zsakul1978 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 tak ciągle gadacie i gadacie o tych E30, że znowu włącza mi się szalony pomysł co by kupić sobie takie cudeńko i odrestaurować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja uwielbiam BMW. Jeśli ktoś pojeździ samochodem tej marki, to nie będzie chciał już nigdy nic innego. Mają w sobie to coś. Sam jeżdżę E46 320 CD. :buttrock: Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Klimę w e30 ciężko trafić, mam taką E30 w sedanie i doprowadzam powoli do ideału, teraz stoi na wymianie rozrządu, filtrów, dyfra (lekko huczał i się pocił), amortyzatory już wymienione, znaczki przód i tył, dokupiłem halogeny i rozglądam się za skórzanym wnętrzem. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosun Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Uprzejmie proszę o opinie na temat E32 730i(1992)...nie znam oznaczenia silnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straycat Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jako, że moja stara e30 umarła w wigilie w wyniku dachowania, musialem sobie kupic nastepna :D 84 rok, silnik 1.8 m10 na gazniku, skrzynia 4, troszke zglebowana (wydaje mi sie, ze -60/-60), diamantschwarz metallic Wczoraj o własnych silach dotarla z Lublina do Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagmi Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jako, że moja stara e30 umarła w wigilie w wyniku dachowania, musialem sobie kupic nastepna Moje marzenie :icon_eek: jest piękna! I w jedynym słusznym kolorze, czarnym. Gratulacje!Miałam swego czasu e30, w bieli.. ale takiego osła w dieslu, na pyrkotanie, to tu to tam, dość łagodne miał usposobienie. :icon_razz: Teraz mam e36 1.6, też bez rewelacji z mocą, ale planuję po wakacjach poszukać jakiejś perełki e30 jak z pracy wrócę. BMW z lat 80' to jest to! :flesje: Cytuj Mtx 125R - Cb 500 - Cbr 600- VTR1000F- VTR 1000 Sp1http://www.bikepics.com/members/dagmara/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 w stylu street german Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMA Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Mi się podoba ten samochód, widziałem na żywo i wygląda imponująco.http://moto.allegro.pl/e36-m-technic-motorsport-i2015303573.htmlFajna wygląda na zadbaną,szkoda ze nie ma pełengo komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Tylko szkoda ze taki silnik, za mały do e36. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMA Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Tylko szkoda ze taki silnik, za mały do e36.Silnik słaby,zrobic SWAPa i bedzie git :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Generalnie nie lubie bmw żeby nie powiedzieć że nienawidze :D ale e30 to bym przytulił, bryka żeczywiście ma coś w sobie. Miałem też przyjemność poobcować przez jakiś czas z bmw 1600 z końcówki lat 60, można sie zakochać i to wnetrze... naprawde dziś takiej jakości nie uświadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Generalnie nie lubie bmw żeby nie powiedzieć że nienawidze :D ale e30 to bym przytulił, bryka żeczywiście ma coś w sobie. Miałem też przyjemność poobcować przez jakiś czas z bmw 1600 z końcówki lat 60, można sie zakochać i to wnetrze... naprawde dziś takiej jakości nie uświadczy A miałeś kiedyś swoją bawarkę? Pewnie nie, ale jakbyś miał to uwierz mi, zmieniłbyś zdanie. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 A miałeś kiedyś swoją bawarkę? Pewnie nie, ale jakbyś miał to uwierz mi, zmieniłbyś zdanie. Doceniam naprawde te auta ale bardziej od strony mechanicznej, są zbyt szpanerskie jak na mój charakter i zdania raczej nie zmienie. Ale dla e30 mógł bym zrobić wyjątek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) ja tam fanem bmw nie jestem ani tymbardziej suvów, ale marzy mi się kiedyś X5 z silnikiem 3,0 biturbo 214 koni, które mżna ścipować na 300 koni.. Względnie 4,4 benzynka, ale wtedy to już chyba musiałbym robić na samo paliwo ;)Znajomy ma 4,4 280 koni w gazie (pewnie dla niektórych profanacja), ale jak to się wkręci na te 4-5 rpm, to dźwięk silnika=kisiel w majtach i wbijanie w fotel gwarantowane. Nawet z ciekawości zerknąłem na różnicę BMW w cenach w PL i RFN. Ta sama cena, u nich większy wybór (ponad 700 pojazdów) samochód sprzedawany przez ASO BWM z niższym przebiegiem i mnóstwem dodatków (np automat, solardach, navi, tv, klimatronik, skórka zadbana), a w Polsce pochodzenie nieznane, przebieg podobno oryginalny, mniej dodatków i wybór ok 100 aut na allegro. Wniosek chyba taki, że jeżeli kiedykolwiek kupwałbym BMW, to wolę pojechać 1000 km w jedną stronę i kupić u Niemca.Byleby nie we Włoszech, bo to tacy sami druciarze jak u nas :) Albo względnie wezmę Miłosza ze sobą, bo powinien mieć ksywkę MiłoszBMW ;) Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Tazzman Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) BMW do mnie nie przemawia. Jezdzilem i nie powiem - technika, zawieszenie i ogolne wrazenia z jazdy ok, ale jako calosc nie dla mnie. Technicznie super - utrzymanie tez super - drogie.:) Benzyna smoki, a diesle - poza genialnym 3.0 to tez srednio wypadaja. W pl te samochody maja renome dresowozow i niestety paru przedstawicieli odmiennych klimatow (np. z tego forum) tego nie zmienia, bo to pare procent w skali kraju.Czy slusznie - hmm - wystraczy popatrzec kto tym niestety jezdzi.W zaleznosci od tego czy dres przeszedl na kolejny etap wtajemniczenia - czyli np. poza pakowaniem na silce w piwnicy bloku juz sciaga dlugi lub jest szeroko rozumianym "biznesmenem", jest dobierany model i wartosc auta. Smutne ale prawidziwe. W zasadzie szkoda bo marka jak najbardziej dobra. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez vpower Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi