laboko Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Piszę tutaj, a nie w temacie o wypadkach, ponieważ uważam, że może historia będzie jakąś przestrogą.Wypadek miał miejsce 29.09 w okolicach Brzozowa w woj. podkarpackim. Wypadek GSXr Opis jest w linku, który podałem. Jest tam tez info, ze motocyklista nie miał prawa jazdy. To prawda, ale to jeszcze nie wszystko. Motocykl został przywieziony w wakacje z USA. Jeździł nim od tamtej pory. Nie miał ani rejestracji ani OC. Zrobił sobie z kartonu imitację tablicy rejestracyjnej, zeby go pierwszy patrol policji nie zgarnął. Tak więc: 1. Motocykl rozbity i częściowo spalony2. Motocyklista w szpitalu, z kilkoma złamaniami ale też stłuczeniem płuc wymagającym wentylacji za pomocą respiratora.3. Ogromny problem prawny. Całe szczęście, że kierowcy samochodu nic się nie stało, bo pewnie motocyklista płaciłby mu rentę do końca jego życia. Szkoda chłopaka, wypadki chodzą po ludziach, ale powiedzcie sami, czy to było rozsądne co on robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 mam nadzieje, że chłopak z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 to cud, ze gosciu przezyl !Ten motocykl jest doszczetnie pokiereszowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Gościu miał, więcej szczęścia niż rozumu.Dobrze że wypadek przeżył, oby tylko wyszedł z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Yo! Tak, oby przezyl i oby zmadrzal...I oby trzymal sie od motocykli z daleka, jesli lekcji z tego nie wyniesie...O ile jeszce jakos z trudem moge zrozumiec jazde bez prawka A, o tyle bez OC i badania technicznego, bez zadnej nawet blachy, to juz jest naprawde idiotyzm nie z tej Ziemi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Gościu miał, więcej szczęścia niż rozumu. nei wiem ile miał szczęścia ,ale rozumu wogole nie miał, a jak miał to nie uzył. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dobrze że chłop to przeżył :notworthy: Co tu komentować.Jak juz raz zabrałem głos w podobnej sprawie na Forum Śląskich Motocyklistów i rozpętałem burzę a dodatkowo mi sie zebrało :D .Wyszło na to że większość jeździ bez prawka i to jest niestety norma.I to właśnie Ci ludzie maja najwięcej do powiedzenia.Szkoda że na takich przykładach ludzie sie dopiero uczą.Niestety,życie bywa brutalne.Jeśli ktoś wsiada na moto bez prawka i OC powinien sie liczyć z wszelkimi konsekwencajmi jakie potem następują.To może kosztować naprawde dużo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ludzie on ma 28 lat, swój czas na zmądrzenie już wykorzystał, teraz to ja bym mu dożywotnio zabrał prawo jazdy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Debil i tyle. BTW na bank ta GSXRa za 2-3 tyg. znajdzie się na allegro jako "bezwypadkowe moto" za "super okazyjną cenę" z dopiskiem "pilnie sprzedam z powodu wyjazdu" no i znajdzie się "szczęsliwy - debil kupujący" który zamieści info w dziale "chwalę się" jaką to super okazję trafił. Cóż samo (polskie) życie :flesje: Edytowane 7 Października 2008 przez Maciek PO Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Debil i tyle. BTW na bank ta GSXRa za 2-3 tyg. znajdzie się na allegro jako "bezwypadkowe moto" za "super okazyjną cenę" z dopiskiem "pilnie sprzedam z powodu wyjazdu" no i znajdzie się "szczęsliwy - debil kupujący" który zamieści info w dziale "chwalę się" jaką to super okazję trafił. Cóż samo (polskie) życie :P Nie wydaję mi się by było to meritum tego tematu no ale ... sama prawda :flesje: Cóż człowiek, 28 lat w dowodzie, ale to tylko w dowodzie. Ciężko mi uwierzyć że trafiają się jeszcze takie jednostki, które to po skończeniu X dojrzałego wieku myślą ... jestem młodym wilkiem, muszę zapierda***.Life is brutal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 ilu z nas zostało zdjętych przez samochód w trakcie prawidłowego go wyprzedzania?! spora częśc nie miała nawet okazji o tym powiedzieć-zostawała im wina przyklepana z góry a sami szli do piachu!nie przesadzajcie...dobrze ze chłop zyje-kierowca tez nie ucierpiał i to jest najważniejsze! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Poczekajmy narazie na oficjalną(oby prawdziwą) wersję wydarzeń. Fakt to że nie miał papierów to dał ciała ostro. Ważne ze nikomu innemu nic się nie stało, a i on sam powinien z tego wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liver Sausage Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dobrze, że żyje, ale że matoł z niego to inna sprawa. Lepiej żeby już na nic nie wsiadał, bo z takim brakiem wyobraźni nie daj Boże kiedyś kogoś niewinnego skosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Brak papierow - glupota.Natomiast artykulik jest stronniczy i hmm pisany bardoz po lebkach:"Siła uderzenia była tak duża, że motocykl stanął w płomieniach" - znaczy co ? Tarcie atmosferyczne ? Litosci... sila wcale nie musi byc duza, zeby sie zapalila tak ciezka do podpalenia substancja jak etlina. W zasadzie to nie musi byc zadnego uderzenia oprocz tego o ziemie. "Prawdopodobnie nie zauważył, że samochód rozpoczął manewr skrętu w lewo i uderzył w niego." - tsaaaaaa lub "Prawdopodobnie kierowca Opla Ascony zapomnial wlaczyc kierunkowskaz". Daleki jestem od robienia z motocyklistow barankow, bo wiem jak sie jezdzi, ale bez przesady :flesje:Idiotyczne to 'sprawozdanie' jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 na skrzyzowaniach sie nie wyprzedza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi