michoa Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) a to ty jesteś ta cholera co mi z pustyń i fajnych podjazdów robi lasy choinkowe :( nieładnie .... to jak nie hcesz jebliwej gnijącej niwy to bierz coś starszego co trafisz w lepszym stanie -jimmy , vitara , stare pajero , bez ciśnienia na model ani rocznik tylko stan i omija stare diesle tylko gaz +benzyna najtańsza byłaby frota sport i da radę , nie jest szczególnie jebliwa jak kupisz ze zdrową ramą to posłuży np ( ta akurat dosyć droga ale )https://www.otomoto.pl/oferta/opel-frontera-frontera-sport-2-0i-c20ne-org-bez-rdzy-hardtop-ID6ySfK5.html#xtor=SEC-8 2.0 8v opla to silnik do którego nasrasz i będzie jechał , może nie jest jakiś szczególnie mocny czy dziki , ale trwały a jak coś się sypnie to części w spożywczym kupisz za grosze..... w frocie słabe były mosty , osłuchać obejrzeć , jak napęd nie działa to znaczy że trzeba się szykować na koszta... Edytowane 14 Maja 2017 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Tego chyba pojadę obejrzeć http://allegro.pl/mitsubishi-pajero-i6779009699.html Subaru jest opisane na forum subaru. Chyba trzeba go odpuścić po tym co przeczytałem. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 szanuje cię zółf zajebiście i lubię ale z takim podejściem do offu to wszystko zakopiesz :Dpo pierwsze zapina się przed przeszkodą a nie jak już zaczną koła buksować, albo w trakcie pokonywania :D ... po drugie starasz się nie zatrzymywać :D no ja nie mogę pojąć jak np grand cherokee się parkuje łatwiej niż yarisa czy tam cienkałczento :D chyba że mówimy o wpychaniu się w miejsca niedozwolone np przez pół metrowy krawężnik na trawnik to fakt masz rację , bo takto nawet w takim zadupiu jak zduńska wola pod moim blokiem parking jest wyłożony płytami betonowymi i nie trzeba pół metra prześwitu i napędu żeby na nim zaparkować :D ogólnie mało jest już chyba parkingów gruntowych , owszem kilka lat temu tico mi poległo na prowizorycznym parkingu z kawałka pola , 1 listopada pod cmentarzem -stanąłem przodem w dół w błotośniegu i bez pomocy drugiej osoby bym tam został :D więc nie wiem na czym polega łatwość parkowania , mnie już frota long kładzie przy parkowaniu równoległym a o większym się boję pomyśleć :D to fakt Zobacz jak parkowane są te Twoje jarisy, cienka i żelazka. :)Albo po skosie zajmując 2 miejsca albo z takimi odstępami jakby drzwi sie otwierały jak w fjordzie gt40. :cool:Co świadczy zapewne o trudności parkowania i ogarnięciu skorupy tej wielkości. :icon_mrgreen:Taka sytuacja ostatnio:Babka cofając toytoyem aigo pod kaufhalą, strzeliła z rozmachem w mój tylny lewy zderzak. Akurat z zakupami wyszedłem. Wyskoczyła blada i pyta: co teraz robimy? Patrząc na szkody, mówię: Pani sprząta szkło, a ja spakuję zakupy :cool:.Mam stalowego ARBa, na którym został jedynie odbity lakier z jej samochodu. :) U niej tylna szyba stłuczona, słupek i klapa wgięte, światło potrzaskane.Zanim się spakowałem, wróciła z Jamesonem. :lalag: Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Kurde, jak ze wszystkiego trzeba się tłumaczyć. Potrzebuję wyższe auto z 4x4, mam 3 żwirownie i dojechać do nich osobówką jest często niemożliwe. Robię ich rekultywację, drogi rozjeżdżone przez 4-ośki i weź dojedź płaskim. Nie będę dreptał po piachu czy błocie kilometr, żeby sprawdzić jak idą prace. Nie szukam auto do miasta. To ma być samochód do lasu, na żwirownię, dojazd na pole w poszukiwaniu złoża itd...Do lansu to Panamera jest,a nie stary Forester.No to bierz forka bo to idealne auto do tego. Jeżeli nie chcesz dzikować po asfalcie to 2.0 wystarczy, aby w manualu, bo automaty to straszne muły i bez reduktora. Co do porad do jazdy w offie, to nie o tym pisałem. Forek nie nadaje się do upalania po bezdrożach, ale uwierzcie mi, że jak jedzie się do łowiska to nikt nie zapina napędów, bo po co w większości przypadków dojedzie się osobówką po leśnych drogach, tylko czasami pojawi się jakaś niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Tego chyba pojadę obejrzeć Subaru jest opisane na forum subaru. Chyba trzeba go odpuścić po tym co przeczytałem.Nie wydaje Ci się, że cena z dupy? W tej cenie to się kupuje paździerza 3.2.Ale jak się już wybierasz to sprawdź ramę.W tylnej części przy kołach, a zwłaszcza w okolicy tłumika. Mocowanie gniazd sprężyn. Tylna belka przy baku. Nie tylko optycznie ale jakimś młotkiem po uprzednim zapytaniu właściciela :) . Działanie napędów również.Tego mógłbym Ci polecić, o ile budżet pozwala:https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-pajero-3-2-did-manual-4x4-lift-snorkel-wyciagarka-po-renowacji-ID6yNFnr.html Edytowane 14 Maja 2017 przez lysy76 Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Cena wysoka, ale może jest to czymś spowodowane. W planie mam jednak podjechać i zerknąć na tego forestera, jeśli przypał tak jak pisał gość na forum, to pojadę za tym Pajero. Ten z linka co podesłałeś to już dla mnie za dużo, no i ten kolor ;)P.S. Ramę obstukam o ile się zgodzi właściciel ;) Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Pamiętaj że jak Forester to bez turbo, bo nie chodzi o koszty benzyny. Tylko w przypadku 2,0 o skrzynię i panewki. W przypadku 2,5 uszczelka pod głowicą i shortblock.Yuby czemu nie kupiłeś 318? :) Edytowane 16 Maja 2017 przez Tommo Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Pamiętaj że jak Forester to bez turbo, bo nie chodzi o koszty benzyny. Tylko w przypadku 2,0 o skrzynię i panewki. W przypadku 2,5 uszczelka pod głowicą i shortblock. Bez turbo, to on nie jedzie :(Byłem i oglądałem tego Forestera w Wawie. O ja pierdziele, to co zobaczyłem to armagedon. Blacharka i wnętrze tragedia, a silnik to szrot. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Nigdy nie wiesz, co Cie spotka za zakretem..Mokry sen.. :) Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Nigdy nie wiesz, co Cie spotka za zakretem..Mokry sen.. :) Ło żesz Ty...nie wiedzialem, że coś takiego wogole istnieje. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ło żesz Ty...nie wiedzialem, że coś takiego wogole istnieje. :biggrin:Napęd do tego dostarczał Steyr-Puch. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Napęd do tego dostarczał Steyr-Puch.Dokladnie tak, a zaprojektowal ten sam gosc, ktory stworzyl m.in De Lorean'a, Delte i Quattroporte. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 przód na stałe i tył dopinany przyciskiem =gay Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nigdy nie wiesz, co Cie spotka za zakretem..Mokry sen.. :) Chętnie przejechałbym się taką pandą, zwykła 2x4 po lesie fajnie śmiga, a taka to musi być nie do zatrzymania. Super lekka buda zawsze robi robotę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Siema ! Jest tu Ktoś kto na co dzień lata Grand Cherokee WJ 4.0 lpg? Potrzebuje opinii, im więcej tym lepiej... :) Pozdrawiam! Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi