Tomy M. Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Witam ! Opisywałem już swoją walkę z remontem skutera SUZUKI AH-50 Address.Założyłem chiński zestaw z Allegro za ok 160-180 zł (cylinder + tłok)Docierałem na mineralnym przez 250 km. Następnie zmianiłem na Castrol Squter(półsyntetyk). I co ? I wielka kiszka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Obecnie silnik ma już tak słabą kompresję że ciężko go uruchomić.Gdy się rozgrzewa traci ją zupełnie, cylinder już wcześniej wykazywał siędużo większą rozszerzalnością od tłoka co skutkowało tym że kompresjaspadała już po lekkim zagrzaniu. Rozebrałem silnik i okazuje się że po 300 km na cylindrze jest taaaaaaki próg !!!widoczny jest gołym okiem i wygląda jak próg w WSK z 1962 roku bez remontui jeżdżonej po polach bez filtra powietrza. Te zestawy to TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!!! Do niczego się nie nadają.Na oryginalnym cylindrze i tłoku ten skuter przejechał kilkadziesiąttysięcy kilometrów prze 14 lat !!!!!! I wiecie co ? Ten oryginalny cylinderNIE MA ŻADNEGO PROGU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Postanowiłem zamówić ORYGINALNY tłok firmy SUZUKI, bo tylkotakie tłoki coś są warte. Zlecę porządny szlif i pojeżdżę kolejne14 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 kupując najtańsze przepłacasz :flesje: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 tragedia:/ za takie coś powinni karac:/ kto w ogóle taki towar dopuszcza do sprzedaży?? tego nie rozumiem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Teraz masowo przymiezaja sie z wpuszczeniem tanich chinskich samochodow na rynek europejski jak bedzie tak jak w tym przypadku to niezly szrot sie zrobi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Zawsze wiadomo ze chinskie to szmelc, wiec jak mogles kupic cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 nie tylko chińskie częsci są tragiczne........tragiczne są też polskie częsci do jawy 50 i simsonów np tłoki gaźniki......brutalna prawda ale to jest badziewne rękodzieło i też sie sypie.........polskie tłoki do simsonów strasznie puchną i wcale nie trzeba ich przegrzewać zdarza sie że po 10 km trasy w +10 stopni prędkościa 40km/h tak spuchnie że trzeba go młotkiem z cylindra wybijać :bigrazz: Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 o kurcze a chciałem wziąc to gówno........dobrze że wybrałem TECa. Jednak produkt markowy to produkt markowy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Panowie....dwie proste zasady. Tanie mięso jedzą psy i człowiek uczy się na własnych (cudzych) błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 najwiekszym szczesćiem jest to że pojawiają sie takie tematy opisujące to dziadostwo. kolejny którzy wcisną "Kup Teraz" moze sie zastanowią. pzdr dla Tomy M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 kiedyś w sklepie koleś pokazywał mi różnicę między częściami polskimi a niemieckimi do simsona. Uwierzcie lepiej dać kilka zł więcej i naprawdę pojeździć wiele wiele dłużej. Polska, Chiny itp. robią same gówna - takie marketówki na ilość a nie na jakość w przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Niewszystko co polskie jest do dupy;] Nimieckie czesci rzemieślnicze dostepne na nasyzm rynku sa gorszej jakosci niz te chińskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A może tylko sprzedawane jako niemieckie, co się zresztą bardzo często zdarza przy częściach do Simsona wszyscy sprzedają części Niemieckie podczas gdy Niemcy wogule już nie produkują u siebie części tylko zlecają produkcję na Tajwanie albo kupują w polsce :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Zgadzam się z Wami. Popełniłem po prostu błąd kupując najtańszy zestaw.Po prostu w głowie mi się nie mieściło że ktoś może aż takie dziadostwo produkować.Kupiłem synowi w zeszłym roku chińskiego crossa z silnikiem 110 ccm 4T i o dziwoto dosyć solidna konstrukcja. Daleki jestem od wykluczenia chińskich produktów z codziennego życia bo terazto jest po prostu niemożliwe. Ale na takie super tanie zestawy radzę uważać.Myślę że jest na nie zbyt szczególnie u importerów skuterków, którzysprowadzają złomki i robią im pseudoremonty. Zastanawiam się teraz czy reklamować ten zestaw u sprzedawcy, mammożliwość wystawienia mu 3 NEGATYWÓW na Allegro , sam jestempoważnym użytkownikiem Allegro z ok 400 TYLKO pozytywnymi komentarzami.Myślę że taka krótka seria ostrzegawcza załatwiłaby mu spadek sprzedażyw najbliższym czasie, bynajmniej z tego konta (SUPER SPRZEDAWCA). Napiszę dzisiaj do niego, spytam jak rozwiążemy ten problem i jakdługo ma jeszcze zamiar handlować takim szrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Tylko ze tu mzoe byc maly problem no bo towar jest juz uzywany i koles sie bedzie wykrecac ze cos tam zle jezdziles palowales.. To jest walka z wiatrakami.. Bedziesz musial jakos ladnie to rozegrac zeby w jaki kolwiek sposob cos odzyskac albo chociaz swiadomosc ze koles juz nie bedzie sprzedawac tego szrotu.. W sadzie tez by byla lipa no bo nawet nie da rady udowodnic ze sie jezdzilo zgodnie z przeznaczeniem ale mimo wszystko zycze Powodzenia :icon_exclaim: i mam nadzieje ze takich sprzedawcow bedzie coraz mniej :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Chiński cross 110ccm czyzby miał na deklu napis "dukar" czy jakos tak ;> Bawiłem sie taka maszyna i musze przyznać ze fajny sprzecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi