rafael Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jak to co wyprzedzał byś jęczące R4 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Kupuję ! namówiłeś mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Na tym filmie widać to jak na dłoni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Widzę, że niewielu jest tu amantów pierdzących 2T, a może są, tylko pieniądzów ni ma. :O Zdecydowanie jak by mie było stać to bym sobie zafundował V4, ale w dwusówie. Ewentualnie mogło by być V3, ale to już sfera totalnych marzeń. :) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Widzę, że niewielu jest tu amantów pierdzących 2T, a może są, tylko pieniądzów ni ma. :O Zdecydowanie jak by mie było stać to bym sobie zafundował V4, ale w dwusówie. Ewentualnie mogło by być V3, ale to już sfera totalnych marzeń. :)Sam chętnie bym zanabył taką fure. Co prawda zawsze jeżdzę na 2T, ale tylko jedno cylindrowych. No był wyjątek... Jawa 350TS :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Mogę się podpiąć odrobinę?:)Tam na samym początku autor wątku napisał że silnik dziwnie reaguje na gaz w zakrętach. Jakos to sobie potrafię od biedy uzmysłowić, silnik z wałem równoległym do osi podłużnej motocykla, kręci w lewo moto w prawo (chyba?) i bedzie się tak kiwać na boki i zdaje się że taki ich urok. Czy dobrze mi się wydaje że sam wał napędowy nie gra takiej roli gdy silnik jest z wałem poprzecznie w stosunku do motocykla?Np. kupiłam niedawno taką Hondę NTV z wałem zamiast okropnego łańcucha i chyba nie powinien wzorem BMW zachowywać się w zakrętach. Miałam dosyc dawno okazję pojechać kawałek na BMW k 100. Był całkiem ok pomimo tego że cieżkie strasznie. Tylko to noszenie nim powodowane gazem było dziwne i nie wiem czy przyzwaczaiłabym sie do tego. Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie wał napędowy nie generuje tak potężnego momentu żyroskopowego i którym tu mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 To chyba nie chodzi o sam moment żyroskopowy, tylko o napedowy (hamujący) silnika. Akcja<>reakcja, gdzieś musi mieć silnik oparcie żeby oddać napęd na koło. Skoro nie jest skierowany w któreś z nich tylko w lewo bądź prawo to oprzec może się tylko o grawitację :) I zakotwić go może tylko przechylenie się motocykla w lewo bądź prawo. Tak mi się wydaje. Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Honda CBX1000 i Kawasaki Mach IV to jest to Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez kubagsx Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tamka tyle że wspomniane BMW pochyla się w stronę obrotu wału korbowego przy dodaniu gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tak mi się wydaje. mhm. wydaje Ci się BTW Panowie i Panie, nie demonizujcie "efektu wału". podczas jazdy jest nieodczuwalny - jeśli ktoś jest innego zdania, to albo jest wyjątkowo wyczulony, albo jak wyżej - wydaje mu się :icon_mrgreen:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie jestem wyjatkowo wyczulony oraz nie wydaje mi sie. Te odczucia mialem zaraz po przesiadce z R4, teraz juz jak sie przyzwyczailem jest lepiej jednak nadal uwazam, ze R4 jest lepszym silnikiem :) Jednak pozostala calosc jest super i na silnik mozna przymknac oko, niczym na niedostatki w urodzie kobiety, ktora ma wspanialy charakter ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Janusz ma taki motor i mu sie nie wydaje :icon_razz: Niech będzie jednak że mi się wydawało. :) Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Układ rzędowy byłby gorszym rozwiązaniem, podobnie jak jeszua uważam że efekt jest pomijalny i szybko sie do niego można przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zawsze żem se chciał nabyć R1200R lub nowsze jeśli wyjdzie. Widzę, że wszyscy po nim jeździcie :D Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi