HARPAGAN Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 13l średnio, jak zjadę sobie na leśne drogi to 16l/100 przy muskaniu gazu, bo wiadomo jakie są drogi w lesie. Korzenie, dziury itd. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jedyne auto z podtlenkiem jakie miałem to Honda CR-V 2.0Benzyny paliła około 10l / 100 km. Instalacja założona w Łodzi w jednym z najlepszych warsztatów (Stefanowski NAGAZ), strojenie na hamowni z AFR, nie pamiętam dokładnie jakie to były podzespoły ale przedstawili mi 3 zestawy, wziąłem ten wg nich z górnej półki. Spalanie gazu wychodziło 12 do 13 litrów, przeważnie bliżej 12, zależy gdzie gaz tankowałem.Jeśli auto by paliło o ponad 30% więcej gazu niż benzyny to chyba wypadało by podjechać na porządny przegląd i regulację albo może stacja ma trefny gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 a kuchenke na gaz też masz?ale rzadko używam ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq_bb Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Przy instalacjach drugiej generacji to było możliwe znacznie większe zużycie gazu. Ja mam starą Lagunę i w mieście bierze 10l benzyny a gazu 11. Mam nienajnowszą instalację sekwencyjną na tanich podzespołach. Niestety mało który warsztat robi trasę testową ze zbieraniem map i korektą. Bez tego będzie paliło jak smok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 mam Grand Vitare tylko 2,5 V6 silnik i instalka BRC śmiga jak złoto a spalanie cóż w mieście 15-17 litrów LPG trasa jak spokojnie to 11 jak tak 140-160 km/h to i 19 pali duża buda konstrukcja na ramie i opory powietrza jak w gdańskiej szafie ,ale w terenie cud miód i malinka reduktor i na low i wjedzie wszędzie czasem nie wyjedzie ale od czego są traktory :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:Śmiało zakładaj gaz i śmigaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Jak bierze 13 Litrów PB to LPG weźmie minimum 16-17 Literków ......... Klod, wartość energetyczna gazu jest mniejsza od benzyny o 10%. Mniej więcej o tyle wyższe spalanie powinno być na LPG w stosunku do benzyny.Jeśli jest większe to kijowa instalka albo źle wyregulowana. Jak ktoś z okolic Warszawy potrzebuje dobrego magika, to mogę załatwić nr. Chłopak nie siedzi w jednym sprzęcie, bo akurat takiego się naumiał i reklamuje jako dobry do każdego samochodu. On wie co w jakiej marce będzie hulało i dobiera pod tym kątem.Założył mi gaz w moim Civicu już kilka lat temu i wszystko działa od tamtej pory bez żadnej regulacji. W sumie to wysłaliśmy do niego około 30-tu osób i wszyscy są wniebowzięci. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Seicento przy 150km/h na autostradzie bierze 7,6l litra gazu i to jest spalanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) 1.1 900 do 150 raczej nie rozbujasz. Edytowane 1 Września 2016 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Seicento przy 150km/h na autostradzie bierze 7,6l litra gazu i to jest spalanie:)i to jeszcze z motórem na przyczepie? :P Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Z motórem to więcej jak 140 nie chce iść a z dwoma 120 to max.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Słyszałem że "rządzący" chcą wprowadzać kolejne jakieś opłaty dla firm sprowadzających LPG i Cena może poszybować nawet do 3 zł Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 900 da sie ciagnac motora na lawecie? jak tak to montuje hak do swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Słyszałem że "rządzący" chcą wprowadzać kolejne jakieś opłaty dla firm sprowadzających LPG i Cena może poszybować nawet do 3 złTo chyba nie żadne opłaty, tylko depozyty na poczet ewentualnych oszustw podatkowych. Czyli na wypadek jakbyś kiedyś coś ukradł, to zapobiegawczo już dziś założą Ci kajdanki. Masz LPG u siebie na stacji? Z tego co słyszałem to ma być zabójcze głównie dla małych stacji z samym LPG, bo kwoty mają być kosmiczne.http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ceny-paliw-lpg-gaz-autogaz,141,0,2127501.html Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 900 da sie ciagnac motora na lawecie? jak tak to montuje hak do swojego wszystko kwestia czy legalnie czy praktycznie - jk legalnie to zależy co ma w dowodzie przyczepka..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Zyga, ustawa o tzw. odwrotnym Vacie juz obowiązuje, rok temu wprowadzili przepisy ze firmy handlujące LPG maja trzymać jaką tam rezerwe LPG a teraz mają dojść kolejne opłaty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi