okularow przeciwslonecznych to sie nie dziwie.Ja od zawsze jezdze w socz.kon.i nigdy nie mam z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 a napisałem coś o okularach przeciwsłonecznych? kask z blendą rozwiązuje tą kwestię znacznie lepiejjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webwebcio Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Jak uwierają okulary pod kaskiem to zmień na kontakty. Ale wieje , brud - dokup okulary. Wot logika. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi