kr69 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam. Tak jak w temacie chodzi mi o zapięcie kasku, a dokładnie o sposób w jaki powinno się go zapinać w tym przypadku. Poniżej podaje linki do 2 zdjęć. Szukałem już na googlach itp. ale niestety nic nie znalazłem :( Prosiłbym o jakieś wyjaśnienie, albo o zdjęcie. http://bikepics.com/pictures/1560536/ http://bikepics.com/pictures/1560543/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki_lauda Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 to jest zapiecie DD przetykasz pasek przez dwie dziurki zapiecia w ksztalcie litery D. potem pasek dajesz gora nad lewym D i przetykasz znowu prawym D, zaciagasz... i juz... ot cala filozofia. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Tutaj masz rysunek. Mam nadzieję, że idzie coś z niego odczytać. Zapięcie to nazywane jest jako "podwójne D". PS. Od dawna masz tysiąca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 to jakiś żart?? Jeździsz VFRą, nie umiesz zapiąć kasku i publicznie się do tego przyznajesz? o jaaaa :notworthy: Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr69 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 od czerwca zeszłego roku, a kask jest mojej laski, zapinałem właśnie tak jak pokazujecie, ale truła mi, ze jest jakoś luźno i żebym się zapytał na forum :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 sposób w jaki powinno się go zapinać w tym przypadku Nie sadzilem ze ktos moze miec z tym problem... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 obrazek BTW może rozmiar kasku jest źle dobrany? albo skorupa po prostu za długa i nie pasuje na głowę dziewczynie? tak strzelam, bo to najprostsze rozwiązanie po stwierdzeniu "za luźny" jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Hahahaha :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 A co to kogo obchodzi czy ktoś jeździ tysiącem czy 250-tką ..??? - w pytaniu było jak zapiąć kask z takim a takim mocowaniem a nie od którego m-ca i dlaczego tak wcześnie nauczyłeś się wkładać kask z takim mocowaniem i jak bardzo zaważyło to potem na twój rozwój emocjonalny ? Człowiek tylko pyta się jak się kask zapina prawidłowo ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr69 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nie sadzilem ze ktos moze miec z tym problem... :| Napisałem, że nie miałem z tym problemu tylko laska mnie poprosiła żebym się zapytał, a tu od razu szydzenie... w moich kaskach nie miałem nigdy takiego zapięcia, jedynie widziałem jak to się zapina, ale jak mi tak marudziła to zacząłem wątpić czy na pewno dobrze jej to pokazałem i wolałem się upewnić... obrazek BTW może rozmiar kasku jest źle dobrany? albo skorupa po prostu za długa i nie pasuje na głowę dziewczynie? tak strzelam, bo to najprostsze rozwiązanie po stwierdzeniu "za luźny" jsz Problem jest chyba właśnie w tym, ze wzięła trochę za duży rozmiar. Mówiłem, że kask musi być trochę ciasny bo potem środek się ubije. Jak założy kominiarkę to powinno być ok (do tej pory nie chciała jeździć w kominiarce, ale teraz będzie musiała, żeby nie było luźno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Jak jest za luźny to tylko nowy odpowiednio dobrany kask pomoże. Ciężko dziś o dobrego sprzedawcę który powie jak dobrać rozmiar kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 (do tej pory nie chciała jeździć w kominiarce, ale teraz będzie musiała, żeby nie było luźno) nie ma tak źle, kominiarka poprawia higienę kasku. no i ułatwia ułożenie włosów pod garnkiem ;) jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) sq9jkt, tak się składa, że DD jest jak na razie jednym z bezpieczniejszych jak nie najbezpieczniejszym rodzajem zapięcia. U mnie w Arai takie przynajmniej siedzi.. A Ty jakie masz? ;) Edytowane 5 Lutego 2009 przez Yosarian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja mam kask Nitro i jak miał bym wiązać sznurki pod brodą to bym zobił jak napisałem wyżej ! Co do bezpieczęśtwa to nie pisz głupot , zobacz jak np w nitro jest torozwiązane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki_lauda Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) Ja mam kask Nitro i jak miał bym wiązać sznurki pod brodą to bym zobił jak napisałem wyżej ! Co do bezpieczęśtwa to nie pisz głupot , zobacz jak np w nitro jest torozwiązane To ty piszesz glupoty, kompletne bzdury i nic wiecej. W poznaniu z twoim badziewiarskim nitro to cie nawet na trening nie wpuszcza (mialem nitro i wiem co mowie) slownik jezyka polskiego rowniez by ci sie przydal. Proponuje nad tym popracowac. Edytowane 5 Lutego 2009 przez niki_lauda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi