hashman Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Wg mnie albo przyzwoita używka, ale do FZR 600 będzie ciężko znaleźć (co nie jest nei możliwe) - do tego komplet uszczelek i w drogę, albo nowe koła które tanie nie są - ostatnio zamawiałem do Bandita 1200 nowe koła 2-go i 5-go biegu + sprzęgiełka + 2 wodziki i suma wyszła coś koło 2200zł + uszczelki. Znajomemu też poszła 2-jka w FZR 600 94r. Sprzedał cały moto, gra okazała się nie warta świeczki w jego przypadku. Skrzynia używka (allegro) ~700zł za robote mechanik chciał 1000zł Edytowane 31 Marca 2013 przez hashman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Musisz znać kąt sprzęgła kłowego, naprawa stara jak świat. Poprawiasz tylko wypustki na kole otwory zostawiasz w spokoju. WSK-a,wydaje mi się,że otwory taż są ważne.Bo jeśli wypustki się wytarły, to otwory też dostały (chodzi o ranty) po d...e Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Nitomen nie wypustki to są sprzęgła kłowe. koło nr 1_ //_koło nr 2 tak to w uproszczeniu wygląda. Z otworem jest różnie bywa że po prostu opiera się to na dość głębokim zazębieniu. Wypustki się nie wycierają tylko ubijają i potem sprzęgło wygląda mniej więcej tak: koło nr1_|/_koło nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Firma Tech Bike Radomsko. Gość robił dziesiątki takich skrzyń-nie słyszałem o jakichkolwiek reklamacjach. Nie musisz jechać na miejsce-załatwia to wysyłkowo. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Firma Tech Bike Radomsko. Gość robił dziesiątki takich skrzyń-nie słyszałem o jakichkolwiek reklamacjach. Nie musisz jechać na miejsce-załatwia to wysyłkowo. a adres jego strony www ?Jak czegoś nie ma w internecie to nie istnieje :biggrin: podobno :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 a to na PW bo rzeczywiście widzę że strony nie ma. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Nie zachowuj się jak ciotka plotkara na imieninach. Dane są przecież dostępne... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiooooo Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) no własnie,poprosiłbym o dane tego czlowieka ;) Wydatek rzędu 2000zł nie wchodzi w grę bo ten motocykl jest wart góra 3 tys,zbyt wiele wsadziłem pieniądzy żeby do sprzedać za bezcen teraz. Mówicie kąt kła ? myślałem że każde sprzęgło kłowe ma wszędzie kąty proste ? ale mało miałem o tym w szkole ;)co do wodzika i pamiętnika to jak mogę spradzić czy są dobre ? jeśli byłyby felerne reszta biegów działała by źle ?no i co z tym dystansowaniem ?Obróbkę kłów już dogadałem i nie stanowi to problemu,gorzej z drugim kołem które zamias owalnych otworów ma sześciokąty ,nie wiam jak to ugryść ;/ Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Jasiooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 tak samo jak inne zebatki , wyrownac na owal jakims frezem na tokarce - mam tylko nadzieje ze TO nie trafi na allegro z dopiskiem IGLA... Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiooooo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 spokojnie,przeznaczenie tego motocykla to stunt ;] dzięki za podpowiedzi,napiszę jak to wyszło po złożeniu,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 No i mamy odpowiedz skad klopoty skrzyniowe :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ja tak na szybko bo nie mogę znaleźć na forum. W pewnym mi znajomym GSX-r biegi w górę nie wchodzą bez sprzęgła i chyba tak było cały czas? Nie wiem, bo ja to tylko od czasami biorę tą wściekliznę. Redukuja się bez sprzęgła tak jak być powinno ale wydaje mi się że w górę również powinny wchodzić bez wysprzęglania.O co chodzi? Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tamka na pewno stosujesz odpowiednia technikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/158523-po-wymianie-sprzegla-nie/page__view__findpost__p__2037872 Ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Nie ma takiej mozliwosci, skrzynia Suzuki w gore idzie lepiej niz w dol :).Podstawowa sprawa to synchronizacja prawej dloni z lewa stopa - odjecie gazu i wepchniecie dzwigni ma isc jednoczesnie na jedno tempo:"raz" i zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi