losiak59 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witam Znalazłem ostatnio bardzo ciekawą ofertęhttp://allegro.pl/wakuometry-1-0-bar-wakuometr-synchronizacja-i2591118122.html Za 80zł wakuometr dwu zegarowyChciałbym się poradzić, czy warto?Motocykl w którym chciałbym go użyć to gpz 500W przyszłości jeśli zmieniłbym na coś z 4garami- mógłbym dokupić drugi taki za 80zł i to powinno działać. Czy lepiej dać sobie spokój akurat z tym wakuometrem? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Kup od razu coś pod 4 cylindry. 2 takie nie będą działać w 4-cylindrowcu bo muszą być ze sobą połączone. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) Kawasaki zaleca różnicę podciśnienia bodajże <20 mmHg. Przelicz to sobie na bary i pomyśl czy będziesz w stanie na tych wakuometrach ustawić taką różnicę. Czy to sprzęt na tyle dokładny? I czy prawidłowo porównasz wychylenie wskazówek?(brak dokładnej podziałki). Edytowane 6 Września 2012 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 To ktoś z forumowiczów sprzedaje, ma też na 4 cylindry o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 W dużym zaokrągleniu jest to 0,03bar jeśli dobrze liczę.Chyba ciążka sprawa ;/Może mógłby ktoś polecić coś przyzwoitego od razu na 4gary za niską cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ja sobie kupiłem Carbtune, słupkowe. Sprawdzają się, dałem coś 350 zeta. Musiałem jedynie dokupić miedziane adaptery, bo oryginalne są słabe- plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) Myślicie, że taki wakuometr domowej roboty byłby dobry ?http://www.youtube.com/watch?v=cpThGjODwMQ W opisie jest napisane jak to działa. Czy coś takiego jest wystarczające ?http://allegro.pl/wakuometry-wakuometr-do-synchronizacji-gaznikow-i2549306530.html Tylko co do tych powyżej zastanawia mnie dlaczego nie są na takim bloczku jak poprzednie.Może tak być? nie ma to wpływu na pomiary? Edytowane 6 Września 2012 przez losiak59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ja mam takie jak te z allegro i są ok chociaż podobno słupkowe są dokładniejsze ale te zegarowe też można ustawić tak żeby wskazówki tylko minimalnie drgały. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 http://www.carbtune.co.uk/index.html używam tych i sie sprawdzają. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Nie warto. Uzywalem podobnych - nie pokazuja prawdziwych wartosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 ja sobie zrobiłem słupkowe, Buber mi podpowiedział co i jak, wyniosło mnie 25 zł a dokładniejsze są od tych zegarowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Słupkowe z płynem mają jedna duzą zaletę - bezwładność , no i wężyk z cieczą wystarczy spokojnie do dwugarowca Na wskazówkowych trza sie troche nagimanstykować z tłumikiem oscylacji ciśnienia ale zaletą jest mozliwość odczytu i ustawienia podciśnienia (choć to rzadko się przydawało ). Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Moj pierwszy wakuometre powstal z dwoch strzykawek, rekawiczki lateksowej i dlawikow :D Bardzo dobrze regulowalo mi sie na tym. Nawet Krzywerowy GPZ na tym doskonale sie wyregulowal, czego do dzisiaj Krzywer nie wie :DTeraz mam profesjonalny sprzet do wszystkiego i zdanie, ze jesli chce sie oszczedzac to nie warto kupowac najtanszych narzedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 no tak ale jeśli ktoś robi synchro raz na rok w dodatku tylko w swoim sprzęcie to jak jest sens kupować coś za 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) no tak ale jeśli ktoś robi synchro raz na rok w dodatku tylko w swoim sprzęcie to jak jest sens kupować coś za 300 złTo jaki sens w ogole cos kupowac do synchro? Lepiej raz w roku dac zarobic komus kto ma sprzet i praktyke zamiast kupic tani niedokladny szajs ktorym i tak nie wyregulujesz prawidlowo Edytowane 8 Września 2012 przez cyborg78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi