kr69 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Witam. Tak jak w temacie chodzi mi o zapięcie kasku, a dokładnie o sposób w jaki powinno się go zapinać w tym przypadku. Poniżej podaje linki do 2 zdjęć. Szukałem już na googlach itp. ale niestety nic nie znalazłem :( Prosiłbym o jakieś wyjaśnienie, albo o zdjęcie. http://bikepics.com/pictures/1560536/ http://bikepics.com/pictures/1560543/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niki_lauda Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 to jest zapiecie DD przetykasz pasek przez dwie dziurki zapiecia w ksztalcie litery D. potem pasek dajesz gora nad lewym D i przetykasz znowu prawym D, zaciagasz... i juz... ot cala filozofia. powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yosarian Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Tutaj masz rysunek. Mam nadzieję, że idzie coś z niego odczytać. Zapięcie to nazywane jest jako "podwójne D". PS. Od dawna masz tysiąca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saska251 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 to jakiś żart?? Jeździsz VFRą, nie umiesz zapiąć kasku i publicznie się do tego przyznajesz? o jaaaa :notworthy: Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr69 Posted February 5, 2009 Author Share Posted February 5, 2009 od czerwca zeszłego roku, a kask jest mojej laski, zapinałem właśnie tak jak pokazujecie, ale truła mi, ze jest jakoś luźno i żebym się zapytał na forum :bigrazz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan161 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 sposób w jaki powinno się go zapinać w tym przypadku Nie sadzilem ze ktos moze miec z tym problem... :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 obrazek BTW może rozmiar kasku jest źle dobrany? albo skorupa po prostu za długa i nie pasuje na głowę dziewczynie? tak strzelam, bo to najprostsze rozwiązanie po stwierdzeniu "za luźny" jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
granat Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Hahahaha :biggrin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murdoc Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 A co to kogo obchodzi czy ktoś jeździ tysiącem czy 250-tką ..??? - w pytaniu było jak zapiąć kask z takim a takim mocowaniem a nie od którego m-ca i dlaczego tak wcześnie nauczyłeś się wkładać kask z takim mocowaniem i jak bardzo zaważyło to potem na twój rozwój emocjonalny ? Człowiek tylko pyta się jak się kask zapina prawidłowo ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr69 Posted February 5, 2009 Author Share Posted February 5, 2009 Nie sadzilem ze ktos moze miec z tym problem... :| Napisałem, że nie miałem z tym problemu tylko laska mnie poprosiła żebym się zapytał, a tu od razu szydzenie... w moich kaskach nie miałem nigdy takiego zapięcia, jedynie widziałem jak to się zapina, ale jak mi tak marudziła to zacząłem wątpić czy na pewno dobrze jej to pokazałem i wolałem się upewnić... obrazek BTW może rozmiar kasku jest źle dobrany? albo skorupa po prostu za długa i nie pasuje na głowę dziewczynie? tak strzelam, bo to najprostsze rozwiązanie po stwierdzeniu "za luźny" jsz Problem jest chyba właśnie w tym, ze wzięła trochę za duży rozmiar. Mówiłem, że kask musi być trochę ciasny bo potem środek się ubije. Jak założy kominiarkę to powinno być ok (do tej pory nie chciała jeździć w kominiarce, ale teraz będzie musiała, żeby nie było luźno) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek_6 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Jak jest za luźny to tylko nowy odpowiednio dobrany kask pomoże. Ciężko dziś o dobrego sprzedawcę który powie jak dobrać rozmiar kasku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 (do tej pory nie chciała jeździć w kominiarce, ale teraz będzie musiała, żeby nie było luźno) nie ma tak źle, kominiarka poprawia higienę kasku. no i ułatwia ułożenie włosów pod garnkiem ;) jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yosarian Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 (edited) sq9jkt, tak się składa, że DD jest jak na razie jednym z bezpieczniejszych jak nie najbezpieczniejszym rodzajem zapięcia. U mnie w Arai takie przynajmniej siedzi.. A Ty jakie masz? ;) Edited February 5, 2009 by Yosarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
sq9jkt Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Ja mam kask Nitro i jak miał bym wiązać sznurki pod brodą to bym zobił jak napisałem wyżej ! Co do bezpieczęśtwa to nie pisz głupot , zobacz jak np w nitro jest torozwiązane Link to comment Share on other sites More sharing options...
niki_lauda Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 (edited) Ja mam kask Nitro i jak miał bym wiązać sznurki pod brodą to bym zobił jak napisałem wyżej ! Co do bezpieczęśtwa to nie pisz głupot , zobacz jak np w nitro jest torozwiązane To ty piszesz glupoty, kompletne bzdury i nic wiecej. W poznaniu z twoim badziewiarskim nitro to cie nawet na trening nie wpuszcza (mialem nitro i wiem co mowie) slownik jezyka polskiego rowniez by ci sie przydal. Proponuje nad tym popracowac. Edited February 5, 2009 by niki_lauda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts