Nitomen Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Yaco mozna zrobic styacyjke na kierownicy :buttrock: ,montujesz gdzies przekaznik (przekazniki) wielostykowe a sterowanie z przelacznika na stacyjce i juz masz stacyjke pod palcem Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukikmx Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 A ja wylaczam tym na kturego mam ochote :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 No chyba, że masz na mysli zużycie się przycisku na kierownicy... No właśnie mi sie wyrobił i powoli musze sie przerzucić na stacyjkę :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 A mi od stacyjki powycierał się kluczyk i porysowała górna półka :buttrock: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 napisali kluczykiem bo wylancza wszystkoa przycisk tylko silnik i mozesz sobie zapomniec wylaczyc kluczykiem i ci padnie akumulatorwiec przyzywczajenie sie ze trzeba wylanczac kluczykiem jest lepsze bo nie ryzykujesz nicpozatym i tak robisz przyciskiem a potem kluczykiem musisz wiec co szkodzi zrobic to odrazu kluczykiem ?myslicie ze jestescie fajni bo przyciskiem wylanczacie ?wcale nie fajni sa tylko ci co wylanczaja kluczykiem !zalozmy stowarzyszenie i fan club wylanczaczy kluczykiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 a ja kiedyś podczas oględzin motocykla wyłączyłem silnik kluczykiem to właściciel o mało mnie nie zlinczował :buttrock: i coś tam płakał, że mu moduł spale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 myslicie ze jestescie fajni bo przyciskiem wylanczacie ?Baaa no pewnie nawet fajniejsi :buttrock: Wynika że wszystko jest dobre, a dyskusja i tak nie doprowadzi do niczego, bo ciezko jest przkonywac sie na wzajem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) napisali kluczykiem bo wylancza wszystkoa przycisk tylko silnik i mozesz sobie zapomniec wylaczyc kluczykiem i ci padnie akumulatorwiec przyzywczajenie sie ze trzeba wylanczac kluczykiem jest lepsze bo nie ryzykujesz nicpozatym i tak robisz przyciskiem a potem kluczykiem musisz wiec co szkodzi zrobic to odrazu kluczykiem ?myslicie ze jestescie fajni bo przyciskiem wylanczacie ?wcale nie fajni sa tylko ci co wylanczaja kluczykiem !zalozmy stowarzyszenie i fan club wylanczaczy kluczykiem ! Moja racja jest lepsza bo jest bardziej mojsza niż twojsza :banghead: :buttrock: Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Yaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Hmmm. W mojej instrukcji obsługi nie ma słowa o wyłączaniu motocykla... Za to w salonie Suzuki dostałem wyraźne instrukcje co do tego manewru: "Najpierw przycisk, potem stacyjka. Nigdy odwrotnie!!! " I bądź tu człowieku mądrym... Z przyzwyczajenia teraz robie to tak jak mnie nauczono. A z tej dyskusji w końcu nic nie wynikło jednoznacznego? Rozumiem, że można tak i tak tylko robiąc to kluczykiem oszczędzam akumultor- logiczne. Muszę więc zmienić przyzwyczajenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 jak ci tak powiedzieli to pewnie w suzuki jest inaczej :wink: a ten co cie chcial zlinczowac wlasciciel to jakis ciec chyba i sie nie zna :icon_mrgreen: i tak kluczykowcy sa najfajniejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 a właśnie suzuki gsxf 600 oglądałem :) a jak byłem na przeglądzie w serwisie hondy to mechanicy wyłączali kluczykiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 nie sluchaj tych fachowcow z serwisukiedys zalozyli opone tyl na przod nie tak jak strzalka pokazywala tor jazdy wiec to co oni mowia to nie ma co brac jako pewnikbo rozni ludzie pracuja i rozni fachowcya ja mysle ze od takiego mechanika lepiej sie zna jednak kierownictwo firmy ktora ten motor wyprodukowala i jak napisali w instrukcji ze trzeba wlyanczac kluczykiem to tak wlasnie trzeba robic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 u mnie w moto wyciagniesz kluczyk i moto dalej chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Gościu u którego serwisowałem wszystkie moje motocykle ,które miałem(i niczego jeszcze nie zepsół)zawsze wyłacza je kluczykiem, a ten czerwony przycisk widocznie służy tylko do strzelania z wydechu ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloszybki Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Odpowiadając na pytanie: w instrukcji do Hondy CB 750 z 1984 roku pisze, że motor wyłącza się ZAWSZE najpierw wyłącznikiem przy kierownicy, a dopiero puźniej wyciąga się kluczyk i NIE WOLNO najpierw wyciągać kluczyka. Wg. mnie jak japończyki coś napiszą to na 100% jest to dobrze. nie sluchaj tych fachowcow z serwisukiedys zalozyli opone tyl na przod nie tak jak strzalka pokazywala tor jazdy wiec to co oni mowia to nie ma co brac jako pewnik Koledze na wulkanizacji zrobił gość tak samo, a potem jeszcze się sprzeczał, że tak ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi