Łukasz Bugno Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam, od piątku zaczeło coś stukać w silniku na początku mało usłyszalnie i tak przy 5 tys rpm obojetnie czyna luzie czy na biegu, Nie przejmowałęm się tym i jezdziłem, Wczoraj zaczeło stukać coraz mocniej przy każych obrotach i coraz szybciej z wzrostem obrotów silnika i motor zgasł gdy wcisnołem sprzegło podczas jazdy. Być może to przypadek, w każdym razie nie odpalił już nie miał siły przekrecić rozrusznik tak jakby coś się zatarło. zholowałem motor do domu i w niedziele odpaliłem go od kabli. Normalnie odpalił ale stukot jest dalej, Co to może być ? Na dole zamieszczam film, Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam, od piątku zaczeło coś stukać w silniku na początku mało usłyszalnie i tak przy 5 tys rpm obojetnie czyna luzie czy na biegu, Nie przejmowałęm się tym i jezdziłem, Wczoraj zaczeło stukać coraz mocniej przy każych obrotach i coraz szybciej z wzrostem obrotów silnika i motor zgasł gdy wcisnołem sprzegło podczas jazdy. Być może to przypadek, w każdym razie nie odpalił już nie miał siły przekrecić rozrusznik tak jakby coś się zatarło. zholowałem motor do domu i w niedziele odpaliłem go od kabli. Normalnie odpalił ale stukot jest dalej, Co to może być ? Na dole zamieszczam film, Prosze o pomoc. Spuść olej i módl się żeby nie było w nim złotawych opiłków, bo jeśli będą to jednym słowem masz przej*bane :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 -Puk Puk-Kto tam?- Panewka :icon_razz: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bugno Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jak mam spuśćić olej gdzie się spuszcza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Przez gaźniki, śrubą do regulacji obrotów. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsMen Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) O ile nie pomyliłem w grafice google silników to tutaj: P.S Przy zmianie oleju wypadałoby również zmienić filtr oleju Edytowane 21 Maja 2012 przez RsMen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jak mam spuśćić olej gdzie się spuszcza ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 O ile nie pomyliłem w grafice google silników to tutaj: P.S Przy zmianie oleju wypadałoby również zmienić filtr oleju Zanczy na zasadzie w " razie potrzeby zbić szybkę rwizyjną" ?Daruj sobie odpowiadanie w tym dziale jak masz takie kwiatki wstawiać. Jak mam spuśćić olej gdzie się spuszcza ?Zaprowadź motocykl do mechanika to może coś z niego jeszcze będzie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsMen Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Zanczy na zasadzie w " razie potrzeby zbić szybkę rwizyjną" ?Daruj sobie odpowiadanie w tym dziale jak masz takie kwiatki wstawiać. Zaprowadź motocykl do mechanika to może coś z niego jeszcze będzie. Znaczy* nie grzebałem nigdy przy takim silniku, więc poszukałem w google w celu pomocy a nie wstawianiu kwiatka.Wyglądało mi to jak korek a nie szybka rewizyjna* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bugno Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Nie ktorych ludzi odpowiedzi to są żałosne. zakładam ze w misce olejowej jesy korek do zlewu oleju. jutro bede patrzył. A motor i tak i tak w piatek jedzie do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Na samym dole silnika masz miske olejowa i tam powinna byc sruba spustowa.Filtr tez radze odkrecic.Wszystko spuscic do plaskiej wanny, a potem zlac do innego naczynia.To co zostanie na dnie wannytrzeba dokladnie zbadac, a najlepiej dac zdjecie w tym temacie. PS. Przypominam ze to mechanika i nie ma tu miejsca na zarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bugno Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Adam dziekuje za odpowiedz, właśnie to chciałem usłyszeć. Jak coś znajde to zamieszcze z tym zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Panewka jak nic, z tego zatartego można jakiegoś wilka do mięsa napędzić albo wazon zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Panewka jak nic, z tego zatartego można jakiegoś wilka do mięsa napędzić albo wazon zrobić.Albo stolik taki jak mieli w Top Gear :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Raczej panewka... Rada Adama bedzie dla Ciebie uzyteczna, ale proponuje najpierw zamiast spuszczac olej - wykrecic filtr oleju i go rozciac w poszukiwaniu złota... Bedzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi