Lidkus Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wszystko ok, ale zawory byly poza tolerancja i przelozenie ma 16/45 a powinno byc chyba 16/43 Ogolnie nie czuc tych 125km... Wydaje mi sie ze moja zzr 600 lepiej sie wkrecala ;) Mam nadzieje ze po tych regulacjach odzyje Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Nie odzyje.Lidkus ta glowica jest zalatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) lepienie w gownie. po raz kolejny dziwie sie Wam - Panowie, ze wspieracie taki temat. glowica do wyrzucenia - koles kosmita. amen. Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 lepienie w gownie. po raz kolejny dziwie sie Wam - Panowie, ze wspieracie taki temat. glowica do wyrzucenia - koles kosmita. amen. I to by było na tyle ale nie może mu mu zabronić prac doświadczalnych o ile to jest jego motocykl a nie kolegi :icon_biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Może po naprawieniu ZZRa poczuł moc i robi dalej :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Update Rozpielem zawory wydechowe, wkladajac sznurek w otwor swiecy, wyciagnelem gorna czesc glowicy oraz wyciagnelem szklanke. Teraz pytanie do posiadaczy tego motocykla wiecie jak ustawic w nim rozrzad? Wg serwisowki mam inne walki,dociski... nie ma czegos takiego jak np na walkach otworow i kresek do ustawienia rozrzadu.Jedynie co sie zgadza to oznaczenia "T" na wale. Dodam ze jesli w tym motocyklu posypie sie glowica wstawie od thunderaca lub fzr1000. Takze nie piszcie prosze ze mam to wywalic. Moj blad znalazlem jak ustawic rozrzad, w serwisowce jest 3 razy podane ustawienie rozrzadu dla bodajze 3 typow silnikow.... Pozdrawiam Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez Lidkus Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 jeśli chcesz robić tą robotę dwa razy bo chcesz oszczędzić 300zł za używaną głowicę i uszczelkę to twoja sprawa. Ta głowica lada moment zrobi bum! Tłok przywali w zawór i oby tylko na krzywym zaworze się skończyło. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Lidkus, czy Ty znasz granicę między uporem a odwalaniem fuszerki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam,Pomysł Lidkusa wcale nie jest taki do końca beznadziejny. Oby tylko zachował odpowiednią ilość staranności i fachowości. Na exupworldwide.com czytałem kiedyś co można zmienić yzf1000 <=> yzf750 żeby chodziło. Pozostaje mi życzyć powodzenia i czekam na relację z przeszczepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Może po naprawieniu ZZRa poczuł moc i robi dalej :buttrock:A po czym wnosisz ze naprawil :). Jak na razie wiadomo tylko ze kupil wal na ebayu, a czy ten wal mu pochodzi w starym piecu to juz inna historia. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam,Pomysł Lidkusa wcale nie jest taki do końca beznadziejny. Oby tylko zachował odpowiednią ilość staranności i fachowości. Na exupworldwide.com czytałem kiedyś co można zmienić yzf1000 <=> yzf750 żeby chodziło. To nie jest zły pomysł bo robiliśmy coś takiego kilka lat temu w FZR1000, bez zdejmowania głowicy i wyjmowania silnika z ramy. Przełożyliśmy górną część głowicy z YZF1000. Do rozpięcia zawórów wystarczył tłok w GMP, tam i tak jest tylko ok 2mm przestrzeni. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 coś ściemniasz bo tam musisz przynajmniej albo całe ssanie albo cały wydech rozpiąć - tylko nie wiem jak rozpiąłeś wszystkie 8 zaworów (bo wątpie że 12) w jednym gmp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi