murgal Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam, Planuje doposażyć swój garaż w podstawowe narzędzia do obsługi motocykla, aktualnie mam 2 walizki grzechotek i nakładek, małą i dużą ( Chrome Vanadium i TOYA), zestaw kluczy imbusowych, zwykle klucze, szczypce różnego rodzaju, śrubokręty itd... Planuję dokupić miernik elektryczny z zestawem i szczelinomierz, możecie coś polecić? Co jeszcze może być przydatne ? Myślałem nad manometrem, ale to jednak dość duży wydatek na razie. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Szczelinomierz to conajmniej SATA za ok. 25PLN. Tańsze, mogą kłamać. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam, Planuje doposażyć swój garaż w podstawowe narzędzia do obsługi motocykla, aktualnie mam 2 walizki grzechotek i nakładek, małą i dużą ( Chrome Vanadium i TOYA), zestaw kluczy imbusowych, zwykle klucze, szczypce różnego rodzaju, śrubokręty itd... Planuję dokupić miernik elektryczny z zestawem i szczelinomierz, możecie coś polecić? Co jeszcze może być przydatne ? Myślałem nad manometrem, ale to jednak dość duży wydatek na razie. Manometr kupisz w każdym praktikerze za 5 zł, chyba chodziło Ci o wakuometr?? Miernik 20złszczelinomierz 30zł Co do "grzechotek" to chrome vanadium to materiał a nie firma. Polecam firmę NEO te 16 kątne, robią robote a przy tym są w przystępnej cenie dla majsterkowiczów. Przydatna jest kątówka, szlifierka kamień/szczotka druciana, i wszystkie podstawowe narzędzia tj. kleszcze, szczypce, dobry zestaw wkrętaków, torxy, klucz do filtra ileju itp. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Chodzi mi o manometr do pomiaru ciśnienia w cylindrze ;) A dobre są dość drogie. Planuje zakup właśnie miernika, szczelinomierza i kątówki. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Co do "grzechotek" to chrome vanadium to materiał a nie firma. Polecam firmę NEO te 16 kątne, robią robote a przy tym są w przystępnej cenie dla majsterkowiczów. "szesnastokątnymi" to można sobie rozkręcać taczkę, nie motocykl :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) "szesnastokątnymi" to można sobie rozkręcać taczkę, nie motocykl :banghead: Autor mial na mysli grzechotki, a nie nasadki. A swoja droga pokaz mi nasadke 16to-kątną :D Co do tematu - musisz najpierw wiedziec co potrzebujesz. Wydasz teraz na cos co tylko fajnie wyglada, a za jakis czas sie okaze ze bedziesz chcial wymienic uszczelniacze, sruba od dolu nie bedzie chciala sie odkrecic i bedziesz musial inwestowac w nasadki do pneumata... Co chcesz robic przy motocyklu? Edytowane 12 Maja 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Podstawowe rzeczy, typu właśnie uszczelniacze, napęd, jakieś regulacje itd. Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Koniecznie klucz dynamometryczny, podnośnik hydrauliczny, wykrętak udarowy.No i jakiś niewielki kompresor dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Autor mial na mysli grzechotki, a nie nasadki. A swoja droga pokaz mi nasadke 16to-kątną :D wódko pozwól żyć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) Z podnośnika hydraulicznego zrezygnuje. Klucz dynamometryczny zakupie, myślę że klucze/zestawy nasadek mam w porządku. Wykrętak udarowy również. W kompresor chyba też muszę zainwestować, ale w jaki? Może coś takiego: http://www.ceneo.pl/;0151895369-10.htm Edytowane 14 Maja 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Nie kupiłbym go, nie ma smarowania olejem. Zaletą jest bezobsługowość, ale to na pewno ma krótszą żywotność niż olejowy. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 No to lista zakupów: -multimetr-klucz "dymany"-kompresor -manometr-wykrętak udarowy Coś jeszcze myślicie dorzucić? Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Mikrometr Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 A młotek masz ? :icon_razz: Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Tak się zastanawiam... jeśli masz zamiar cokolwiek sam robić przy moto , to powinieneś mieć jako takie pojęcie o tym jak to robić i jakie narzędzia mogą być potrzebne do planowanych napraw.Jeśli tego nie wiesz , to najlepsze narzędzia nie pomogą , a jeśli wiesz , to po co ten temat?Ale to takie tam moje przemyślenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi