Gość leon77 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 każdy ma chwile słabości. poza tym człowiek deklaruje, że ma żonę i chłopaka, a to już może wpływać na psychikę i formułowanie tez. ale nie róbmy z tego zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 poza tym człowiek deklaruje, że ma żonę i chłopakaChłopaka w sensie syna, co nie jest określeniem dziwnym i niewłaściwym, więc uwaga trochę nie na miejscu i jest...hmm...niesmaczna?Chyba, że ja zbyt wrażliwy jestem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leon77 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 w porządku jesteś, ale za długo siedziałeś w garażu po tym fochu spowodowanym zwróceniem uwagi przez... właśnie kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozoo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Zigi, ale tu zapytano cię o źródła, dane, etc...a ty wyskakujesz ze spiskiem, iluminatami, i, co gorsza, statystykami. a to już jest zuoooo...na jakich podstawach twierdzisz, że "Podczas wytworzenia prądu potrzebnego na jeden kilometr powstaje więcej spalin, niż wytworzy ich samochód spalinowy przejeżdżając kilometr"? :Pps. nie odsyłaj do yt, plisss... :DSprawność elektrowni węglowej sięga gdzieś 40%, podobnie jak współczesnych silników spalinowych. Do tego dochodzi strata energii na przesyle i choćby w ładowarce (grzeje się). Wyprodukowanie jednostki energii z etyliny czy z węgla, hmmm... jak myślisz, którego z tych paliw potrzeba więcej spalić? Które jest bardziej energetyczne? I które spalając się generuje więcej syfu? Związków siarki, azotu? Smogu (PM10 to pył cząstek stałych, nie powstaje ze spalania paliw ciekłych ani gazowych).Źródła sobie wyguglasz, wierzę w Ciebie. Edytowane 12 Marca 2017 przez bozoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 w porządku jesteś, ale za długo siedziałeś w garażu po tym fochu spowodowanym zwróceniem uwagi przez... właśnie kogo?Hehe, przyjąłem na klatę. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glenroy Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Sprawność elektrowni węglowej sięga gdzieś 40%, podobnie jak współczesnych silników spalinowych. Do tego dochodzi strata energii na przesyle i choćby w ładowarce (grzeje się). Wyprodukowanie jednostki energii z etyliny czy z węgla, hmmm... jak myślisz, którego z tych paliw potrzeba więcej spalić? Które jest bardziej energetyczne? I które spalając się generuje więcej syfu? Związków siarki, azotu? Smogu (PM10 to pył cząstek stałych, nie powstaje ze spalania paliw ciekłych ani gazowych).Źródła sobie wyguglasz, wierzę w Ciebie. Jeżeli chodzi o zanieczyszczenia pyłami, weźmy pod uwagę, że taka elektrownia węglowa konkuruje przede wszystkim z silnikami diesla które produkują mnóstwo sadzy, silniki benzynowe są dużo mniej szkodliwe dla nas bo nie emitują pyłów do atmosfery, tylko przede wszystkim dwutlenek węgla i tlenek azotu, a to i tak w bardzo marginalnym stopniu w porównaniu do tego, co produkują m.in właśnie elektrownie węglowe. Co do ustawy Szyszki...że się nieładnie wyrażę, niektórzy powinni się yebnąć w czoło. Niektórym lata komuny i prawnej niewoli za bardzo wyprały łby i odrobina wolności w tym kołchozie kompletnie wybija ich z równowagi, ja wiem, że łatwiej się żyje niewolnikowi, któremu na każdym kroku mówią co można, a czego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Chłopaka w sensie syna, co nie jest określeniem dziwnym i niewłaściwym, więc uwaga trochę nie na miejscu i jest...hmm...niesmaczna?Chyba, że ja zbyt wrażliwy jestem :)Nie syna. To mój zajebisty przyjaciel. Nie jesteśmy pedałami, ale w pewnym czasie łączyło mnie z nim więcej rzeczy niż z żoną, więc się znajomi podśmiewali że to mój chłopak. No i tak zostało :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Nie syna. To mój zajebisty przyjaciel. Nie jesteśmy pedałami, ale w pewnym czasie łączyło mnie z nim więcej rzeczy niż z żoną, więc się znajomi podśmiewali że to mój chłopak. No i tak zostało :)Kurna, nie doczytałem wcześniej, bo bym Cię tak nie bronił :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Sprawność elektrowni węglowej sięga gdzieś 40%, podobnie jak współczesnych silników spalinowych. Do tego dochodzi strata energii na przesyle i choćby w ładowarce (grzeje się). No tak paliwo na stacje zawozi się za darmo, tak samo jak pompa w dystrybutorze chodzi bez poboru energii. Wyprodukowanie jednostki energii z etyliny czy z węgla, hmmm... jak myślisz, którego z tych paliw potrzeba więcej spalić? Które jest bardziej energetyczne? I które spalając się generuje więcej syfu? Związków siarki, azotu? Smogu (PM10 to pył cząstek stałych, nie powstaje ze spalania paliw ciekłych ani gazowych). Źródła sobie wyguglasz, wierzę w Ciebie. A jak myślisz który układ będzie pracował stabilniej i pod większą kontrolą techniczną i ekologiczną, elektrociepłownia kosztująca dziesiątki milionów czy miliony pojedynczych samochodów spalających paliwo. Dochodzą kwestie zużycia oleju silnikowego i innych płynów silnikowych. Patrząc z perspektywy zatłoczonego i zakorkowanego dużego miasta, samochód elektryczny jest zbawieniem. Z samego faktu nawet, że silnik elektryczny w korku nie zużywa energii i emituje trujących związków. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Dochodzą kwestie zużycia oleju silnikowego i innych płynów silnikowych.A akumulatory z meleksów to są biodegradowalne :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 A akumulatory z meleksów to są biodegradowalne :)Nowoczesne akumulatory są bezobsługowe i bardzo trwałe. W hybrydach Toyoty 10 lat gwarancji użytkowania. Owszem wymagają utylizacji, ale robi się to w wyspecjalizowanych zakładach. Lepsze to niż malowanie płotów olejem silnikowym, czy spalanie w piecu CO. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Lepsze to niż malowanie płotów olejem silnikowym zajebista opcja żeby nie gniło drzewo i bezpłatna , u mnie cały domek na działce był tak malowany naście razy i nic go korniki nie atakują ...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozoo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) No tak paliwo na stacje zawozi się za darmo, tak samo jak pompa w dystrybutorze chodzi bez poboru energii. A jak myślisz który układ będzie pracował stabilniej i pod większą kontrolą techniczną i ekologiczną, elektrociepłownia kosztująca dziesiątki milionów czy miliony pojedynczych samochodów spalających paliwo. Dochodzą kwestie zużycia oleju silnikowego i innych płynów silnikowych. Patrząc z perspektywy zatłoczonego i zakorkowanego dużego miasta, samochód elektryczny jest zbawieniem. Z samego faktu nawet, że silnik elektryczny w korku nie zużywa energii i emituje trujących związków.O akumulatorach Ci zigi napisał, ale rozumiem, że są tak samo biodegradowalne jak przerdzewiały zbiornik paliwa. Co do zużycia oleju to oczywiście elektrownia pracuje bez żadnego smarowania. A to, że elektrownia kosztuje miliony nie sprawia, że jest lepsza, ona po prostu generuje większą moc niż pojedynczy silnik. A samochody elektryczne są takim samym wybawieniem jak tramwaje versus autobusy - spaliny też są, tylko inne i wygenerowane poza miastem. Taki michoa się ucieszy, że w Warszawie, Krakowie czy innej Łodzi mają czystsze powietrze a jemu za domem na wsi kolejny blok energetyczny stawiają. Jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu. Ja nie mam nic przeciwko elektrykom ale one nie będą ekologiczne w naszej rzeczywistości, gdzie prąd i tak nie pochodzi z eko- źródeł a i lini przesyłowych uczciwych nie ma. Że o dystrybutorach końcowych nie wspomnę. Innymi słowy, auta elektryczne tak, tylko infrastruktura w dupie. Edytowane 12 Marca 2017 przez bozoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leon77 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 przebijam ten balon pierwszą szpilką. wszystkie auta wyjeżdżają z fabryki z bidazaworem. ta dyskusja przypomina pierdolenie o smogu i o drzewach, których w zimie nie można wyciąć, bo właśnie wtedy dostarczają tlen. chyba na korytarze tefałenu. strach pomyśleć co będzie w maju. drug testy chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 O akumulatorach Ci zigi napisał, ale rozumiem, że są tak samo biodegradowalne jak przerdzewiały zbiornik paliwa. Co do zużycia oleju to oczywiście elektrownia pracuje bez żadnego smarowania. A to, że elektrownia kosztuje miliony nie sprawia, że jest lepsza, ona po prostu generuje większą moc niż pojedynczy silnik. A samochody elektryczne są takim samym wybawieniem jak tramwaje versus autobusy - spaliny też są, tylko inne i wygenerowane poza miastem. Taki michoa się ucieszy, że w Warszawie, Krakowie czy innej Łodzi mają czystsze powietrze a jemu za domem na wsi kolejny blok energetyczny stawiają. Jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu. Ja nie mam nic przeciwko elektrykom ale one nie będą ekologiczne w naszej rzeczywistości, gdzie prąd i tak nie pochodzi z eko- źródeł a i lini przesyłowych uczciwych nie ma. Że o dystrybutorach końcowych nie wspomnę. Innymi słowy, auta elektryczne tak, tylko infrastruktura w dupie. Sorry ale nie przekonasz mnie w żaden sposób. Być może dlatego, że na co dzień obcuje z tym złomem co jeździ u nas po ulicach. przebijam ten balon pierwszą szpilką. wszystkie auta wyjeżdżają z fabryki z bidazaworem. ta dyskusja przypomina pierdolenie o smogu i o drzewach, których w zimie nie można wyciąć, bo właśnie wtedy dostarczają tlen. chyba na korytarze tefałenu. strach pomyśleć co będzie w maju. drug testy chyba.A temu co dolega? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi