rafael Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Moje zdanie jest takie. Silikonem to sobie okna można uszczelnić. W moim moto, które kupiłem jakiś magik kleił silnik na silikon i efektem tego były pozatykane kanały olejowe w głowicy. Ja polecił bym Ci Loctite 518.Widocznie ktoś był tak nieudolny że nawet tubką sylikonu posługiwać się nie umiał. Jeżeli chodzi o sylikon to czarny Victor Reinz jest sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nezer Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Widocznie ktoś był tak nieudolny że nawet tubką sylikonu posługiwać się nie umiał. Jeżeli chodzi o sylikon to czarny Victor Reinz jest sprawdzonyMożliwe, lecz widok kluch silikonowych wyciskanych przez dławik w kanale olejowym, gdzie średnica otworów jest jakieś 0,7 do 1mm skutecznie mnie zniechęciła do stosowania tegoż specyfiku. Ale tak jak napisałem jest to moje zdanie. Pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Możliwe, lecz widok kluch silikonowych wyciskanych przez dławik w kanale olejowym, gdzie średnica otworów jest jakieś 0,7 do 1mm skutecznie mnie zniechęciła do stosowania tegoż specyfiku. Ale tak jak napisałem jest to moje zdanie. Pozdrawiam :icon_biggrin: warstwa silikonu do uszczelnienia nie powinna być gruba. chodzi o to żeby delikatnie przejechać silikonem w miejscu styku. warstwa musi być tak cienka że aż prawie przeźroczysta. Spotkałem się z zapchanym smokiem (i zatartą głowicą) przez fabryczny silikon w nowiutkiej hondzie TRX 500. Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 z silikonem jak z wódką, trzeba znać umiar;) Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 z silikonem jak z wódką, trzeba znać umiar;)Nic dodać nic ująć . No i koniecznie musi być dobry :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Hmm i zimny...? :rolleyes: Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robs10 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam ponownie wyciągnąłem silnik zdemontowane dekle i misa widać ząbkowanie na zębach skrzyni czyli wymiana skrzyni mnie czeka,aby rozpołowić by dostać się do skrzyni trzeba demontować rozrusznik i sprzęgło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Ogólnie przy takiej naprawie warto posprawdzać przy okazji całą reszte silnika, i te części, które tego wymagają wymienić na nowe. Przy montażu silnika zalecam użyć pasty molibdenowej do posmarowania panewek głównych wału, i wszędzie tam gdzie występuje łożyskowanie, lub tarcie ślizgowe. Co do materiałów uszczelniających, to silikon czarny jest dobry w rozsądnych ilościach, rzecz jasna. Ja do montażu elementów gdzie standardowo uszczelki nie ma, używam tzw. uszczelki płynnej hylomar-na przykład. Ten rodzaj szczeliwa wiąże tylko w strefie wolnej od powietrza, natomiast wyciśnięte niewielkie pozostałości ostatecznie rozpuszczą się w kontakcie z olejem silnikowym, tu nie powstają farfocle, jak to ma miejsce przy silikonie. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez KARDAN-IN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 A można poprosić fotkę skrzyni?Ciekaw jestem uszkodzeń kół zębatych.Co do zablokowania skrzyni na drugim biegu, to nasuwa się pytanie: w jakim stanie jest automat zmiany biegów? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam ponownie wyciągnąłem silnik zdemontowane dekle i misa widać ząbkowanie na zębach skrzyni czyli wymiana skrzyni mnie czeka, To zdanie mnie zaintrygowalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Jak idzie?Dawaj jakieś zdjęcia, bo ciekawość mnie zżera. Nie wiem jak Adama?.. :-) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Nie ma w rozpoławianiu silnika wielkiej filozofii, trzeba tylko to robić z dużą dozą cierpliwości i na spokojnie, sprawdzić 3 razy w serwisówce zanim się cokolwiek zrobi. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Nie ma w rozpoławianiu silnika wielkiej filozofii, trzeba tylko to robić z dużą dozą cierpliwości i na spokojnie, sprawdzić 3 razy w serwisówce zanim się cokolwiek zrobi.Jeśli ktoś dobrze patrzy w manuala i myśli logicznie to z większością prac w motocyklu nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Za pozno spojrzalem w ten temat.Jesli pytajacy pisal ze stanela mu skrzynia na dwojce to wyglada to na awarie mechanizmu przelaczania a nie samej skrzyni.A facio juz rozebral pol silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi