lukas 78 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 witam co sądzicie o czymą takim http://moto.allegro.pl/item140111966__spra...y_3gratisy.htmlduże puchy i wszystko w jednymmoże ktoś tego używa , proszę o recenzjepozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Probikerowskie środki z Louisa - całkiem dobre i wychodzą niedrogo. Używałem Kettensprayu i byłem zadowolony, z tym, że do stosowania wyłącznie w garażu, w droge tych puch ze sobą raczej nie zabierzesz. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanshin Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Używam i gorąco polecam dobrze czyszczą i smarują ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 no to fajnie cena rewelacja 55 zł za 3 puchy 750ml wygrywa louis :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lr1 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam! W zaszłym sezonie wypastowałem sobie pastą do butów :wink: moją skórzaną kurtkę i spodnie. Dało to fajny efekt ponieważ błyszczałem w tym ubiorze z daleka. Ale pastując mój uniform miałem na celu to że pasta chroniła mi skóre przed nadmiernym działaniem słońca i częściowo zawilgocenia przez desz (jak wiadomo skóra mokrego nie lubi). W tym sezonie też chciałbym ją napastować - tylko że nie koniecznie pastą do butów ;) . Znacie jakieś środki odpowiednie do ubrań :P Na allegro znalazłem, ale tylko do butów :cool: . Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jest taki szajs-pącz do konserwacji odzieży i mebli skórzanych. Firma chyba KIWI - czarny słoiczek. Pasta jest bezbarwna. Ja dodatkowo psikam jeszcze takim impregnatem w sprayu (tez KIWI) na końce nogawek.Można to kupić w każdym markecie. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Do skóry uzywam balsamu firmy ARA. Kupiłem go w sklepie obuwniczym. Jest to plastikowa płaska buteleczka o poj 150ml. Pełna nazwa to "Balsam do pielęgnacji wyrobów ze skóry" Nadaje ładny połysk, chroni przed wilgocią i jest bardzo wydajny. Polecam Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ja dwa lata temu w lidlu kupilem taki srodek do pielegnacji skoryi jeszcze nawet troche zostalo a juz dwa razy zabezpieczalem kurtke i spodnie a do butow oczywiscie pasta :biggrin: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 przy okazji można byłoby conieco zaimpregnować skórę, żeby nie nasiąkała przy najdrobniejszym deszczu. w tym zakresie pomocne bywają pecyfiki kupowane w sklepach sportowych. dokładniejsze info jak zabezpieczać skórę - patrz pl.rec.motocykle, jeśli nie będzie w faq, to w archiwum (sam te mądrości kilka lat temu tam czytałem)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Ze trzy lata tamu, na warszawskiej wystawi motocykli, kupiłem środek, który się nazywa RENAPUR-Leather Balsam. Angielskiej proweniencji. Pojemnik 250 ml kosztował coś koło 50 zł. Do wszelakich skór wykończonych na gładko, obuwia, mebli, ubrań. Pastuję tym buty zimowe, i buty na crossa; świecą sie jak psu...nos ;). Do tego woda spływa bez śladu, i nie było białych plam od soli. Myślę, że dobrze konserwuje, i mogę polecić. P.S. Nawet stronkę znalazłem :biggrin: http://www.renapurpolska.pl/ Edytowane 27 Marca 2007 przez BartekJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jest taki szajs-pącz do konserwacji odzieży i mebli skórzanych. Firma chyba KIWI - czarny słoiczek. Pasta jest bezbarwna. Ja dodatkowo psikam jeszcze takim impregnatem w sprayu (tez KIWI) na końce nogawek.Można to kupić w każdym markecie.Od lat konserwuję wszelkie wyroby skórzane (m.in. ciuchy motocyklowe) takim właśnie natłuszczaczem Kiwi sprzedawanym w czarnych, okrągłych pojemnikach. A sprayu używam w celu impregnacji (mam osobny preparat do skór i osobny do tekstyliów). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Od lat konserwuję wszelkie wyroby skórzane (m.in. ciuchy motocyklowe) takim właśnie natłuszczaczem Kiwi sprzedawanym w czarnych, okrągłych pojemnikach. A sprayu używam w celu impregnacji (mam osobny preparat do skór i osobny do tekstyliów).Możesz coś więcej napisać o tym preparacie do tekstyliów? Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlamichala Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Na Motor Bike Show w tym roku była stoisko jakieś firmy, która sprzedawała balsam do konserwacji skóry z wosku pszczelego. Niestety wtedy nie kupiłem tego cudeńka. :icon_rolleyes: Wiecie może jaka to firma? Może sprzedają coś przez neta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Jest taki szajs-pącz do konserwacji odzieży i mebli skórzanych. Firma chyba KIWI - czarny słoiczek. Pasta jest bezbarwna. Ja dodatkowo psikam jeszcze takim impregnatem w sprayu (tez KIWI) na końce nogawek.Można to kupić w każdym markecie. pozdrja tylko dodam ze KIWI mozna pastowac cos tanszego bo jak droga skora to szkoda jej. KIWI poprawiajac wyglad niszczy skore niestety. tzn jak nie pastujesz to skora wyglada coraz gorzej. to info od fachowca z branzy obuwniczej. mi zawsze polecal Collonela (niestety drozszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Możesz coś więcej napisać o tym preparacie do tekstyliów? Modeka ma taki zajzajer w spraju do tekstyliów. Chyba wiedzą, co dobre bo tekstylne ciuchy sprzedają. Puszka tego cuda kosztuje coś ok. 25-30 zł.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi