prze_cinek Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 cześć jestem na etapie przeglądania allegro;] narazie upatrzyłem suzuki Dr i kawasaki klr tylko że one są w 4-ero sówie a ja bym wolał jakiś 2sów polecacie jakieś motory za rozsądną cenę w tym typie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpers Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ale jaka pojemność mniej-więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze_cinek Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 125-600 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Znajomy ma wr400, kupił sobie, żeby pojeździć po lesie, właśnie. Teraz sprzedaje, bo jest za mocne do takiej jazdy (inny go objeżdża na dt 125). Także nie przesadzaj z pojemnościami w tych moto :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) No ale już xl600 do jeżdżenia po lesie jest ok. Kwestia do czego potrzebne jest to moto ? Czy do taplania się w błocie po ośki, stromych podjazdów, "toru" - czy do leśnych ścieżek spacerowych, jazdy przez pola i jakimiś szutrami.Pzdr Edytowane 15 Maja 2011 przez Techniacz Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ja zawsze lubiłem wypad do lasu WSK-ami. Jechało nas 4, mnóstwo kluczy i lina holownicza.Może to nie to samo co wypad crossem ale atmosfera też całkiem inna :) Nigdy nie wiadomo było co tym razem się zepsuje i czy jedna lina holownicza wystarczy...Piękne wspomnienia ale niestety porobili pełno barierek, na drogach (pożarowych też) leży pełno gałęzi i nie da się jeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 jak motor to najlepiej taki: http://www.usinenouvelle.com/industry/briggs-et-stratton-635/briggs-stratton-series-p57874.html maly, lekki, niewielka pojemność - w sam raz żeby wziąć pod pachę na spacer z dziewczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Kolega z forum ma na sprzedaz DR'ke http://otomoto.pl/suzuki-dr-350-M2614594.html WlochatyDR Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 cześć jestem na etapie przeglądania allegro;] narazie upatrzyłem suzuki Dr i kawasaki klr tylko że one są w 4-ero sówie a ja bym wolał jakiś 2sów polecacie jakieś motory za rozsądną cenę w tym typie ? Jeżeli jesteś początkującym i szukasz czegoś w teren to nie bierz więcej niż 250tke. W terenie taki motor naprawdę jest mocny i bardzo wiele potrafi. Pamiętaj, lasy itp to nie asfalt, nie ma co porównywać pojemności. Miałem do czynienia z Yamahą YZF 250 i takową Ci polecam - lekki, przyjemny w prowadzeniu. 125-600 :]600stka będzie jeździć na nim; nawet chłopak tego sprzęta nie utrzyma w zakręcie i przy różnych manewrach :banghead: Pamiętaj, nie więcej niż 250 i DOBRY strój :cool: Szerokiej drogi. 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 akurat yz250f do lasu dla początkujacego do lasu to nie najlepszy pomysł, dr350 za to jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 akurat yz250f do lasu dla początkujacego do lasu to nie najlepszy pomysł, dr350 za to jak najbardziej Początkujący początkującemu nie równy ;) DR'ka jest cięższa od Yamahy i na pewno trudniej będzie się jeździć. Po za tym Yamaha jest bardziej poręczna. Nie ukrywajmy... gleby i tak będą. Osobiście wolę mieć coś lekkiego i bardziej mocnego w terenie niż coś cięższego :cool: 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) yz-f to sprzęt wymyślony do wygrywania zawodów z bardzo wysilonym silnikiem z kosztownym serwisem, nie do pyrkania po lesie Edytowane 15 Maja 2011 przez jjank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Pomijając to że temat powinien znaleźć się w koszu toPoczątkujący początkującemu nie równy ;) DR'ka jest cięższa od Yamahy i na pewno trudniej będzie się jeździć. Po za tym Yamaha jest bardziej poręczna. Nie ukrywajmy... gleby i tak będą. Osobiście wolę mieć coś lekkiego i bardziej mocnego w terenie niż coś cięższego :cool: Każdy poszątkujący jest taki sam, ZERO doświadczenia a czym mocniejszym sprzęt tym ten brak doświadczenia boleśniej wychodzi Dla początkującego tylko 125 w dwusuwie , nauczy się techniki jazdy, operowania sprzęgłem itp Polecania czteropaka i to w dodatku wyczynowego, o którego trzeba dbać jak o własne jajka to też nie porozumienie. Same koszta eksploatacyjne zjedzą z miejsca budżet. Zresztą yz250f do lasu to porażka, do kitu charakterystyka silnika bo trzeba kręcić, zawieszenie też zestrojone twardo, bez ingerencji w settingi ciężko będzie zgrać zawias do lasu szczególnie przy lżejszym rajderze DR będzie dobrym wyborem jeśli założyciel tematu ma jakieś doświadczenie z motocyklami. Pytanie jeszcze jakim budżetem dysponuje założyciel tematu. Bo jeśli starczy to polecał bym ci KTM exc 125, gas gas-a 125 czy huske wr 125. Przy mniejszym budżecie rozglądaj sie za kawasaki kdx-em, aprilla rx 125 ewentulanie yamaha dt 125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Piszcie w "Co kupić, wybrać".pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi