nowytzrdt Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Czy ktoś kupuje te oleje z allegro(dobre są?)? bo Widze że ceny sa mega dobre np http://allegro.pl/castrol-power-1-racing-4t-10w50-4l-hiflofiltro-i3921994729.html To nie temat o olejach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Nieźle wybuchło xD Wałek rozrządu w Yamasze częściej się zaciera niż dostaje luzu, osobiście nie spotkałem się jeszcze z wałkiem, który miał luz. Po drugie w przypadku wszystkich 250F, a w szczególności Yamahy przy zmianie zaworów na stalowe trzeba koniecznie wymienić sprężyny ma dostosowane do zaworów stalowych, sprawdzone osobiście. W innym wypadku po kilku mth środkowy zawór ssący mówi papa :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 jeśli pełny syntetyk z allegro kosztuje mniej niż półsyntetyk to powinno wzbudzac jakies wątpliwości, ale to wasze motocykle, w końcu mechanicy też muszą z czegoś życ :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Wałek rozrządu w Yamasze częściej się zaciera niż dostaje luzu, osobiście nie spotkałem się jeszcze z wałkiem, który miał luz. W tym modelu,wałki rozrządu z początków produkcji tj 2001-2002 (z manualnym deko) są o kilka setek grubsze od tych z młodszych lat z autodeko. Kiedyś mojemu kolesiowi ( YZF z 2003r) przyszedł wałek ssący z 2001 i jak skręcił mostki to niemożna było obrócić wałkiem. Pomiar pokazał różnicę Wniosek-mechanik autora do starszego modelu wsadził wałki cieńsze przez co luz montażowy się powiększył Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam. Jestem po wymianie głowicy z tytanowymi org zaworami {uzywane}. Nowy tłok z dziurka po urwanym zaworze zaspawany. Zrobilem kilka mh, narazie wszystko OK. Rozrzad na starych org wałkach. Nowe Hotcamsy do sprzedania. Prawdopodobnie byly za drastyczne na moj sprzet i mogly tez byc przyczyna tych wszystkich awarii... bede na bierzaco. PZDR Tłoki {nowy zaspawany po urwanym tytanie} {stary zmasakrowany po urwanych stalówkach} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ciekawe ile wytrzyma ta rzeźba w gównie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Co do oleju.... przypuszczam, ze to byla tylko dolewkaCiekawe ile wytrzyma ta rzeźba w gównie...tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Ty chyba nie pojmujesz jaki masz motocykl. Ja w swoim starym KLR bałbym się spawać tłok, ba nawet do głowy by mi to przyszło. To jest bomba, nie wiadomo ile pojeździ, może wysłużyć, do końca, a może Ci paść przy pierwszym lepszy wylocie do lasu. Jak można spawać tłok? Ja mam spawaną głowicę(poprzednik) i też postaram się jak najszybciej ją wymienić. Edytowane 9 Lutego 2014 przez Dexster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Stary nie wiem kto ci robi ten motocykl ale to na pewno nie jest mechanik. Ty tez jesteś na tyle nieogarnięty żeby godzić się na spawane tłoki, używane szklanki itd.? Sprawdzał ten twój mechanior w jakim stanie jest dół silnika po tym wybuchu(szczególnie korba)? Sprawdzał nową głowicę? Wypiął chociaż zawory do kontroli(jaki jest procent zużycia tych zaworów)? To jest parodia a nie remont. Koszt naprawy po takim wybuchu to pi razy oko 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ... Nowy tłok z dziurka po urwanym zaworze zaspawany... j*b*em ... :notworthy: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Słyszałem o spawanych koszach sprzęgłowych i spawanych ramach, ale spawany tłok... nie wierzę... Brniesz chłopie niesamowicie i widzę, że są 2 opcje: albo łudzisz się, że taka cepeliada się uda (nie uda się), albo chcesz jakkolwiek złożyć motocykl, żeby odpalał i go sprzedać (to z kolei woła o pomstę do nieba). Pytasz na forum co robić, 10 osób Ci radzi to samo: zabierz moto od partacza, wyrwij od niego kasę i wstaw komuś, kto doprowadzi go do porządku. A "mechanik z doświadczeniem" niech się uczy na własnych motocyklach. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Pozostaje wypatrywać na allegro takiego sprzęta z Gorlic i wrzucić do tematu Podejrzane. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Co to za rzeźnik???? Napisz przy okazji co to za fachura ten mechanik żeby nikt z forum się przypadkiem na niego nie nadział...Po 1 spapranej robicie kazał bym mu to naprawić na własny koszt w ramach gwarancji.Po drugiej jak w tym przypadku kazał bym mu zwrócić koszty za części które zostały zniszczone przez jego partacką robotę i zabrał motor do mechanika Motocyklowego a nie pseudo rzeźbiarza... Nie szkoda ci kasy na to co on robi???? Za twoje pieniądze uczy się naprawiać sprzęty a ty mu jeszcze płacisz????WSK bał bym się mu zostawić a co dopiero 4t yamahy... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Gracek,życzę Tobie jak najlepiej -poważnie ,ale już wiem,że moje życzenie nie będzie spełnione. POWODZENIA Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ty chyba nie pojmujesz jaki masz motocykl. Ja w swoim starym KLR bałbym się spawać tłok, ba nawet do głowy by mi to przyszło. To jest bomba, nie wiadomo ile pojeździ, może wysłużyć, do końca, a może Ci paść przy pierwszym lepszy wylocie do lasu. Jak można spawać tłok? Ja mam spawaną głowicę(poprzednik) i też postaram się jak najszybciej ją wymienić.Pojmuje, ale jak wydałbys juz tyle pieniedzy to szukalbys jakiejkolwiek alternatywy... Pozostaje wypatrywać na allegro takiego sprzęta z Gorlic i wrzucić do tematu Podejrzane.nie sprzedaje wiec spokojnie... Słyszałem o spawanych koszach sprzęgłowych i spawanych ramach, ale spawany tłok... nie wierzę... Brniesz chłopie niesamowicie i widzę, że są 2 opcje: albo łudzisz się, że taka cepeliada się uda (nie uda się), albo chcesz jakkolwiek złożyć motocykl, żeby odpalał i go sprzedać (to z kolei woła o pomstę do nieba). Pytasz na forum co robić, 10 osób Ci radzi to samo: zabierz moto od partacza, wyrwij od niego kasę i wstaw komuś, kto doprowadzi go do porządku. A "mechanik z doświadczeniem" niech się uczy na własnych motocyklach.chcesz powiedziec ze prawdopodobienstwo tak zaspawanego tłoka, ze walnie znowu jest 100%towe? Gracek,życzę Tobie jak najlepiej -poważnie ,ale już wiem,że moje życzenie nie będzie spełnione. POWODZENIAChodzi Wam wszystkim o pospawany tłok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi