jeszua Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 a czymś się różnią opony do buły i pozostałych motocykli? bo jeśli nie, to wątków o oponach z omówieniami jest w dziale co, jak kupić na kilogramy...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 a czymś się różnią opony do buły i pozostałych motocykli? bo jeśli nie, to wątków o oponach z omówieniami jest w dziale co, jak kupić na kilogramy...jsz Ja rozumiem bezposrednie pytanie do uzytkownikow danego modelu.Z oponami i motocyklami czasami jest tak, ze ow model gorzej wspolpracuje z dana opona od innych modeli, w druga strone tez to dziala.Ale czy my zwykli motocyklisci wyczujemy roznice, czy nam sie tylko bedzie wydawalo, ze jest lepiej badz gorzej? :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dlatego zadałem pytanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebziel Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Hej witam piekarnie... Mam duzy problem ze swoim Ulysessem ktory od lipca AD 2014 stoi w roznych serwisach i nic z tego nie wynika...Otoz po wymianie oski przepustnicy (pekla) moto krztusi sie i nie ma mocy na wolnych obrotach. W Liberatorze robili podobno cuda wlacznie ze zmiana oski przepustnicy na oryginalna, resetowali wtrysk, zmienili kable od swiec etc. I NIC. Pytalem kol. Maarwa ale zarobiony byl jesienia a ja transportu do niego nie posiadam (jestem z Wawy). Wlasciwie w gre wchodzi juz chyba tylko modul zaplonowy (jest tam jakas wersja RACE ONLY - nie wiem po co :D ). Czy ktos ma Ulyssesa w Wawie i za jakas gratyfikacje moglby podjechac ze swoim modulem do serwisu zeby sprawdzic czy to wlasnie to? Bo kupowac nowy w ciemno to raczej droga impreza... Ewentualnie czy ktos podjalby sie doprowadzic moto do porzadku, nie chcialbym tracic drugiego sezonu. Szerokosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Drobne uszkodzenia elektryki są bardzo trudne do wykrycia. Kabelek na wolnych obrotach może nie łączyć, na wyższych od drgań potrafi działać - i znajdź tu taką usterkę. A niestety się zdarza...A wymieniali lub czy obserwowali odczyty czujnika położenia przepustnicy? A może zalałeś olej napędowy do baku? Haha! To też się ludziom zdarza! Serio! ;-) Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebziel Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Resetowali ten czujnik, teraz w serwisie H_D wpadli rowniez na to ze mogl sie uszkodzic, jednak nie ma drugiego do sprawdzenia...Nie mam jak Ci go przywiezc, a tutaj chyba w Wawie nikt nie lubi Buelli :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Nie chodzi o reset tylko czy dobrze wskazuje, czy nie ma skoków napięcia i tego typu spraw. Ale wszak to nie koniecznie musi być to.No mnie też jakoś do Wawki ostatnio nie po drodze. Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1981 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Chcę wymienić oponę przednią, zastanawiam się jaka marka/model. Może jakies sugestie co do wyboru ogumienia do XB12S??? Ja w zeszłym roku wymieniłem gumy na komplet Pirelli Angel GT. Opony zebrały mnóstwo dobrych opinii w kategorii sportowo / turystyczne i przynajmniej z tego co piszą ludzie w necie, powinny wytrzymać ze dwa razy tyle co sportowe. Moto kupiłem z Pirelli Diablo Corsa i szczerze mówiąc jakichś wyraźnych różnic w prowadzeniu po zmianie nie zauważyłem. Zależy jak jeździsz. Jak cały czas ostro odkręcasz to bierz typowo sportowe bo przyczepność na pewno lepsza. Ja traktuję swoją bułę typowo po harleyowskiemu bez pałowania i odkręcania pod czerwone pole więc zdecydowałem się na dobre turystyki które przy mojej weekendowej jeździe rzędu ok 3tys.km rocznie powinny styknąć na około cztery latka kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nairolf Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Smutna wiadomość EBR przechodzi w stan upadłości :( Smutna wiadomość EBR przechodzi w stan upadłości :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ano... :blink: Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Kurcze szkoda... a nawet w WSBK jeździli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLNA Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam, potrzebuję pomocy.Dzisiaj pojezdzilem w duzych korkach przy temperaturze 20+, silnik zaczął szarpać, gasł, problem z odpaleniem, jak opdpalil to nie trzymal obrotów po czym się wylączał, zerowa możliwosc dalszej jazdy, po odstaniu mniej wiecej 30 min moze dłuzej - opalil, trzymal obroty i normalnie reagował na manetke. Niewiem czy to przegrzanie czy cos innego, moze ktos ma jekies porady. Chciałbym na przyszlosc wiedziec co i jak zrobic zeby uniknac przymusowych postojów. Z góry dzieki za wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wentylator się włączał podczas jazdy? Przegrzanie raczej nie możliwe, ja bym upatrywał coś w elektryce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLNA Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wentylator się włączał podczas jazdy? Przegrzanie raczej nie możliwe, ja bym upatrywał coś w elektryce..Wentylator sie włączał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 No to już musiało być gorąco, ale mimo wszystko raczej nie powinien zgasnąć, chyba że ma jakiś wyłącznik?? maarp jest cuś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi