damian-kmx Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 powiedzcie mi ile pali 125 w 2t i np cr lub rm 125 w 2t tez tyle pala? dużo :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Godzinny trening na torze w tym 20 minut gadania i odpoczynku pochłaniał cały bak w mojej YZ 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 wie ktoś ile mocy i momentu może mieć yz 490 2t,bardzo stara,bez tarczy z przodu,więc pewnie początek lat 80?jakieś info na temat tego sprzetu mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A te przykładowe spalania około 10l to jest miej-wiecej na 100km czy może na godzine jazdy?? bo jak na setke to moim zdaniem spalanie wcale nie jest straszne. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 W motocrossie nie istnieje ilosc przejechanych kilometrów tylo motogodziny. Tak jak chłopaki mówia jak sie pociagnie za manetke to i z baku pociagnie i to mocnooooooo ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 wie ktoś ile mocy i momentu może mieć yz 490 2t,bardzo stara,bez tarczy z przodu,więc pewnie początek lat 80?jakieś info na temat tego sprzetu mile widziane. No jak kx 500 ma 72 konie bodajże i 60 momentu więc yz będzie mieć podobnie... napewno ponad 60 koni i doł dość mocy więc słabo to nie jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaha91 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 moją YZ z '91 mieszczę się w 5l na setkę wydaje mi się że nie jest najgorzej :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 moją YZ z '91 mieszczę się w 5l na setkę wydaje mi się że nie jest najgorzej :icon_biggrin: :eek: ?? ile ?? 5 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi17 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 To takie pytanie dla mnie odpowiedż na nie jest prosta, ale kolega nie chce słuchać wiec może was posłucha ziomek nigdy nie jeździł biegowym motocyklem tylko skuterem i na 1 motor chce kupić UWAGA yz 125 :banghead: mowie mu ze nawet nie ruszy a jezeli ruszy to na kolo i gleba na plecy ale on mowi ze niby lekkio bedzie to jezeli uda mu sie ruszyc to on takie mocy nawetn ie utrzyma zkomentujcie moze was poslucha z gory dzieki :))) Ja też ze skutera przesiadłem sie odrazu na yamahe yz 125.Nigdy nie miałem biegowego motocykla. Swoją yz posiadam jakies 3 miesiące i dopiero była jedna gleba.Nie jest tak źle wystarczy jeździć z głową.A poza tym Yz 125 to naprawdę wyrozumiały sprzęcik :P Witam Posiadam Yamahe Yz 125 z 2001 roku.Po ostatniej jeździe zauważyłem że przy wejściu świecy do cylindra jest czarna oleista plama.Wydaje mi się że to z powodu iz świeca byłą słabo dokręcona ale nie jestem pewien. Miał już może ktoś coś takiego w swoim motorze.Jeżeli to nie wina świecy to czym to może być spowodowane. Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Doctor_46 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam. Chcialem sie dowiedziec cos o swiatlach do mojej YZ 125 :) Przerobiona jest na supermoto.. wiem wiem cross i asfalt.. :) No ale to teraz niewazne .. :) A mianowicie jak rozwiazac problem zasilania tych swiatel .. :) dokladniej kupilem owiewke polisporta z lampa. Mam akumulator 4AH swiatla swieca i wszystko jest ok.., ale akumulator szybko pada .. czy istniala by mozliwosc dorobienia ladowania do tego akumulatora ? prod ladowania musialby miec 0,4 Ampera i ok 13,5V z tego co sie orientuje .. :) I teraz czy mozna ukrasc troche pradu od przewodu do swiecy ? Wiem ze moga byc klopoty.. dlatego pytam czy da sie to jakos wszystko ogarnac ? Swiatla sa uzywane tylko gdy jezdze po zmroku.. wiec nie bylo by obawy ze akumulator zuzywal by wiecej niz mialby ladowania .. :) Jesli istania by taka mozliwosc to jak to rozwiazac ? cewka przed modulem ? za ? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich dla ktorych zima nie straszna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Prąd od samej świecy to nie bardzo :D ale da się coś ogarnąć.... Jak masz kostkę wychodzącą od magneta i jest tam 6 przewodów to pod jeden z nich można się podczepić. Jedną lampę dałoby się pod to podczepić, ale czy ładowanie akumulatora ajjj nie bardzo... Zawsze byś odciążył aku. Z instalacji YZtki nic dobrego nie zdziałasz, gdzie regulator napięcią, bezpieczniki, przekaźniki lepiej zainwestować w WRke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Musiałbyś mieć cewki prądowe i regulator napięcia inaczej nic nie zdziałasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Doctor_46 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) ok a gdzie te cewki podpiac ? regulator tez zalatwie .. :) niestety w sprawach elektryki jestem zupelnie zielony ;/ Edytowane 11 Lutego 2009 przez The_Doctor_46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mmm Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 witam Ile oleju wchodzi do jednej lagi w yz 125 2003 i gdzie mogę dostać uszczelniacze olejowe przedniego zawieszenia? Ostatnie które kupiłem okazały się zbieraczami kurzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIDIUSZ Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 jesli chodzi o ilosc oleju to niestety ale musisz sciągnąć sobie serwisówke z neta a uszczelniacze kupisz na sto procent w OLEKMOTOCYKLE jesli zamierzasz długo jeżdzic sprzętem kup firmy ALL BALLS przeważnie mają dwie sprężynki i trzy wargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi