Maciej_04 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam, od roku jeżdżę xj 600n, a kupiłem ją po dłuższej przerwie i powiem, że nie żałuję. Spisuje się super. Dość duży i wygodny turystyk. Demonem prędkości to nie jest napewno, ale puszki na starcie nie mają szans, na trasie trochę gorzej ale i tak źle nie jest. Bardzo polecam szczególnie na początek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras poznań Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam. Też naczytałem się pozytywnych opini na temat tego sprzętu i od wczoraj jestem posiadaczem tej pszczółki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vega_k Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Bardzo fajny motocykl (XJ 6 Diversion F) - będę nim jeździła teraz 2 sezon - łatwy w prowadzeniu, osiągi wystarczające, fajnie wygląda ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (XJ 6 Diversion F) to nie to samo, co xj600...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vega_k Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 to nie to samo, co xj600...jsz Hmm... Yamaha? Yamaha. XJ? - XJ... 600cm3 - 600... trochę inaczej wygląda ale wciąż jest XJ 600 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ale to całkowicie różne motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeGie Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Mam taki problem z moim egzemplarzem. Powiedzmy, że odpalam silnik, jest zimno, powiedzmy że na zerze. Silnik startuje, włączam światła mijania. Dodaje gazu i widzę różnicę w sile światła przed dodaniem gazu na luzie i po dodaniu. Czy jest to normalne? Akumulator jest dość leciwy i w sumie bezfirmowy ale czy to nie jest problem może jak znajomy mi podpowiedział z regulatorem napięcia?Drugi problem jest taki, czym zakonserwować tylni amortyzator (centralny)? Jest mocno skorodowany, widać rdzę i wiadomo, że każdy wyjazd zakończony w deszczu czy jak ostatnio w śniegu, powoduje, iż rdza pomimo zdzierania pojawia się na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 To że na wolnych obrotach światła przygasają to normalne, ten typ tak ma że alternator słabo ładuje jak silnik wolno kręci, a amortyzator wymontuj, wyczyść porządnie i pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg5 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ostatnio w swoim nowym nabytku - Yamaha XJ 600 Diversion 1995 rok, zauważyłem następującą rzecz. Na luzie po wsciśnięciu klamki sprzęgła coś zaczyna powiedzmy delikatnie trzeszczeć, po zapięciu jedynki odgłosy ustają. Mam pytanie czy jest to poważny problem czy możwe po prostu ten typ ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Na luzie nawet bez wcisniętej klamki powinno "chrabąścić" (ciężko tu dobrać odpowiednią onomatopeje) - ten typ tak ma - lekko hałasuje kosz sprzęgłowy. Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 I łańcuch napęnu alternatora też często wydaje dziwne dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_04 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Koszem sprzęgłowym sie nie martw. Mój też narazie tylko na niedogrzanym silniku sie odzywa. W tym modelu to poprostu norma ;) Tylko u mnie po wciśnięciu klamki sprzęgła cichnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinelx Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam serdecznie! Też stałem się posiadaczem Xj'tki 600. Ale martwi mnie jedna rzecz, mianowicie akumulator. Niby ładowanie jest gdy dodam gazu światła się rozjaśniają, ale mierzyłem miernikiem napięcie i obojętnie, czy jest odpalony, czy zgaszony napięcie jest takie samo. A swoją drogą aku szybko pada, po dłuższej trasie odpali ale gdy włączę światła i chciałbym go ruszyć no to dupa... teraz nie wiem czy to wina baterii czy alternatora. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam serdecznie! Też stałem się posiadaczem Xj'tki 600. Ale martwi mnie jedna rzecz, mianowicie akumulator. Niby ładowanie jest gdy dodam gazu światła się rozjaśniają, ale mierzyłem miernikiem napięcie i obojętnie, czy jest odpalony, czy zgaszony napięcie jest takie samo. A swoją drogą aku szybko pada, po dłuższej trasie odpali ale gdy włączę światła i chciałbym go ruszyć no to dupa... teraz nie wiem czy to wina baterii czy alternatora. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam! to wina regulatora Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_04 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Kolega Piotr ma rację. U mnie też jak przegazuję to światła się rozjaśniają, ale to normalne bo w książce serwisowej jest podane, że "alternator C.A - 14V 20A ( 5000 obr./min )" przy 5000obr./min. Natomiast żadnych problemów z aku nie mam, a mam go 2 sezon, a nie raz zapomne wyłączyć światla do odpalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi