Skocz do zawartości

Yamaha yzf 750 r 93r problem z głowicą

Lidkus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko ok, ale zawory byly poza tolerancja i przelozenie ma 16/45 a powinno byc chyba 16/43

Ogolnie nie czuc tych 125km...

Wydaje mi sie ze moja zzr 600 lepiej sie wkrecala ;)

Mam nadzieje ze po tych regulacjach odzyje

Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix

W dniu 9.08.2011 o 14:39, szynszyll napisał:

lepienie w gownie. po raz kolejny dziwie sie Wam - Panowie, ze wspieracie taki temat. glowica do wyrzucenia - koles kosmita. amen.

I to by było na tyle ale nie może mu mu zabronić prac doświadczalnych o ile to jest jego motocykl a nie kolegi :icon_biggrin:

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Update

Rozpielem zawory wydechowe, wkladajac sznurek w otwor swiecy, wyciagnelem gorna czesc glowicy oraz wyciagnelem szklanke.

Teraz pytanie do posiadaczy tego motocykla wiecie jak ustawic w nim rozrzad?

Wg serwisowki mam inne walki,dociski... nie ma czegos takiego jak np na walkach otworow i kresek do ustawienia rozrzadu.

Jedynie co sie zgadza to oznaczenia "T" na wale.

Dodam ze jesli w tym motocyklu posypie sie glowica wstawie od thunderaca lub fzr1000. Takze nie piszcie prosze ze mam to wywalic.

Moj blad znalazlem jak ustawic rozrzad, w serwisowce jest 3 razy podane ustawienie rozrzadu dla bodajze 3 typow silnikow....

Pozdrawiam

Edytowane przez Lidkus

Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix

jeśli chcesz robić tą robotę dwa razy bo chcesz oszczędzić 300zł za używaną głowicę i uszczelkę to twoja sprawa. Ta głowica lada moment zrobi bum! Tłok przywali w zawór i oby tylko na krzywym zaworze się skończyło.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Witam,

Pomysł Lidkusa wcale nie jest taki do końca beznadziejny. Oby tylko zachował odpowiednią ilość staranności i fachowości. Na exupworldwide.com czytałem kiedyś co można zmienić yzf1000 <=> yzf750 żeby chodziło.

Pozostaje mi życzyć powodzenia i czekam na relację z przeszczepu.

W dniu 9.08.2011 o 18:47, Shinigami napisał:

Może po naprawieniu ZZRa poczuł moc i robi dalej :buttrock:

A po czym wnosisz ze naprawil :). Jak na razie wiadomo tylko ze kupil wal na ebayu, a czy ten wal mu pochodzi w starym piecu to juz inna historia.

Edytowane przez Limo

Why... So... Serious

W dniu 15.08.2011 o 20:14, Zbyszekm napisał:

Witam,

Pomysł Lidkusa wcale nie jest taki do końca beznadziejny. Oby tylko zachował odpowiednią ilość staranności i fachowości. Na exupworldwide.com czytałem kiedyś co można zmienić yzf1000 <=> yzf750 żeby chodziło.

To nie jest zły pomysł bo robiliśmy coś takiego kilka lat temu w FZR1000, bez zdejmowania głowicy i wyjmowania silnika z ramy. Przełożyliśmy górną część głowicy z YZF1000. Do rozpięcia zawórów wystarczył tłok w GMP, tam i tak jest tylko ok 2mm przestrzeni.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/