WLD_Wlodi Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 http://allegro.pl/zil-130-wojsko-711-km-1985-rok-18900zl-netto-i6734768069.htmlPraktycznie nowy ZIŁ za 23 tys? Dlaczego te auta mają taką cene? Czy warto było by kupić takie cudo i zapomnieć o nim na 30 lat? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Jak masz taki duży garaż że się zmieści to chyba warto.Cena niewysoka bo do użytku go nikt nie weźmie bo koszta eksploatacji wysokie. Tylko dla kolekcjonera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Michoa jak zobaczy to dzisiaj nie zaśnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 To nic nie warte jest. Jeśli już to Ural 4320 albo Kraz-255 na balonowych kołach. To są ciekawe pojazdy. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 teraz to ja nie zasne.. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 http://allegro.pl/zil-130-wojsko-711-km-1985-rok-18900zl-netto-i6734768069.htmlPraktycznie nowy ZIŁ za 23 tys? Dlaczego te auta mają taką cene? Czy warto było by kupić takie cudo i zapomnieć o nim na 30 lat? warte tyle ile waży,to nie ma wartości historycznej, przyjemność z jazdy - bez komentarza, użyteczność też żadna.Moim zdaniem huta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) tak jak wyżej napisał Tommo - Kraz lub Ural. Kraz większy ale niestety diesel. Od Ziła wolałbym jeszcze Gaza 66 - też są niedrogie. Jak z budą łączności to fajny na kampera. Motor v8 w benzynie też gites :) hehhe - tak przeglądam informację na temat ziła - też v8 w benie :) Edytowane 1 Listopada 2017 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) To są ciekawe pojazdy. kraz to w zasadzie nic poza ogromnym laciem i fajnym wyglądem ciekawego nie ma -CPK to standard w militarnych rupieciach w zasadzie , chyba że chodzi o takiego z foty co można zrobić cabrio i przednia szyba się otwiera :D ale fakt zajebiste auto w trudny teren , masakrycznie ciężkie do zajebania tylko trzeba uważać bo nie ma blokad mostów w ogóle ( ruskie wyszli z założenia że z prześwitem że może robić za garaż dla malucha nie wpadnie na tyle żeby nie wygramolić się a praktyka pokazuje że zdarza mu się , a lekki nie jest i potem ciężko mu pomóc )siłe pociągową ma masakryczną , 60 ton na haku to są dane techniczne , złamać go ciężko , jest reduktor i dopinany przód , dźwięk 15 litrowego v8 jest słodki jak pijane małolatki w twoim domu w nocy , spalanie jest gorzkie bo jak jeździ w pół pusto w pół pełno po umiarkowanym offie ( czyli drzwi da się otworzyć i woda się przez nie nie wlewa ) to 40-45/100 wychodzi a ja to bak 150l robiłem w 8h na budowie wałów przeciwpowodziowych i wcale 300km tam nie przejechałem :D al fajnie się tym jeździło , kiera w lewej , piwo w prawej , zachód słońca , 30 ton tłucznia na pace od kamaza z dospawanymi nadburtami i małolaty na rowerach na wiejskiej drodze , jakby jeszcze pedał sprzęgła dało się jedną nogą wcisnąć to byłoby jak w bristolu z parówkami na pace :D to se nie vrati , teraz wyparły je wozidła volvo do któych trzeba być trzeźwym , mieć prawko( brzmi kretyńsko ale tak jest , pracodawcy do jazdy wozidłem po placu budowy wymagają C ) i układy na robotę....... Kraz większy ale niestety diesel ural od któegoś tam roku miał jamza 238 jak dobrze kojarze to samo v8 co w kamazie ....W krazie ten silnik jest bardzo udany , ciężko go zagrzać , nie jest jakiś awaryjny , chla olej ale to w nich normalne może 200 KM z hakiem z 15l v8 to nie jest wynik rodem z Japońskiej uturbionej benzyny dla młodych gniewnych ale nadrabia niutami których ma więcej niż wszystkie stuningowane dyszle yubego razem wzięte i jakoś sobie z tą masą radzi ja takim ( ten ma kiper od kraza ale bodajrze 256 czyli fabrycznej wywrotki , ja miałem od kamaza ale z grusza chodzi że wywrot tylnozsypowy )http://trucks.phototrans.eu/14,7653,11.html90km/h po asfalcie leciałem na jego masę i koła i tą moc to nie jest mało a pamętajcie że on ma nienormatywną szerokość i na wiejskiej drodze to dla niego jest jednokierunkowa :Dna zlocie w winowie jak zobaczył że pół paki to młode dupy to co 2 zakręt pruł bokiem , ale pedał w podłodze ja proponuje naszego polskiego 266 - pługopiaskarkę zdezelowaną kupi się za 6-8 tys zł to jest cena za którą fajnie zrobionego pajero nie kupisz , od kraza jest mniejszy lżejszy nie ma v8 , ale ma blokady , CPK militarne też miały i mniej pali , gratów jest więcej do niego i są tańsze ( choćby opony ) a ciekawa to jest tatra 815 :D chłodzona powietrzem , wszystkie blokady a konstrukcja ramy i zawieszenia to wręcz 2 stronicowy post na inny wieczó :D Edytowane 7 Listopada 2017 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Tatra 815 to już biały kruk i ceny lecą w górę jak oszalałe. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoelektryk Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Myślałem nad zakupem tego auta, spodobało mi się bardzo, ale niestety ktoś mnie uprzedził, nie mogłem się zdecydować i sprzedane:( . Aczkolwiek, myślałem o czymś innym niż ZIŁ teraz. Cytuj Kancelaria Adwokacka w Krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Myślałem nad zakupem tego auta, spodobało mi się bardzo, ale niestety ktoś mnie uprzedził, nie mogłem się zdecydować i sprzedane:( . Aczkolwiek, myślałem o czymś innym niż ZIŁ teraz.Sprzedawca ma chyba jeszcze jedną sztukę wystawioną ;) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Tatra 815 to już biały kruk i ceny lecą w górę jak oszalałe. oj tommo ........https://www.otomoto.pl/oferta/tatra-815-tatra-815-3-oska-z-waznym-przegladem-i-ubezpieczeniem-oc-ID6z5Cby.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 masz kwity , jeździ , pewnie jest igiełka jak przeciętny pasek od mirasa ale 12 tys to prawie cena złomu za to ( ona ponad 10 ton waży pusta ) więc też nie wybrzydzajmy a za 12 tys to dopiero się fajne buggy z silnikiem moto kupuje więc może dla michoa czy yeuopa są to zaporowe kwoty ale dla przeciętnego forumowicza ? twój rupieć gdzie świec się nie dało wymienić był pewnie sporo droższy.... za 25 masz już niezłą ..... to jest fajne auto chodź trudne w naprawie bo skomplikowane , niby silnik chłodzony wiatrem i odpada chłodnica pompa wody itp ale napędy , zawieszenie to prom kosmiczny przy starze czy krazie i też ma zajebisty dźwięk pieca , słabszy ma skromne 15l i tylko v10 w 3 osiowej na pojedyncznym balonie był v12 19l ale ich jest bardzo mało .........i tym się dosyć specyficznie jeździ latem cały czas ją piłujesz żeby dmuchawa wychłodziła piec , sprzęgło delikatne i nie radzi sobie z momentem ruszać trzeba szybko , manewrować na reduktorze albo na 1 a nie jak baba na parkingu gaz w podłodze i półsprzęgło bo silnik jest cholernie ciężki i wymiana sprzęgła nie jest przyjemna ani finansowo ani robota ..... ale jest nie do zatrzymania , konstrukcja zawiasu sprawia że praktycznie nie da jej się zawiesić , wystarczy spojrzeć jak jedzie pusta -koła jak panna nogi przed wypłatą albo na fochu, w ciężkim terenie jak ją podeprzesz za obudowę satelit to koła będą się składać dążac do kontaktu z glebą za wszelką cene , do tego 100% blokady , panie :D ale huk w budzie masakryczny , stolik na pizze dzielił cię od pasażera i ciężko było za kolano złapać pasażerkę , jakieś tam drobne bolączki ją ciągle trapiły ( cięgna gazu spadały ) olej paliła ( wiatrołap tyrany tak ma zawsze ) spalanie pół pusto pół pełno ( typowy kurs wywrotki ) 40-46/100 no i to szukanie biegów w niezsynchornizowanej styranej skrzyni :D od 2:58 brakuje tylko przekleństw :D w pokrętłach są napędy i blokady Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 A to mi chodziło o 813 :) Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 http://allegro.pl/zil-130-wojsko-711-km-1985-rok-18900zl-netto-i6734768069.htmlPraktycznie nowy ZIŁ za 23 tys? Dlaczego te auta mają taką cene? Czy warto było by kupić takie cudo i zapomnieć o nim na 30 lat? Ze Ś.P. tatą kupowaliśmy tak GAZ-a 69. Najpierw wyszło że drożej, później że uszkodzony, potem że już nieaktualne, a potem legendy jak to wojsko tanio sprzedaje.... Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Kraz to jest maszyna. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi