Grande Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Tylko pamiętaj że oszczędność może okazać się pozorna... Wiem, rozumiem, ogarniam... ale chyba lepiej mieć ciut gorszej jakości buty (bądź co bądź) dedykowane na moto niż latać w trampkach. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luisiana Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 No właśnie te Probike nie wydają mi się aż tak złą opcją ale może podrzucicie chociaż jakieś konkretniejsze modele skoro probike odpadają tylko nie rzucajcie we mnie Sidi, Dainese bądź Alpiny bo to jest za dużo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A ja najtańszej za 10 bym nie kupił - to tak jakby sobie worek foliowy na głowę założył. Kumpel się połasił bo tania i wypierd*olił jeszcze szybciej niż kupił. Odżałuj te 35-50 zł i kup coś z czego będziesz zadowolony i nie będzie cię wkurzać za każdym razem. W sumie sam mam kominiarkę za 35 zł i już 2 sezon w tej samej śmigam i jest cacy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A ja najtańszej za 10 bym nie kupił - to tak jakby sobie worek foliowy na głowę założył. Kumpel się połasił bo tania i wypierd*olił jeszcze szybciej niż kupił. Odżałuj te 35-50 zł i kup coś z czego będziesz zadowolony i nie będzie cię wkurzać za każdym razem. W sumie sam mam kominiarkę za 35 zł i już 2 sezon w tej samej śmigam i jest cacy. pzdr Różnica taka między foliówką a kominiarką za dychę, że ta druga jest z bawełny i wchłania pot... ;) Na butach jednak bym naprawdę nie oszczędzała, niemniej na pewno można znaleźć coś o przyzwoitej relacji ceny do jakości. http://moto.allegro.pl/item1067013939_szos...3_lodz_y66.html może ktoś się o tych wypowie, bo wyglądają i z opisu brzmią zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 (edytowane) No właśnie te Probike nie wydają mi się aż tak złą opcją ale może podrzucicie chociaż jakieś konkretniejsze modele skoro probike odpadają tylko nie rzucajcie we mnie Sidi, Dainese bądź Alpiny bo to jest za dużo :( SIDI Vertigo polecam jak najbardziej (kupiłem w tamtym sezonie używki i jestem bardzo zadowolony), co do kominiarek, polecam brubeck - głowa się nie poci, kominiarka nawet po użytkowaniu przez kilka tyś. km. (bez prania) nie śmierdzi, świetnie leży na głowie, nie gniecie. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Kominiarka to zdecydowanie brubeck. Co do butów, może warto rozważyć buty "wojskowe" ? Magnumy czy też jakieś podobne. Dołożyć te 100-150 zł i moim zdaniem będą dużo wygodniejsze i zapewnią większą ochronę niż te probikery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Różnica taka między foliówką a kominiarką za dychę, że ta druga jest z bawełny i wchłania pot... ;) Myślę, ze za 10 zyla to jakaś totalny badziew i za wile on nie wchłania ,a człowiek się poci jeszcze bardziej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Właśnie testuję tą za dychę ;) Rozciągnęła się po paru jazdach, drapie, trzepocze - mówiąc krótko będę rozglądać się za nową ;) Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Kominiarka to zdecydowanie brubeck. Proponuję dołożyć 10 zł do kominiarki Spark, różnica znaczna i te 10 zł są tego warte, w dodatku kominiarki dostępne w różnych kolorach i wzorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) A ja używam butów, które pokazałeś w linku i jestem bardzo zadowolony.Kominiarkę mam z Louisa ale taką z logotypem, cienką z płaskimi szwami i jest super(nie wiem czy to ta sama.) Kominiarka cienka i przyjemna a buty używam 4 sezon i miały w drugim wypadek ze mną. Lewy zdarty czub i nadal znakomicie się kupy trzymają. Jak zadbasz i będziesz używał pasty normalnej (nie jakieś tam w płynie) to odwdzięczą Ci się. Mało tego i drugie też takie kupię. Na butach nie oszczędzaj. Te z pierwszego linka wyglądają na takie które nie przetrzymają sezonu, dodatkowo brak jakiejkolwiek wentylacji... Może ktoś takich butów używa i się wypowie, bo może się mylę. To jednak Ci się wydaje.Wentylację też mają. Edytowane 8 Czerwca 2010 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luisiana Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) No i dzięki opinii Montera :) która notabene bardzo mi odpowiada :P i któremu za info dzięki! ;) Kupię te probikery oraz kominiarę z tych lepszych które polecacie! Dzięki za pomoc :) Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Luisiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xede Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 na kominiarce nie ma co oszczedzac :) na butach zreszta tez ;) z kominiarek to brubeck, oxford ew. z troche tanszych spark, poczytaj na motogenie bodajrze byl test kominiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Kupiłem ostatnio Brubecka, wczesniej miałem zwykłą, bawełnianą, z Larssona za 10zł, Niebo a ziemia. Brubeck nie uciska, nie przesuwa się przy zakładaniu kasku, no i ma właściwości odprowadzające wilgoć - nie wsiąka w wyściółkę kasku. Polecam. Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 ale - co mnie zupełnie zaskoczyło - brubeck nie szyje kominiarek o własnościach chłodzących. kupiłem oxforda z coolmaxu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heny Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Na butach nie oszczędzaj.Ja byłem mądrzejszy nie posłuchałem dobrych rad forumowiczów i kupiłem: http://moto.allegro.pl/item1090474208_wile...rozmiar_46.html Szajs straszny,już dziś wiem że nie wytrzymają dużej jak do końca sezonu a dbam o nie .Wyprodukowano w Pakistanie!Dałem w kwietniu 350PLN . Jak szukasz dobrej kominiarki to pogadaj ze strażakami oni mają na wyposażeniu rewelacyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi