Skocz do zawartości

Predkosc najazdu / uderzenia w przechodnia

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 pojazd się zatrzyma, jak sam napisałeś ma super hamulce bo to super wóz ;]

Z jaka predkoscia uderza w dziecko kierowca prowadzacy pojezd ktory wyprzedza wolniej jadace auto ?

Czytaj ze zrozumieniem. ;)

:P

Dziecko przechodzilo w niedozwolonym miejscu: jak zdazy szybko wdepnac gaz i ma rozgrzane opony + mocny silnik to moze jakies 80-90 wycisnie :biggrin: :buttrock:

Nigdy nie bylem dobry z matmy wiec poczekam na rozwiazanie, a swoich domyslow nie bede wrzucal :P

No dobra... w pijackich majakach wyszlo mi 15,012 km/h, ale sam do konca nie wiem skad to wzialem ;]

ps. to jest strzal z dziwnych wyliczen.

Edytowane przez G3d

Najwięcej zależy od czasu reakcji kierowców. W sytuacji kiedy ten co jedzie 30km/h to jakaś nysa o drodze hamowania ze 100km/h równej 50m to przy czasie reakcji wynoszącym 0.8sek zatrzyma się tam, gdzie ten bolid jeszcze nie wciśnie hamulca. Czyli prędkość uderzenia będzie 50km/h

Kiedyś mi ktoś przedstawił to zadanie i tak mnie zdziwił rezultat, że zrobiłem program który to wszystko liczy:

Niestety tylko dla szczęśliwych posiadaczy Matlaba

http://sx.1am.pl/cham.m

Pojazd jadacy z predkoscia 30 km/h wychamowuje 2 cm przed jednym dzieskiem nie uderzajac w nie.

Nie wiem kto kogo przejedzie z jaką prędkością, ale polecam Firefoxa z zamontowanym modułem sprawdzania pisowni. To tak niewiele.......

O brak polskich liter się nie czepiam, tylko o błędy.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Buber i reszta - sorry za bledy ale nie mam juz mozliwosci aby edytowac, bo bym poprawil.

:crossy:

Alone myślisz w prawidłowy sposób czyli tak jak ja. Chyba skończyłeś jakaś politechnikę, co?

Edytowane przez samolot

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

Alone myślisz w prawidłowy sposób czyli tak jak ja. Chyba skończyłeś jakaś politechnikę, co?

o nie samolot, on mysli w inny, normalny - prostszy sposób.

ty to zrobiłeś jakoś do okoła, jakieś współczynniki 1.666 powprowadzałeś itp.

ja to zrobiłem z energi kinetycznych i też mi wyszło 40km/h , a raczej że szukana prędkosc kwadrat = 1600 km^2 / h ^ 2

;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...