Lucasi Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Jak na laika, który od 20 lat naprawia i jeździ motocyklami to wiele się nie pomyliłem: silnik 20W50 tyle, że syntetyk, ale polsyntetyk też może być, sprzęgło primary a skrzynia amsoil 75w140, filtr HD wystarczający :) Faktycznie same bzdury nawypisywałem ;) Edytowane 12 Listopada 2016 przez Lucasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Filtry HD w USA nie są złe te Super Premium 5 są wykonane z materiały syntetycznego. Nie wiem jak te na Europe.Kurcze nie mogę wkleić zdjęć ;(Pod tym linkiem wystawiłem zdjęcia filtra jakby coś było nie tak z linkiem proszę o info: https://goo.gl/photos/gHfFnAWrb1Ajonnz5 Edytowane 12 Listopada 2016 przez maniek1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Twoja wiedza na temat silnikow jest jak swini o gwiazdach. Gdybys 20 lat naprawial silniki a nie wymienial tylko swiece w nich, to wiedzialbys skad sie bral nagar w silniku i ze to nie jest zadne uszczelnienie, nie pie**olil tez glupot o powlakach tworzonych przez mineral, nie powtarzalbys beznadziejnie glupich mitow ze po minerale nie wolno lac syntetyku itd. Troche pojecia bys musial miec, a ty napisales to co gdzies tam doczytales i tyle.Ale nie zrazaj sie i pisz dalej bo tu wieje nuda i nie ma co czytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek59 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Czytam, czytam i można zgłupieć, moto by stało cały sezon, a ja dalej bym nie wiedział czym zalać. Road King Custom 2006 r. 33000 mil przebiegu raczej pewny, chociaż ręki sobie nie urwie . Jak zalecają serwisy H-D w Polsce mam zalane Silnik : GENUINE 20 W 50 minerał , Skrzynia i sprzęgło FORMUŁA + i jestem bardzo zadowolony z pracy silnika i skrzyni biegów. Pzdr. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) I tak trzymaj Mireczku. Powodzenia Właśnie po to jest ten dział poświęcony olejom do HD, chciałbym aby każdy się wpisywał i podawał model moto, przebieg i jaki olej używał. Chciałbym sprawdzić i zobaczyć wyższość oleju syntetycznego nad mineralnym.Proszę o wpisywanie kolegów. 1. Mirek, RK FLHRSI CUSTOM 2006r, 33 000mil, minerał HD, bez remontu, Mirek sprawdzałeś w jakim stanie są napinacze przy tym przebiegu ciekawi mnie w jakim są stanie czy mocno zjechane czy nie. Edytowane 12 Listopada 2016 przez maniek1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A ponoć oleje H-D to najgorszy syf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek59 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dzięki Mariusz :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasi Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Po co te nerwy?. Panie Robercie J. być może wymieniłem tylko świece przez 20 lat, a może też żarówki, kto wie, za to po Pańskiej wypowiedzi można wywnioskować, że ma Pan rozległą wiedzę z zakresu mechaniki motocyklowej. Cieszę się, że są takie osoby na forum i doradzaj.Jednakże na forum tematy poddawane są pod dyskusję i mogę się wypowiedzieć jak każdy i robię to w kulturalny sposób. Obrażanie, kogoś, bo się pomylił lub ma inne zdanie jest niekulturalne. Uważam, że moje rady w żaden sposób nie zaszkodziły by koledze Kolbie. Przyznałem się do pomyłki w przejściu na olej syntetyczny, ale tego chyba Pan nie doczytał...Dziękuję bardzo za pouczenie, już nie będę (tu cytuję Pana Roberta J.)pie** olił więcej głupot, bo moja wiedza jest jak świni o gwiazdach.Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasman Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Mój ma przebieg 61000 mil , zalałem olejami tak ja wyżej napisałem i problemów nie mam. Ważne żeby oleje spełniały wymagania producenta jakościowe i lepkościowe, a to jaka marka oleju jest raczej mniej istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) A ponoć oleje H-D to najgorszy syf... Właśnie chcę to ustalić, czy to prawda interesuje mnie też czy ktoś może mi podać jakie jest ciśnienie na mierniku przy użyciu oleju mineralnego czy jest ok czy spada po jakimś przebiegu np: 2tyś mil. Chcę wiedzieć jak szybko wytraca pakiet dodatków taki olej w silniku HD ze względu na wysoką temp. Gasman a jak u Ciebie z ciśnieniem na tym Motulu bo ty masz miernik w Elce? Chodzi też o to, że dzięki oleju syntetycznemu obniża się temperaturę silnika około od 10-20 stopni w zależności od bazy co dobrze wpływa na to gó..no na rysunku poniżej. Minerał potrafi to dziadostwo przy wysokich temp rozwalić w drobny mak. No chyba, że ktoś łańcuch wypoleruje bo w USA tak robią. Edytowane 12 Listopada 2016 przez maniek1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 A jakie tam nerwy, ja pieszczotliwie napisalem, ot taka normalna meska rozmowa :)no chyba ze tu same panienki to bardzo przepraszam za slownictwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek59 Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 I tak trzymaj Mireczku. Powodzenia Właśnie po to jest ten dział poświęcony olejom do HD, chciałbym aby każdy się wpisywał i podawał model moto, przebieg i jaki olej używał. Chciałbym sprawdzić i zobaczyć wyższość oleju syntetycznego nad mineralnym.Proszę o wpisywanie kolegów. 1. Mirek, RK FLHRSI CUSTOM 2006r, 33 000mil, minerał HD, bez remontu, Mirek sprawdzałeś w jakim stanie są napinacze przy tym przebiegu ciekawi mnie w jakim są stanie czy mocno zjechane czy nie.Nie sprawdzałem napinaczy. W styczniu jestem umówiony, na ogólny przegląd w serwisie H-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasman Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Nie zauważyłem spadku lub wzrostu ciśnienia względem tego poprzedniego oleju na ciepłym i na zimnym , ale jak napisałem nie wiem co było wlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 oleje zamówione, a czy korki spustowe oleju silnika ,sprzęgła ,skrzyni mają jakieś podkładki które trzeba wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1300 Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tak tam są oringi gumowe. I jaki olej w końcu kupiłeś ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi