cylek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 czym uzupelnić ubytki powierzchni chromowanych ma ktoś jakiś patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Oczywiście że jest Cylek, jest to ponowne chromowanie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Można uzupełnić , szpachlą , chlebem albo gumą do żucia . Wszystkie metody poza chromowaniem są równie skuteczne . Widzę że jesteś z Krakowa. Ile się naoglądałem chromów na bazarach i innych okazjach nie spotkałem się żeby ktoś robił lepiej chromy niż zakład który był na Wrocławskiej a obecnie przeniesiony okolice Nad drwiną . Czy jakoś tak . Korzystaj z najlepszych jak masz pod nosem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jul Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jest jeszcze Moto-Chrom, Gdańsk. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 a znacie kogos kto zalatwia to z wysylka, bo w moich okolicach nie ma nikogo dobrego. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jul Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 buba6 kliknij do mnie na prv,ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 nie wiem ile jest jest zakładów zajmujących sie chromowaniem w krakowie, ale miałem wątpliwą przyjemnośc korzystać z usług jednego pana z krakowa. pochromował tandetnie i jeszcze zgarnął kupe kasy :/ a że wysłałem mu częsci do pochromowania, on pochromował, zapłaciłem i dopiero odesłał to nie było mowy o zwrocie kasy :/ z tego co mi wiadomo to w poznaniu jakiś dziadek który dobrze chromuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-73 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 www.GALUX.pl Żory Możesz wysłac nie robią tandety. Dostają z zagranicy nawet zamówienia,czas oczekiwania około 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 O dziadku z Poznania lepiej zapomnieć, temat przewijał się na forum wielokrotnie. I ja i wiele innych osób miało z nim przeboje. Zapomnieć o nim dlatego, że on zapomina o klientach....z tym wyjątkiem, że można kupować od niego na bazarach na zasadzie z ręki do ręki. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 nie wiem ile jest jest zakładów zajmujących sie chromowaniem w krakowieObecnie znam cztery . Przed paru laty ,zanim załatwiły je unijne przepisy dotyczące ochrony środowiska było około dziesięciu . Ale naprawdę dobrze robiła i robi tylko jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_kow Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 a mozna prosić jakiś adres tego dobrego zakładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czasem opłaca się, ale wychodzi to trochę drożej, jednej firmie zlecić tylko usunięcie starego chromu, wówczas widzicie dokładnie jak jest przygotowany wasz element przed chromowaniem, po bardzo dobrym przygotowaniu i polerce powinien wyglądać jak by był już pochromowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czasem opłaca się, ale wychodzi to trochę drożej, jednej firmie zlecić tylko usunięcie starego chromu, wówczas widzicie dokładnie jak jest przygotowany wasz element przed chromowaniem, po bardzo dobrym przygotowaniu i polerce powinien wyglądać jak by był już pochromowanyI że jak? Bo nie kumam. Jak usuną starą powłokę to tak powinien wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 I że jak? Bo nie kumam. Jak usuną starą powłokę to tak powinien wyglądać? Jak usunięta jest już stara powłoka chromu i materiał jest wypolerowany (czyli gotowy do nałożenia nowego chromu) to powinien wyglądać jakby był już wychromowany :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jak usunięta jest już stara powłoka chromu i materiał jest wypolerowany (czyli gotowy do nałożenia nowego chromu) to powinien wyglądać jakby był już wychromowany :icon_mrgreen:Najpierw jest gotowy do nałożenia miedzi. To nie szczegół bo często to też warstwa do ratowania sie z nierówności . I jeśli to sie zrobi to okej . A jeśli wypolerujesz i zaczniesz się bawić w wysyłanie ( a jeszcze lepiej do kogoś kto chrom nakłada bez podkładu ) to jak byś cudnie nie wypolerował to i tak wszystko "c**j szczeli" . Usuwanie osobno w jednej firmie ma sens wtedy gdy chcesz sam przygotować powierzchnię bez wżerów np drugiej możesz to zanieść w 15 min do nałożenia pierwszej powłoki . Wtedy to ma sens choć też nie zupełnie bo czemu nie zrobić tego w tej samej ,tylko w dwóch rzutach ? Nie kumam. Tłumacz dalej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi