yze750 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam! Mógłby ktoś to tak prosto (łopatologicznie) wytłumaczyć w kilku słowach? Dziekuję! :) Cytuj --== XtzParts.com - części do XTZ 660, XTZ 750, TDM 850, TRX 850, TDM 900 ==-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Mniejszy opór, dla przepustnicy podciśnieniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) A tym samym motocykl powinien lepiej zbierać się od dołu, tylko z głową to trzeba zrobić bo inaczej będzie się krztusić jak w przypadku pękniętej sprężyny. W zasadzie to zamiast ją obcinać to zrób test: sprężynkę w pewnym miejscu (musisz już sam zdecydować w którym) skręć jakąś cienką żyłką, złóż , odpal moto i się przejedź. Wnioski nasuną się same. Zacznij minimalnie skracając sprężynkę, jeśli nie będzie efektu spróbuj więcej. W ten sposób podsuwam pomysł jak można to zrealizować, ale nie zmuszam nikogo żeby to zrobił.PS: Tylko żyłkę porządnie zawiąż , jak chodziłeś kiedyś na ryby to będziesz wiedział o co biega :biggrin: Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tylko zanim to zrobisz, to pomyśl, że ta sprężyna która tam jest nie spadła tam znikąd, tylko została obliczona przez inżynierów którzy konstruowali motocykle przez jakieś 30-40 lat zanim doszli do tego do czego doszli.Akurat tutaj byłbym bardzo sceptyczny co do efektów...Ale próbuj. Rafael ci dobrze radzi. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yze750 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 OK, dziekuję :) Teraz juz mam jasność :) A oryginalną sprężynę będę podwiązywał aż dojdę do długości drugiej sprężyny - któtszej o ok. 20 mm. Cytuj --== XtzParts.com - części do XTZ 660, XTZ 750, TDM 850, TRX 850, TDM 900 ==-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Odkąd założyłem filtr k&n i wydech przelotowy ,to też mam problem z podciśnieniem w gażnikach,po prostu dostają za dużo powietrza i motocykl się dławi.Podniesienie iglic też nie wiele pomogło. Próbowałem już w airboxie przytkać wlot powietrza,troche pomogło,ale niestety rewelacji nie ma bo przy większych prędkościach nie chce jechać i krztusi się. Spróbuje metody o której Rafael napisał , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Po prostu zmień dysze :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Po prostu zmień dysze :blink: Na jakie?? dynojety są bardzo drogie więc odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A więc jest prostsze rozwiązanie i nie wymagające dużych nakładów finansowych: wymień filtr i wydech na oryginał, nie zapomnij potem przywrócić oryginalnych nastaw gaźnika, coby nie zakładać drugiego tematu. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Na jakie?? dynojety są bardzo drogie więc odpadają Kupisz na sztuki za 12zł o jakim chcesz rozmiarze Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kupisz na sztuki za 12zł o jakim chcesz rozmiarzeDaj jakiś namiar gdzie moge to kupić?Szukałem dynojetów do srada na allegro,zdecydowałem się ze już wyłoże te pare stów,ale niestety nie ma do mojego modelu. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Daj jakiś namiar gdzie moge to kupić?Szukałem dynojetów do srada na allegro,zdecydowałem się ze już wyłoże te pare stów,ale niestety nie ma do mojego modelu. :(http://www.larsson.pl/index.php?c=od&t=dysza poszukaj tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam! Mógłby ktoś to tak prosto (łopatologicznie) wytłumaczyć w kilku słowach? Dziekuję! :)Na pewno da Ci satysfakcję własnoręcznego zepsucia gaźnika :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 http://www.larsson.p...hp?c=od&t=dysza poszukaj tuDzięki,ale tutaj nie ma , mam gażniki Mikuni BD SR39,nawet nie wiem jakie te dysze miałbym konkretnie kupić. Znalazłem dynojety na scigacz.pl TU http://sklep.scigacz.pl/zestaw-dysz-dynojet-suzuki-gsxr-750-19961997-poziom-e3149-p-12663.html?cPath=983_781_879,cena wysoka niestety :( Naprawde nie ma innego wyjścia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Inne sklepy.Poszukam w notatniku i Ci prześle na priv namiaryJaki masz teraz rozmiar wkręcony? Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez zikowski Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi