Vector Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 A czy ktorys z zimowych kaskaderow ma samochod ? Ja zawsze jezdzilem w zime i nie bylo zmiluj, ale od kiedy mam fure to wcale mi sie nie chce ;) http://img24.imageshack.us/img24/667/25655...20470915299.jpg Z przodu jakistap pilot sport, z tylu supercorsa + dziewczyna na plecaku ;) Chociaz najfajniej bylo jak przeprowadzalem moto do garazu w zeszlym roku. Musieli mnie popchnac zebym ruszyl, bo zrywalo nawet od wolnego puszczania sprzegla ;))) A teraz mi sie nie chce ... Dobrze, dobrze. Po tym temacie będę wiedział kogo motocykli trzeba unikać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Mojego parcha wystarczy zobaczyc ;))) Nie ma lekko, ale za to garazowany :PP Jak to powiedzial Gerard: "Motocykl to takie samo narzedzie jak mlotek. Sluzy do napierdalania." :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Musieli mnie popchnac zebym ruszyl, bo zrywalo nawet od wolnego puszczania sprzegla ;))) Bo nie umiesz. :icon_mrgreen: W Harrym ruszając z wolnych obrotów mam 1/4 więcej momentu obr. niż F4i maksymalnie osiąga, a jakoś jeździć się dało, nawet na łysej oponie z tyłu. :clap: Podpowiem ci że zimą należy obniżyć ciśnienie w oponach o kilka % co by lepiej się trzymały. Ot, cała tajemnica. :icon_mrgreen: Co do jazdy zimą, właśnie zacząłem kurs na widlaki. I akurat jak spadł śnieg zaczęliśmy jazdy na placu. Masakra. Samochodem w życiu ze 2 razy może próbowałem jechać, a tu nie dość że ślisko to jeszcze tylna oś skrętna i na pierwszej godzinie musiałem kręcić ósemki do tyłu a na drugiej podwójne ósemki z 3 pachołkami. :eek: To dopiero jazda. Pedały w ogóle nie wyczute bo zawsze pod ręką gaz i hamulec miałem, plac zamarznięty, tylne koła skręcają...i weź tu jeździj takim cudem. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 To ty qurim w ogóle autem nie latasz? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 qurim ja wiem, ze ty zawsze wiesz ;))) Cisnienie mialem obnizone, ruszalem na oblodzonej drodze, na torowej oponie i f4i wazy 200kg czyli pewnie polowe tego co harry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 To ty qurim w ogóle autem nie latasz? ano są w polsce ludzie pełnoletni co nie mają samochodu i prawka :icon_razz: ja też niestety do nich należe :D A czy ktorys z zimowych kaskaderow ma samochod ? no nie mam i dlatego jestem zimowym kaskaderem :D ale na mtx80 miałem bardzo nieciekawy wypadek zimą(generalnie uratował mnie fakt że autobus jest niskopodłogowy to od zderzaka sie odbiłem :D a moto to poleciało chyba z 15m do przodu po lodośniegu :D ) i od tego czasu cokolwiek innego niż mały motorower/skuter uznaje tylko na drogach o bardzo małym zagęszczeniu ruchu ewentualnie lesie żwirowni etc........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 na samych kostkach można tylko pomarzyć o uprawianiu prawdziwego enduro, chyba że masz 100% dopiero kupioną tylną opone, ja mam 70%, wjechałem w śnieg 35-40cm i stoję w miejscu, jedynie po polach można podrifftować. Wyjechałem na asfalt, rozpędziłem się do 70kmh, nagle koleś skręca w lewo z przeciwnego pasa, myślałem że w niego siekne jak nie zahamuje, więc tylni do połowy, przedni pulsacyjnie a jade cały czas do przodu.. Nawierzchnia pokrytą błotem pośniegowym gdzieś 3cm. Na szczęście zdążył przedemną. Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A czy ktorys z zimowych kaskaderow ma samochod ? jakieś tam wózki do dyspozycji mam... ale mi się najzwyczajniej nie chce :cool: Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 U mnie tez sa dwa ale korzystam zadko. Natomiast pozazdroscilem wam zimy i to sa efekty dzisiejszej wycieczki na 1500 m.n.p.m. http://picasaweb.google.com/kaczka273/Mont...00MNPM05122010# Wjechac na sam szczyt bylo latwo lecz zjazd byl troszke trudniejszy. Pojechalbym jeszcze wyzej tylko dalej nie ma juz drogi. Jak widac armatura tez mozna smigac :crossy: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=tHR1qGQL9SQ Ledwie -30, jak się chce to można, nawet na R1. Tak jak to qurim powiedział, po suchym i w cieple każda pi*da pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=tHR1qGQL9SQ Ledwie -30, jak się chce to można, nawet na R1. Tak jak to qurim powiedział, po suchym i w cieple każda pi*da pojedzie. Widzialem lepsze filmiki :banghead: Ja przynajmniej sprobowalem bo jak wiadomo tu raczej ciezko o snieg. Cieplo to moze jest latem a przy tak duzej wilgotnosci powietrza -12 odczuwa sie podwojnie. A jak sie chce to oczywiste ze mozna wszystkim tylko jakos ciebie nie widze na tym filmiku. Nastepnie pokaz gdzie Ty w zime jezdzisz i dopiero nazywaj pi*da kazdego kto ci pod reke podejdzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 tak się zastanawiam, jak myślicie ten typ ma kolce czy na zwykłych kostkach to robi ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skinner Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Podziwiam ludzi jeżdżących na moto w zimie po asfalcie, jakieś pół godziny temu wracałem do domu puszką droga czarna dobra przyczepność itp. i nagle na bocznej drodze na ostrym zakręcie jadę kulturalne prosto w jakąś łąkę, dobrze, że prędkość była znikoma i tylko przód zjechał z drogi, na moto by była piękniusia gleba :biggrin: Sandokan, pozdrowienia od 660 kierowników pojazdów jednośladowych (no i trochę ATV było :biggrin: U nas w 3Miescie to już taka tradycja, że się zimą przynajmniej raz ludziska zbierają i jadą po asfalcie :wink: http://mikolaje.gd.pl/portal/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nastepnie pokaz gdzie Ty w zime jezdzisz i dopiero nazywaj pi*da kazdego kto ci pod reke podejdzie ok. Nigdzie. Najpierw bym się musiał wydostać z mojego kur*idołka kilkaset metrów po ubitym śniegu przeplatanym lodem, grudami i koleinami. Potem to bez problemu, wystarczy się tylko odpowiednio ubrać, jak asfalt suchy to można jechać. Jakoś sobie nie wyobrażam jak można jechać po takim czymś motocyklem skoro ciężko nieraz samochodem z oponami zimowymi. Ale co kto lubi (gips) i na co go stać (naprawiać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 W mordę!Ten film z R1 na Alasce to jest Coś i najgorsze że uświadomił mi że jestem cienki Bolek bo odstawiłem mojego wynalazka na zimę go garażu i przykryłem kocem :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi