Artur_125 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Za cholerę nie mogę zdjąć magneta w mojej YZ 125! ściągam ściągaczem na dwóch nóżkach. Dociągam już naprawdę mocno aż coś pytka w magnecie a ono ani myśli zejść. Pukałem młotkiem, podgrzewałem palikiem, psiukałem specyfikami, i bez rezultatów. Podejrzewam że jakiś pedał wkleił je na na pastę, bo normalnie już dawno powinno zejść. Czy ma ktoś na to jakiś patent? Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jeżeli masz ściągacz na dwóch nóżkach to idź z nim na piwo ale nie do garażu.Do ściągnięcia wirnika musisz użyć ściągacza zalecanego w manualu. W przeciwnym wypadku dowiesz się ile kosztuje nowy wirnik a tani nie jest gwarantuję. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Jeżeli masz ściągacz na dwóch nóżkach to idź z nim na piwo ale nie do garażu.Do ściągnięcia wirnika musisz użyć ściągacza zalecanego w manualu. W przeciwnym wypadku dowiesz się ile kosztuje nowy wirnik a tani nie jest gwarantuję.A skąd wziąć taki ściągacz? W pobliżu nie ma żadnego warsztatu który by się zajmował naprawą motocykli. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Artur_125 Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A skąd wziąć taki ściągacz? W pobliżu nie ma żadnego warsztatu który by się zajmował naprawą motocykli. Mój ojciec dotoczył ściągacz do rm,a miałem ten sam problem.Uderzyłem kilka razem młotkiem bo nie chciał ruszyć, centralnie w śrubę(lekko).Kiedy ściągnełem okazało się że sklepałem gwint teraz mam go 3 mm mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 zalezy jakie masz magneto.tym sciagaczem to nie radze bo wygniesz, beda bicia potem lozyska beda leciec.Ja mam tdrke i tez mialem problem ze sciagnieciem to sciagacz dorobilem z grubej blachy i jakos poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zamówić u Dealera Yamaha.Będzie taniej niż uszkodzone części. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zamówić u Dealera Yamaha.Będzie taniej niż uszkodzone części. no w sumie dobre i to :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 lub sprawdzic na larssonie bo wiem ze kiedys mial w ofercie sciagacze o roznych rodzajach gwintu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 można dorobić taki ściągacz,podjedź motorem najlepiej do tokarza jakiegoś, niech weźmie "grzebień" ze skokami gwintów i zmierzy skok gwintu dorobi odpowiedni ściągacz i będzies zmiał to za jakieś 20zł a zajmie to jakieś 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 ojciec jest tokarzem i wiem na czym to polega. mi do dt też dorabiał ściągacz. nie jest to takie trudne dla człowieka znającego sie na rzeczy a koszt bedzie uzależniony od ilości materiału jakiego będzie musiał użyć. i to naprawde najlepsze wyjście z sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 koszt uzależniony od materiału, nie przesadzaj, chyba tony stali nie zużyjena to ,,,,, tak jak mówiłem problemu nie bedzie, i sprawa symboliczna,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dorobiłem również taki ściągacz, to jest na lewym gwincie, taki sam gwint jak w magnecie w DT 125. Kosztowało mnie to 1 dzień oczekiwania i 15zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 dorobić ściągacz i po krzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Panowie sorry za odświerzenie.Mam taki sam problem jak kolega który zakładał ten temat tylko że skuterze Piaggio TPH 125.Własnoręcznie dorobiłem ściągacz co prawda nie taki jak w serwisie (tj. na wewnętrzny gwint), ale wydaje mi się że w żaden sposób nie uszkadza on wirnika który za cholere nie chce zejść. Czy mogę (oczywiście z głową) podgrzać wirnik i czop wału?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Nie kolego, to musi byc wewnetrzny sciagacz, a nie taki lapiacy za brzegi rotora. Zewnetrzny sciagacz powoduje ze sila dziala na ramieniu ( ktorego dlugoscia jest promien rotora ) i potrzeba jej znacznie wiecej niz przy sciagaczy wewnetrznym. Caly wic dzilania sciagacza wewnetrznego polega na przylozeniu duzej sily prawie na samej koncowce stozka i mocne uderzenie w centralnie polozona srube ma szanse rozdzielenia stozkow walu i rotora.Czyli lepiej dorobic wlasciwy sciagacz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi