radekpl Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Z tego co się orientuje, uvex robi dobre kaski, ale dla narciarzy :icon_question: A jak na moto ? Macie jakieś doświadczenia ? :> Dokładniej chodzi mi o ten model: http://moto.allegro.pl/item455618726_kask_...maha_honda.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 papacz co szukajka powie. znaczy nie wiem, jak na narty, ale na moto robią kaski przyzwoitejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 wg mnie robia bardzo dobre kaski z dobrych materialow :) mam uvexa juz 4 lata Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Możesz sie nim spokojnie zarazić, ta firma robi naprewde dobre wytrzymałe i wygodne kaski, wykorzustując przy tym dobre materiały wykończeniowe! Bedziesz z niego zadowolony! A co do Firm Kasków to polecam jeszcze HJC sam w nim śmigam i jest super! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Używam m.in. Uvex Jet 170 od kilku sezonów, wygląda niepozornie ale jest b. komfortowy i ma świetną aerodynamikę. Nie huczy i nie świszczy przy większych prędkościach, pomimo że jest to kask otwarty. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 dodam jeszcze ze szyby w kaskach uvexa sa naprawde pierwszozedne, w moim jest antifog i po 4 latach nadal dziala :icon_razz: widzi sie w nich naprawde znakomicie, mam tzt light dark, w dzien rowienz sloneczny nie meczy oczu, daje swietny kontrast i ostrosc jak kask byl wmiare nowy bez problemu mozna nim bylo jezdzic w nocy, teraz niestety szyba troche zmatowiala w czym mam tez swoj udzial i jazda w nocy jakimis zakretasmymi drogami bez linji nie jest najciekawsza.... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 uvex skończył się ładnych parę lat temuteraz na"chińskie" kaski nalepiają nalepkę (poza modelami boss)serdecznie odradzam Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie wiem jak najnowsze modele, bo kumpel jezdził w swoim już jakiś czas. Można powiedzieć, że kask przeszedł niedawno "chrzest bojowy" po którym nadaje się do wywalenia, ale głowa cała. Gorzej z resztą, bo jeansy nie wytrzymały itd, ale kask swoje zadanie spełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) uvex skończył się ładnych parę lat temuteraz na"chińskie" kaski nalepiają nalepkę (poza modelami boss)serdecznie odradzam coz... jak na wszystko... Edytowane 17 Października 2008 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malineczka Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Mam uvex-a od dwóch lat i na razie nie narzekam, przeszedł już lekkie zderzenie z asfaltem, ale mimo wszystko jest cały (głowa też). Jedyny problem miałam z plastikami od wlotu powietrza , bo jak mi dość duży owad latający w nie uderzył to się połamały i teraz trochę przepuszczają. A takiej części nie kupisz i trzeba nowy kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Używam chyba najtańszego Uvexa PS-400 od 2 lat i co na ten temat: +dosyć tani+ocalił mi komplet zębów i potylicę podczas wypadku (nawet mnie głowa nie bolała a walnąłem konkretnie) -w tym modelu nie ma antifoga, musiałem kupić naklejkę-urwał mi się kawałek plastiku (wylot wentylacji) po konkretnym uderzeniu z bańki przez pasażera (ale reszta bardzo trwała)-wentylacja nie jest potrzebna, bo w środku panuje huragan (podwiewa od spodu) dzięki któremu regularnie łapię zapalenie gardła i zatok. W sumie za tą cenę nie żałuję zakupu, bo wtedy kiedy nadszedł czas próby spisał się rewelacyjnie. Porównanie mam tylko z drogimi kaskami (Shoei, Schuberth - wypadają lepiej) i tanimi wynalazkami w sam raz na rometa (w ogóle nie wypadają). Na pewno droższe modele lepiej się sprawują. Firma wydaje się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 uvex skończył się ładnych parę lat temuteraz na"chińskie" kaski nalepiają nalepkę (poza modelami boss)serdecznie odradzam Mhmmm a możesz czymś poprzeć tą wypowiedź? Nie to bym bronił firmy, nie mam zdania, sam jeżdżę w innym kasku ale zarzut Twój jest dość odważny i z chęcią bym poczytał o tym więcej gdyż firma w żaden sposób nie komunikowała tej zmiany... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jakieś pół roku temu robiłem małe dochodzenieznalazłem identyczne kaski w ofercie innych firm (np model Apache to identyczny kask z modelem aircraf firmy gpa) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jakieś pół roku temu robiłem małe dochodzenieznalazłem identyczne kaski w ofercie innych firm (...) skoryguj celownik, śledczy. to, że np. chińczyk podrabia znane marki, w najmniejszym stopniu nie dowodzi, że oba produkty pochodzą z tej samej prasy. widziałem już pod chińskimi markami (no, powiedzmy) co najmniej trzy podróbki airoha sv55: czy to jednoznaczny dowód, że airoh robi skorupy u kitajców? :icon_biggrin: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ja mam SX200 i nie narzekam. Cena jego nie była oszałamiająca . coś ok. 250 zł. Ale jak dla mnie jest masywny, dobrze sie trzyma, wymienna w środku wkładka i ogólnie za tą kase nie wiem czy jest coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi