qurim Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 No. Od razu lepiej. W takiej sytuacji wystawiam szarą flagę. Nie białą co by nie było że się poddaję ale szarą żeby.....sam nie wiem co. :biggrin: Będę grzeczny (w miarę możliwości) i nie będę już krzyczał na Junaka. :biggrin: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Qrim pisząc źle o jakimś moto, świadczy to o Tobie, nie jesteś miłośnikiem jednośladów tylko lanserem dyskotekowym lub dostawcą pizzy. Pewnie nie mogłeś znaleść innej pracy dlatego zostałeś kurierem. Pozdrawiam prawdziwych moto-kurierów w U K. Ciężka to praca :buttrock: Titi, Qurim jest takim samym prawdziwym kurierem w Londku jak wszyscy inni. Co do znalezienia pracy to wykazal sie inwencja szukajac jej tam gdzie prowadzily go jego motocyklowe zainteresowania i informacje o sporych zarobkach - duzo lepiej niz gdyby mial lac wache na stacji czy siedziec na zmywaku. Wybor sadze ze tez mial troche ograniczony nie bedac "rocket scientist" i bez jezyka. Jego zla opinia o Junaku oparta jest o jego wlasne doswiadczenie i nie jest to napewno powod, zeby go zle oceniac jako czlowieka. Moze nie powinien tej zlej opinii rozciagac na wszystkie Junaki, ale tendencja do uogolniania jest w koncu dosc wsrod ludzi popularna :) W tej dyskusji gra role "advocatus diaboli", ktora to rola pozwolila nam wszystkim zastanowic sie i znalezc te wszystkie pozytywne cechy Junaka o ktorych nie zawsze sie pamieta. Nie traktuj mego postu jako postu od wielbiciela Qurima - przeciwnie na tych lamach zwykle opierdzielam go i przywoluje do porzadku. Natomiast wazne jest zeby umiec odzielic czyjes opinie ( z ktorymi mozemy sie nie zgadzac ) od czlowieka jako takiego, bo wcale ta opinia ( nie zgadzajaca sie z nasza ) nie mowi nic pozytywnego czy negatywnego o czlowieku ktory ja wyglasza. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzięki Adamie. :lalag: :biggrin: I tak jak mówisz - do kurierki doprowadziły mnie tropy motocyklowe i sytuacja gospodarcza no i wejście do UE. :biggrin: Kiedyś za młodych lat czytałem art w ŚM o kurierach moto w Londynie i tak marzyłem żeby być kurierem. No i stałem się kurierem, na początku fascynacja pracą, później wypracowywanie poziomu aż dotarłem do punktu gdzie na widok moto robiło mi się niedobrze. Więc zrobiłem sobie przerwę w kurierce, tym bardziej że wypadek z ręką zmusił mnie do korzystania tylko z publicznego transportu. Nie będę tu pisał swojej biografii bo nie ten temat. :biggrin: A Junakiem chodzi mi o to że czemu jest taki drogi skoro TEORETYCZNIE nie jest wart tej kasy. A odpowiedź już dostałem, wnioskuję że chodzi w tym wszystkim o patriotyzm i chęć jazdy czterosuwem. :biggrin: A miłośnikiem moto jestem wielkim. Wręcz fanatykiem. Moi nie-motocyklowi znajomi oraz rodzina mówią na mnie "człowiek motocykl" bo 24h nawijam tylko o motocyklach, a jak ktoś mnie szuka to zaczyna od garażu bo łatwiej tam mnie znaleźć niż w pracy czy w domu. :biggrin: A jako ciekawostkę dodam że mam prawko tylko na moto (ale niecałe 8 lat dopiero) i umiem prowadzić tylko motocykle, ewentualnie lokomotywę ET22. O innych pojazdach nie mam pojęcia i nie interesują mnie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titi Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Sorki :notworthy: , może trochę się w końcu uniosłem. Ale Junak w swoim roczniku i klasie nie jest złym motorkiem. I nie chodzi tu o patriotyzm lecz fakt. Każdy motorek jak i człowiek ma swoje wady i zalety :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Qrim, ja juz tu chyba pisałem, ze janek nie jest taki drogi z powodu checi jazdy 4taktem czy inne bzdury tylko z powodu tego ze jest Junakiem:-)Bo WSK to juz nie jest tak UUUUUU! to kazdy wiesniak miał na podwórku i słuzył do katowania i jazdy po aswalcie na boku, a janek to był janek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Zapomniałem dodać że wyznaję zasadę "Nie ma Boga, jest MotÓr" - koniecznie pisane przez duże, kreskowane "Ó" :biggrin: :buttrock: A że WSK to wiocha to ja wiem. Dlatego jakoś nie grzeją mnie te sprzęty, z wyjątkiem M06Z/L i nie młodsze niż 1964 rok. :biggrin: Edytowane 8 Grudnia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Kazdy motÓr ma dusze, nawet jak słuzy u wiesiacka, a czy grzeje czy ziebi to nieistotne, byle nie niszczyc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 no własnie ile trzeba dac zeby stac sie posiadaczem janka????popatrzmy: http://moto.allegro.pl/item502242854_junak_padaka.html pytanko- http://moto.allegro.pl/item502799459_kosz_...m07_i_inne.html to od janka?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item496818979_junak.html :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 pytanko- http://moto.allegro.pl/item502799459_kosz_...m07_i_inne.html to od janka?????? Cos taki zdziwiony to wozek SUM w pierwszych M07 stosowany, produkowany w kuzni Suwalkowice, czy jak to tam sie to pisze :wink: Ale stan oplakany ja mam w idealnym stanie... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 pytanko- http://moto.allegro.pl/item502799459_kosz_...m07_i_inne.html to od janka?????? Tak Widzę ten wózek już chyba z dziesiaty raz. Jesli się nie myle, to był chyba nawet kilka razy sprzedany. http://allegro.pl/item496818979_junak.html Nie polecam. Motocykl to padaka, a i sprzedajacy to pie#$#$ony oszust i cwaniak - niestety miałem nieprzyjemność mieć z nim do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item496818979_junak.html nie ma to jak sztuczny tlum czesci. rozbebeszyc kilka gaznikow i dorzucic w gratisie zajechane lozyska ^^ miodnie. A odpowiedź już dostałem, wnioskuję że chodzi w tym wszystkim o patriotyzm i chęć jazdy czterosuwem nie. tu chodzi o chec przywrocenia motocykla do zycia i statysfakcja z roboty. z tego co wiem, sam lubisz to uczucie. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Motocykl to padaka, a i sprzedajacy to pie#$#$ony oszust i cwaniak - niestety miałem nieprzyjemność mieć z nim do czynienia. Dobrze że mówisz bo się zastanawiałem nad tym Jankiem ale właśnie sprzedawca coś kręcił - moto było za 500, później dopisał że tylne koło sprzeda i obniżył cenę na 450 a teraz znowu 500 jest ale już bez tego koła. Chociaż zwłoki wydają się sensowne, czasem stara WSK wybrakowana stoi w takiej cenie. :biggrin: [nie. tu chodzi o chec przywrocenia motocykla do zycia i statysfakcja z roboty. z tego co wiem, sam lubisz to uczucie. No dobra, dobra. Tylko udawałem że nie wiem o co chodzi. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 to w takim razie po co byly te wszystkie zgrzyty? :) dobrze wiesz, ze robisz duze zamieszanie poprzez dobitne dobieranie slownictwa i wlasne zdanie. spoko, ale pamietaj, ze to tylko internet i ton wypowiedzi moze byc roznie odbierany a pikanteria slowa powoduje tylko niechec do siebie. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Dlatego już jestem grzeczny. :biggrin: Pozostało mi tylko walczyć z tymi co nie rozumieją podstaw bezpieczeństwa na drodze. :biggrin: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi