Masyw Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 JA to zawsze się zastanawiam, nad definicją motocykla "sportowo-turystycznego" i jakoś nie potrafię go/jej znaleźć.Co do hajki i poruszania się nią w mieście, to tak jak wyżej. Ani mniej ani wiecej problemu nioe ma, niż np. każdym innym o podobnych gabarytach. Powiedziałbym, że nawet lepiej się nią jeżdzi niż porównywalnymi motongami.Dzięki za odpowiedź. Przekopałem cały wątek. Więęęcc....jeśli chodzi o Triumpha to poszukaj nie Sprint ST tylko GT, bardziej przystosowany do turystyki,ale jak z ceną to nie wiem. Haykę sobie odpuść, kiera w dole - dla mnie to nie są wygodne motocykle. FZ1 dobry, ale mały, wg mnie źle znosi pełne obciążenie drugą osobą i kuframi. FJR 5 biegów, wcale nie takie małe spalanie, dużo bajerów , elektryka w FJR jest taka sobie, w pierwszych rocznikach padały takie i owakie rzeczy. Droższa w serwisie. K1200? Pamiętaj,żeby lać 98, coś kojarzę że ma czujnik spalania stukowego, nie takie paliwo to się zapala i może być różnie. K1300 tego nie ma. Oba mają do dupy tylne siedzenia dla pasażera, chyba że mowa o GT. A może Pan European 1300? Szybki, wygodny, ciężki :) Pamiętaj,że komfortu potrzeba więcej i częściej niż atomowego przyspieszenia.Dzięki za odpowiedź ;) Komfort wiadomo ważniejszy, ale to kwestia indywidualna, co kto może wytrzymać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Myślałeś o kawasaki ZZR lub ZXR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 JA to zawsze się zastanawiam, nad definicją motocykla "sportowo-turystycznego" i jakoś nie potrafię go/jej znaleźć. No taki co wygląda jak przecinak ale jest dużo cięższy, dzięki czemu można nim pojechać do Chorwacji :biggrin: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 No taki co wygląda jak przecinak ale jest dużo cięższy, dzięki czemu można nim pojechać do Chorwacji :biggrin:Dodałbym jeszcze, że da się do niego podczepić jakieś kufry :) Mniej więcej tak go można zdefiniować. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Kufry można podczepić do wszystkiego. Ale coś co wygląda jak przecinak przeczy samej idei podróżowania (ze względu na pozycję). Tyle że teraz taka moda. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masyw Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam! Koniec końców kupiłem Fazera z 2008 roku w dobrym stanie. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wypowiedzi w tym temacie i szerokości! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Gratulacje! Dobrze, że wróciłeś z info co kupiłeś ;) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masyw Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Gratulacje! Dobrze, że wróciłeś z info co kupiłeś ;) Pozdr.F. Chyba o to chodzi, żeby w takim temacie zakończyć swoim wyborem :D Sentyment i stan przekonał mnie akurat do FZ1, więc myślę, że spełni moje oczekiwania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Cześć,Pracując w kopalni kokosy leciały z niebios i myślę o innym motocyklu.Główne założenia to sprzęt uniwersalny, którym można pojeździć dla przyjemności po zakrętach ale czasem też w dwie osoby zrobić 300km w jedną stronę, tak żeby pasażerka nie chciała mnie zabić. Nie bardzo wiem w którą stronę patrzeć.Miałem okazję jeździć B12 ale to zdecydowanie nie to. Zastanawiam się nad:FZS 1000CBF 1000TDM 900 Co jeszcze warto wziąć pod uwagę zakładając, że budżet to 13 tysięcy? Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Triumph Sprint Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Jakąkolwiek TDM lub V-Storm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 XJR 1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 BMW R 1150 GS. Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 A moglibyście o każdym napisać tak dwa słowa, jakie widzicie największe zalety w danym modelu? Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) XJR-a to lokomotywa na kołach o bardzo przyjemnej charakterystyce silnika. Ogromny moment obrotowy, świetne zawieszenie ohlinsa, dobre hamulce. Nadaje się zarówno do jazdy w koło komina jak i do dalekich wypadów we dwoje. No i ten ponadczasowy wygląd! To prawdopodobnie jedyny motocykl który godnie zastąpi mojego Bandita :biggrin: Edytowane 23 Lipca 2018 przez tadeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi