m_fiolek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ale YZF z papierem? Było w ogóle takie coś? Jak nie YZF to WR jezeli ma być Yamaha. Ale generalnie wszystkie enduraki są godne polecenia, Cross nie dość ze cie pozamiata to jeszcze nie da radości z jazdy w terenie czy po asfalcie. To maszyna na tor z charakterystyką 0-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom85 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) cos malo opini a taki motocykl http://otomoto.pl/suzuki-rm-z-nowe-opony-super-stan-M2091435.html tylko to chyba niezarejestrowane Edytowane 5 Stycznia 2014 przez tom85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Suzuki rm-z jest crossem, czyli motocykl tylko na tor bez żadnej homologacji. Jak chcesz coś wyczynowego tylko z homologacją to szukaj modeli KTM exc-f, Husqvarna te, Husaberg fe, Beta rr, Gas Gas ec, Honda crfx Yamaha wrf, Suzuki rmz-x, Kawasaki klx, jeszcze egzotyczny TM. Każdy z tych producentów oferuje pojemność 450ccm, niektórzy z nich mają już gotowe modele sm. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Rams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glina Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Cześć, Jeżdżę już trochę na Sendzie 50 2T i szukam czegoś nowego. Będę przede wszystkim śmigał po czarnym, chociaż czasami pewnie zdarzy mi się przejechać po polnej drodze. Nie chcę, żeby to było za słabe (125 4T ?) lub za mocne. Fundusze do 8 tysi. Widzimisię są takie : 1. 4T2. rejestracja na 2 osoby3. Supermoto lub Enduro4. nie za ciężki5. w miarę niskie spalanie6. niewymagający serwis7. wolę rozrusznik el., niż samą kopkę (ale jak będzie mus to wezmę moto i z samą kopajką) Biorę pod uwagę parę motorków. MZ 125SM (boję się, że szybko się znudzi), DR350 (wizualnie mi się nie podoba), DRZ400 (przekracza moje fundusze), TTR600 lub TT600 (ciężkie trochę). Chyba podałem wszystko co trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Obecnie po czarnym śmigam FZS 600, tak sobie wymysliłem żeby kupić drugie moto do jazdy tam gdzie chce a nie tlyko tam gdzie jest asfalt czyli enduraka.Ale niestety nie żyję w zgodzie z portfelem i mam do dyspozycji jedynie 4 tysiące :( jest sens szukać czegoś w takich pieniądzach?Chciałbym moto do jazdy po szutrach, lasach itp, bez topienia po kierownice w błocie itp itd. Lajtowe przejażdżki tam gdzie nie ma asfaltu. Myślałem nadXT 350Dr350Xt 600 ale to raczej cieżkawy klocek. Czy znajdę coś w ogóle zdolnego do jazdy w takim budżecie? Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 tak ciezkawy :)co wy qwa sily nie macie?waga ma w sporcie znaczenie a nie w lajtowych popierdolkach :P Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Tej wagi Xt"ka nie boję się aż tak bardzo(tym bardziej że nie mam w planie go topić), najwyzej będzie dodatkowa motywacja aby na siłownie się wybrać :P główny problem polega na tym czy do 4 tysięcy znajde coś godnego uwagi :) Edytowane 12 Stycznia 2014 przez fincher Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinK. Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam.Jestem tu nowy i chciałbym podłączyć się pod temat. Jestem na etapie poszukiwania swojego pierwszego enduro.Wcześniej nigdy nie miałem do czynienia z motocyklami tego typu.Od dwóch lat śmigam na Suzuki GSR600 i teraz zamarzyłem sobie pojeździć trochę w terenie. W związku, że jestem w tym temacie nowicjuszem proszę o poradę w wyborze pierwszego enduraka.Rozglądałem się za czymś w rodzaju Yamaha WR450f, Suzuki DR-Z 400 czy KTM EXC 400.Co byście polecili i czy 400ccm w terenie jest do opanowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zależy w jakim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) podstawowe pytanie za ile i czy z papierami ?? nawet cr 500 jest do opanowania . wszystko zalezy od umiejestnosci i rozwagi .. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brok Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Przepraszam, ale czuje sie wywolany do tablicy. glina, DR350 moze wygladac bardzo ladnie, zeby nie byc goloslownym pokaze swoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Brok :D Każdy ma inny gust i wiadomo, o tym się nie dyskutuje. Ale przedni błotnik myślę że w terenie nie do końca spełnia swoje zadanie a udawany sticker bomb z folii wyszedł z mody na szczęście tak samo szybko jak do niej wszedł :) Wizualnie jak dla mnie pomogła by zmiana tłumika na jakiś delikatniejszy. Najlepiej oryginał od jakiegoś innego motoru np KTM exc 4T. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 ta bazgołopodobna okleina na plastikach jest tragiczna-sory ale taka moja opinia .... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Nie jest tak źle :)Ja bym folie zostawił, za to te lusterka bym wywalił. Mam nadzieję, że wkrótce wstawię fotki swojego LC2 ( sam go oklejam folią i maluje więc będzie co komentować, rzeczowo krytykować ale i tak najważniejsze by był sprawny technicznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brok Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Okleina jest taka bo z taka kupilem.Przedni blotnik faktycznie przykrotki i sporo blota lata, ale ja i tak nigdy z lasu czysty nie przyjezdzam.Lusterka usuniete bo juz jakis czas temu sie pogiely, tylne kierunki usunely sie same juz jakis czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi