typeR Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam, czy ktoś się orientuje czym takie objawy mogą być spowodowane? Po zapaleniu moto na zimnym silniku (R1 2002) na biegu jałowym podczas postoju z okolic silnika dochodzi ciche popiskiwanie. Nie dzieje się to zawsze, tylko raz na jakiś czas. Po kilku minutach, kiedy moto się nagrzeje jest już cisza. Można ten dźwięk porównać do skrzypiącego kółka pasowego w samochodzie, tylko że jest cichszy. Dzwięk nie zmienia się kiedy wciskam sprzęgło, ale kiedy lekko dodaję gazu na postoju, przestaje być słyszalny, a kiedy moto zejdzie z obrotów, znowu się pojawia. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, chętnie posłucham. Pozdro1000 Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 nie wsłuchiwać sie w silnik za bardzo? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 nie wsłuchiwać sie w silnik za bardzo?No tak, to jest jakieś wyjście, ale do końca mnie nie zadowala. Ktoś ma jakąś inną propozycję? Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ktorys z simmerow piszczy na zimno ???Zdecydowanie masz nas za jasnowidzow :buttrock: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 może to pasek klinowy? :icon_mrgreen: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 może piszczy bo mu smutno.... :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Któryś element w moto może być montowany na gumowych tulejach i one moga piszczeć... ale jednak myślę, że jeśli to jest "popiskiwanie" i na dodatek nie zawsze to po prostu panikujesz :)posłuchał byś kiedyś olejaka Suzuki! to by Cię dopiero z kompleksów wyleczyło... :) :) Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 wpadnij ttr posłuchać zaraz po odpaleniu :icon_razz: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 może piszczy bo mu smutno.... :crossy: Albo głodny... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 posłuchał byś kiedyś olejaka Suzuki! to by Cię dopiero z kompleksów wyleczyło... :notworthy: :) uffff....a już myślałem że coś nie tak z moim 'jajkiem' GSX600F bo czasem brzmi jak Ford Transit w zimowy poranek. ;) A co do tematu to trudno powiedzieć co Ci piszczy. Moto nie jest nowe więc rózne dzwięki moją się pojawiać.Zlokalizuj skąd dokładnie jest ten dzwięk. Może jakaś mysz zabunkrowała się pod pokrywą zaworów i piszczy jak dostaje krzywką po głowie. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Hahahaha nomyszy w motocyklu jeszcze nie było :D dobre było z tą krzywką :D pewnie jej ogon się zakręcił w panewkę i lata Ci tam na około razem z wałkiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toper-utl Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Jak na moj gust moze to byc pompka paliwa , ostatnio byłem zmuszony do jazdy na yamaszce YBR czy cos takiego (niestety bo to 250) - nówka sztuka - 2008 r , przejechane 1.000 km . Piszczała dość donośnie , działo się to bezposrednio po przekreceniu kluczyka , niewazne czy odpalona czy nie. Dzwiek ten co jakis czas ustwał - jak to pompka paliwa - załącza się na chwile, zatrzymuje, i tak w kółkoJak dla mnie nie ma powodów do paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedzi (za te poważne, jak i za te z przymrużeniem oka :D) Wiadomo, motocykl nie jest nowy, ale z założenia zawsze dbałem o sprzęt i kiedy coś jest z nim nie tak, wkurza mnie to po prostu. Druga sprawa, w wakacje planuję trasę i niechciałbym, stanąć gdzieś w szczerym polu na trasie 500 km od domu :] No nic, wygląda na to, że sprzęt sam się naprawił - od tyogdnia nie zapiszczał ani razu. Może faktycznie woziłem jakąś mysz w głowicy :] Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 GSX600F bo czasem brzmi jak Ford Transit w zimowy poranek. ;) Transit to nic w porównaniu do Fiata Ducato ;) :D Silnik czasem wydaje różne dzwięki, nie przejmuj sie. Jak nic nie rąbie czy dzwoni to nie wsłuchuj sie w niego zbytnio.Kieydyś miałem GS'e i odgłos jej pracy przy wsłuchiwaniu sie w silnik był zatrwazający, choć wszytsko było na 100% ok :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 :D pewnie jej ogon się zakręcił w panewkę i lata Ci tam na około razem z wałkiem :D Ciekawe o co uderza wtedy. :) Transit to nic w porównaniu do Fiata Ducato :P :icon_eek: Silnik czasem wydaje różne dzwięki, nie przejmuj sie. Jak nic nie rąbie czy dzwoni to nie wsłuchuj sie w niego zbytnio.Kieydyś miałem GS'e i odgłos jej pracy przy wsłuchiwaniu sie w silnik był zatrwazający, choć wszytsko było na 100% ok :] nom. Dobre. Iveco Daily też można tu przytoczyć jako przykład. :biggrin: Odnośnie Suzuki GS500 to fakt, jak jedzie GS`a ulicą to najpierw słychać łańcuszek, później wydech a potem dopiero go widać. :biggrin: Latałem baaardzo dużo na GS500 i jakoś przyzwyczaiłem się do tych dzwięków. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi