qurim Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Zbudować się da ale pomyśl o biurokracji - chcesz sprzedawać swoje motocykle pod marką SAM bo tylko tak zarejestrujesz. Chyba że dasz wtrysk, katalizator, elektronikę, załatwisz homologację (spora kasa) i w ogóle całą resztę papierów itd. wtedy będzie to jako nowa marka pojazdów. Do tego jeszcze dolicz reklamę marki, testy, promocje produktu, prezentacje, dealerów itd. No i kto to kupi? Kilku klientów może się znajdzie, trochę na tym zarobisz ale czy zwrócą się koszty tworzenia form, matryc i całej reszty? Trudna droga. Zobacz na inne manufaktury motocykli chociażby z zachodu - czy któraś z nich jest zrobiona tanią, łatwą drogą? Wszystkie są sponsorowane lub właszczone przez bardzo bogatych ludzi nawiedzonych na punkcie motocykli, którzy mają w chój siana i jeszcze więcej wolnego czasu. To się nazywa rzeczywistość. Marzenia są fajne. Sam też marzę o polskim motocyklu, i to nie byle jakim. Plan w głowie mam, obraz sprzętu w głowie też w głowie. potrzebuje "tylko" 20k PLN na początek i warunków warsztatowych żeby to wyrzeźbić. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Potwór jest jednym z wielu motocykli zbudowanych od podstaw w garażu jakie pokazywały się na naszych drogach w latach siedemdziesiątych. Bez dostępu do internetu oraz fachowej literatury powstawały przedziwne konstrukcje np. trzycylindrowa WSK 535cc, dwucylindrowy Junak V 700cc czy kilka bokserów na bazie M72 z cylindrami i głowicami Junaka. Kilka egzemplarzy motocykla z silnikiem Syreny 3 cylindry, jeden znany mi przypadek AWO z silnikiem Syreny 2 cylindry oraz jeden motocykl z silnikiem Fiat 750cc zbudowany w Radomiu. Jedyną Syrenę z oblachowaniem (zbiornik, panele boczne) zrobionym z wytłoczek samochodowych też zbudowano w Radomiu. Najsłynniejszym konstruktorem praktykiem i marzycielem był Friedel Munch budowniczy dwukołowego mastodonta. Zbudował 478 motocykli własnej konstrukcji i stracił na tym cały swój majątek łącznie z prawami do marki Mamuth. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 O Syrenie czytałem też w ŚM. Coś jakby Zundapp z silnikiem od Sryty, w latach 70-tych robiony. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 O Syrenie czytałem też w ŚM. Coś jakby Zundapp z silnikiem od Sryty, w latach 70-tych robiony. Pamiętam, człowiek pisał, że na przyśpieszenie brał cb 750, i jako jeden z pierwszych palił gume. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwunio Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 niestety koszta koszta koszta i realia zabijaja wszystko a cel szczytny :) ta syrenka to była rama i skrzynka cymbała ks600 i czytajac opowiesc o tym motocyklu serducho optymizmem sie wypelnialo i usmiech na ustach sie pojawial , kiedys to byly czasy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBINSONADA Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 A takiego widzieliście? Ciekawe ile to musi palić :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Japońce mieli CBX czy Z ,a pepiki 3 jawy 350 w jednym :icon_razz: Nie powiem bo źle nie wygląda, tylko ciekawe jak jeździ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Było kilka takich konstrukcji z Jawy, to jedna akurat z tych ładniejszych. 6 cylindrów z TwinSport`a w jednym....ciekawe czy koleś nadąża spuszczać nieprzepalony Mixol z tłumików. Taki urok Zjawy 350. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Japońce mieli CBX czy Z ,a pepiki 3 jawy 350 w jednym :icon_razz: Nie powiem bo źle nie wygląda, tylko ciekawe jak jeździ ? Węgra nazywasz pepikiem ? dziwne. Motocykl bardzo ciekawy. Silnik zestawiono tak szmo jak polska WSK 3 cylindry tylko co na to ta biedna skrzynia biegów? chociaż dwie zostały mu w zapasie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwunio Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ma ktos materiał o tej wsk na 3 garach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 A tak sie konczy przerabianie motocykli w realu: http://www.allegro.pl/item883792186_wsk175...awa_okazja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) to jest wypas.--zx12r -- http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kawasaki/ZX-12R/79927 muj . . . no i - honda vf 750 drag sam ja robilem.dawno temu -- http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/VF_750/22186 drugi drag ktorego sam robilem z cbr 1000 --- . http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/CBR_1000_F/22184 Edytowane 15 Stycznia 2010 przez szkudlar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 no szkudlar ladne cacka robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 A tak sie konczy przerabianie motocykli w realu: http://www.allegro.pl/item883792186_wsk175...awa_okazja.html Ty no pomysł był :D Tylko wykonanie poległo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 masz racje pomysl byl i to niezly naweet ladna maszyna sie klarowala ale zapalu brak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi