grebur Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 od lipca wyjeździłem 70% mojej tylniej opony, zostało jej nie wiele, do końca sezonu jeszcze pojeździ ale na przyszły sezon szykuje się zmiana.. tak szybko mi ją wcieło bo nawinołem 1300km w tym 50% asfalt, dlatego mam pytanko bo już bym się przymierzał do zakupu nowej opony może teraz jakoś taniej dostane, ale jaką polecilibyście aby była jak najtwardsza, z powodu takiego że dużo jeżdżę po asfalcie i nie chce żeby znów mi tak szybko ją zjadło.. teraz miałem jakiegoś majtasa, rozmiar chyba 120/90/18, choć raczej wolałbym 110 i podkreśle jeszcze raz, szukam takiej opony crossowej żeby wytrzymała w miare dużo jazdy po asfalcie tj twarda guma. Jaką polecacie ? pozdrawiam Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 ....takiej opony crossowej żeby wytrzymała w miare dużo jazdy po asfalcie tj twarda guma. Jaką polecacie ? pozdrawiam Twarda mieszanka gumy jest w oponach na miękki teren, a miękka mieszanka gumy na twardy teren. Moją pierwszą gumą była Mitas C16 na tyle. To jest guma na kamieniste podłoże i wytrzymuje dużo. Podobnie Michelin AC10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 a to sory, nie skumałem zasady, ale wiadomo o co chodzi ;) czekam na inne propozycje dla porównania. Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 coś z mefo Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 c-16 dość solidna jeśli chodzi o wytrzymałość opona. C-18 na pewno nie polecę, bo ja po asfalcie nie jeżdżę praktycznie wcale (może z 15-20km zrobiłem łącznie), a po 4 wypadach już połowy opony nie ma i do końca sezonu raczej się skończy. Tragedia jeżeli chodzi o wytrzymałość, moim zdaniem opona maks dla 250'tek. Wcześniej w drz'cie miałem Scorpiona MX eXtra i był wypaśny, zarówno w prowadzeniu jak i wytrzymałości i teraz jak będę zmieniał oponę to też raczej się wykosztuje i zainwestuje w Scorpiona lub AC10, bo też niezłe opinie zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) witam chopaki :) Możecie mi jakieś kostki polecić jeżdże teraz na supermoto a kostke bym sobie zalożyl. opony muszą byc na felge 17'. Aha. Jeżdże glownie szutrami,troszke blota i asfalt też musze niekiedy chwycić. mój typ: http://moto.allegro.pl/opona-cross-130-80-...1416982946.html tyl http://moto.allegro.pl/17-c11-opona-cross-...1418013351.html przód nadadzą się? Edytowane 18 Stycznia 2011 przez ReD-GreeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 c-02 120/90 ledwo sie mieści w wahacz w dt125lc, nie wiem czy w x jest ten sam wahacz ale dobrze by było sie zorientować żeby łańcuch jej nie kosił.... podobno mitasy są jakieś niewymiarowe często że np michelin czy bridgestone są węższe od mitasa przy teoretycznie tym samym rozmiarze.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) podobno mitasy są jakieś niewymiarowe często że np michelin czy bridgestone są węższe od mitasa przy teoretycznie tym samym rozmiarze.... Nowa nową ale np miałem mitasa c10 i przy wymianie był węższy od jakiegoś tam trelleborg'a tego samego rozmiaru rownie zjechanego. To zależy od budowy opony... Edytowane 18 Stycznia 2011 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlachaKSA Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam od niedawna jestem posiadaczem suzuki dr 350 i jako że jestem trochę zielony w temacie jazdy w terenie to chciałbym prosić o oględziny mojej tylnej opony ponieważ wydaje mi się że nie trzyma jak należy może to tylko odczucia niedoświadczonego kierowcy wydaje mi się również że jest zbyt szeroka opona ta to BRIDGESTONE Gritty ED 668 Rear 140/80-18 70R daje również link do zdjęć na których widać stan opony http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/415818565d0732d1.html jak zdjęcia nie pomogą to może jest jakiś sposób na zmierzenie stanu kostek ? Mam również pytanie odnośnie ewentualnego kupna nowej oponki co do terenu w którym się poruszam to: lasy, piasek rzadko asfalt ewentualne dojazdy i krótkie odcinki. Zastanawiam się nad mitasem c-02 słyszałem że dość dobra oponka Czekam na ewentualne sugestie oraz pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Ta opona ma już bardzo słaby bieżnik jak na moje oko :bigrazz: Jak ci się zmieściła taka na tył ja mam w dr 120 kenda i ledwo się zmieściła teraz jak bym miał kupować to chyba 110. :wink: Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlachaKSA Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Sam się zdziwiłem wszędzie piszą że 120 to już max a ja patrze u mnie 140 na jednym foto widać jak chyba lekko wyłazi z felgi . chyba trzeba będzie szukać nowej sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Różnica w tym że jednemu wchodzi 140 a drugiemu ledwo 120 polega na wysokości opony, czyli drugiej wartości w oznaczeniu . I tak szerokość opony 120/80 nie bedzie rowna oponie 120/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Oponka raczej do niczego się już nie nadaje - niski bieżnik, zaokrąglone kostki i z tego co widzę popękana guma. Wygląda na oponę do błota - rzadko rozmieszczone kostki. Na tego typu rzeczach nie ma co oszczędzać jeżeli masz zamiar czerpać przyjemność z jazdy. Dobra opona zmienia bardzo dużo. Na teren, jaki opisałeś, polecam Michelin AC 10, w terenie ma super trzymanie a przy okazji homologacje drogową, więc teoretycznie powinna dłużej wytrzymać na asfalcie.. Do DR'ki rozmiar 100/100/18. Akurat masz w dobrej cenie na allegro za 2 stówy z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walek804 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 ja w swojej XT mam C-02.Opona naprawde godna polecenia ale tylko na off road.A na mokrym asfalcie można sie na niej ładnie przejechać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 ja w swojej XT mam C-02.Opona naprawde godna polecenia ale tylko na off road.A na mokrym asfalcie można sie na niej ładnie przejechać;) Na mokrym to tak jest z każdą kostką, nawet pirelli scorpion dzięki czemu " piękny " ślad na ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi