Piotr R1 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Te elementy metalowe w silniku rdzewieją, co nie są zanurzone w oleju, bo całkowicie z nich ściekł od długiego stania, stąd to powiedzenie "Jak stoi to się psuje". Ja staram się motocykl przepalać raz w miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Przekręć rozrusznikiem kilka razy bez odpalania to uzyskasz ten sam efekt. Pomijając to, że tylko tracisz benzynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 I niszczysz świece. Było już 1000 razy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Te elementy metalowe w silniku rdzewieją, co nie są zanurzone w oleju, bo całkowicie z nich ściekł od długiego stania, stąd to powiedzenie "Jak stoi to się psuje". Ja staram się motocykl przepalać raz w miesiącu.Słyszałem że krótkie przepalanie zostawia nagary w cylindrze i nie są zbyt dobre dla silnika. Przekręć rozrusznikiem kilka razy bez odpalania to uzyskasz ten sam efekt. Pomijając to, że tylko tracisz benzynę.Dokładnie, osobiście wrzucam na 5 bieg i przekręcam koło kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ja tam go przepalam do rozgrzania i trochę pojeżdżę, w garażu podziemnym. Niektóre elementy w silniku są smarowne olejem z rozbryzgu, czego się nie uzyska kręcąc rozrusznikiem, bo szkoda benzyny. Albo w ogóle nic nie ruszać, bo się niszczą świece, rozrusznik, akumulator, łańcuch, panewki, tłoki, powłoka lakiernicza, bo musisz zdjąć pokrowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Przez te parę miesięcy nic nie zardzewieje, już dajcie spokój. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dokładnie. Mnie osobiście trochę śmieszy nadmierna troska o motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Dokładnie. Mnie osobiście trochę śmieszy nadmierna troska o motocykle.Heniek a daj nam rozpieścić nasze maszyny, zawsze to coś się dowiemy i wymienimy zdaniami. Choć by głupi pomysł może być cenny i odkrywać nową drogę. Przez te parę miesięcy nic nie zardzewieje, już dajcie spokój.Masz racje, choć czy nie jest przyjemnie pójść do własnej maszyny i pobawienie się, nawet jeśli była by to fałszywa świadomość że robimy lepiej jak może być. :) Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez mirus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No to rozpieszczaj, a my czekamy na wiosenny temat pt. "Nie mogę odpalić motora, pomocy!" :biggrin: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 To już czas na zimowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 :D Limo bo z tego dopieszczania można szmatkę w garze zostawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novymivo Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Co to za sztuka zimowac motocykl majac garaz lub inne pomieszczenie.Ja sie pytam . Jak zakonserwowac i zabezpieczyc moto na czas zimy na osiedlowym parkingu samochodowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Dołączam się do pytania kolegi jak wyżej, chociaż sam mam grzie swoje moto trzymać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 W przypadku kolegi powyżej to chyba tylko ACF-50. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Co to za sztuka zimowac motocykl majac garaz lub inne pomieszczenie.Ja sie pytam . Jak zakonserwowac i zabezpieczyc moto na czas zimy na osiedlowym parkingu samochodowym ? Część serwisów motocyklowych proponuje zimowanie. Wiem, że to kosztuje ale może warto rozpatrzyć taką ewentualność. Wydać kilka groszy i nie musieć patrzeć na kopieć śniegu pod który kryje się maszyna. Edytowane 22 Września 2014 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi