swider70 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A jakś metoda dla leniwych :) , może cos za pomocą wiertarki i jakis przystawek a może jakieś krążki na szlifierkę. Wjedz do polowy kola do jeziora i polataj z godzinke ;) (bloto puszcza) :D pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 IStnieje środek do czyszczenia felg firmy chyba PLAK taki różowy, kupiłem go bez przekonania (Ahh pewnie zwykly szampon) mialem ten sam problem niczym nie moglem doczyscic, nawet szmatka, karcherem, zdrapywanie nożykiem dawało marny efekt bo tylko tam gdzie sie skrobało. Popsikałem odczekalem chwile splukalem i BŁYSK! Patrze na szpryche z 4minuty i nie dowierzam! P.S. 13 zł taki specyfik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 witam.dolacze sie do dyskusji.. Od niedawna mam w posiadaniu motocykl, ktory przyjechal z wysp i to co sypia tam na drogi zrobilo mi ze srub, stalowych ksztaltownikow i nawet aluminiowych elementow straszny bajzel. prawie wszystkie sruby mocujace owiewki i zewnetrzne sruby silnikowe mialy szary nalot..niektore srubki udalo mi sie spolerowac. Jednak jak sie okazalo nie sa z nierdzewki i teraz po niedlugim czasie zrobily sie poprostu rude. Wiem ze kwas nie pomoze, bo raczej przydalby sie jakis galwanizacyjny sposob. Czy ktos ma pomysl co mozna z tym zrobic?czy tego kwasu mozna uzyc na aluminum zeby zmyc z niego ten nalot?(a raczej to alu wyglada jakby bylo wyżarte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 alu szkielkowanie, piaskowanie + proszek albo polerka, a srubki kup nowe albo kup szary lakier i psiknij :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 a powiedzcie jak bym karszerem potraktował szprychy to bo coś pomogło ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 hmm ja mam taki plyn do karchera, podpinasz zbiorniczek i namaczasz tym, pozniej 10 min czekasz i splukujesz pod duzym cisnieniem i pieknie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 taki kwas nie wejdzie w reakcje z chromem, wiec na szmate i jazda. Tak,na szmate i jazda!? Ale nie mozesz byc pewnym ze odrobina tego dziekciu nie splynie pond nypel do felgi. Tam juz go nie wytrzesz. A jesli sama felga jest aluminiowa :lalag: :lalag: Dlugo nie trzeba bedzie czekac na efekty tej gorliwosci :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witajcie,Przeczytałem kilka wątków na temat czyszczenia szprych ale ostatnie wpisysą sprzed 7 lat. Czy są jakieś nowe środki ułatwiające czyszczenie czy dalejautosol + szmata + krata? :) W załączniku zdjęcie moich szprych, motocykl kupionytydzień temu, stoi u mechanika a ja mam pytanie, czego się spodziewać pousunięciu brudu? Pod spodem jest chrom, ocynk czy lakier? Poprzedni właścicielemocno zaniedbali ten temat.Moto to Suzuki Intruder Volusia VL800 z 2002 roku. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ja szprychy czyściłem stalową wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A te wełny występują też w różnej gradacji/miękkości? Kiedyś ktoś mi powiedział żeczyścił chromy ściereczką którą się czyści rury miedziane przed lutowaniem, jakośsceptycznie do tego podchodzę póki ktoś tego nie potwierdzi :) Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A te wełny występują też w różnej gradacji/miękkości? Kiedyś ktoś mi powiedział żeczyścił chromy ściereczką którą się czyści rury miedziane przed lutowaniem, jakośsceptycznie do tego podchodzę póki ktoś tego nie potwierdzi :)miekkie maja gradacje zerowe, przy czym 0000 jest najdelikatniejsza. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witajcie,czego się spodziewać po usunięciu brudu? Pod spodem jest chrom, ocynk czy lakier? Niczego dobrego ....Sadze ze pod spodem to juz tylko goła szprycha i nic ciekawego.Jak chcesz sie pobawic to zabezpiecz koło ( obręcz ) a szprychy pomaluj sobie na czarno Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi