rafael Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam na wiosnę przygotowuje się do kupna full crossa i moglibyście mi rozjaśnić trochę temat jeśli chodzi o taki motorek ?http://otomoto.pl/ya...f-M3509609.htmlNajważniejszą sprawą w przypadku YZF jest obsłuchanie głowicy. Jak będą jakieś stuki się z niej wydobywać to nie daj się nabrać że do regulacji są zawory, bo 70% YZF z tych roczników ma już zniszczone głowice i wałki rozrządu, a koszty naprawy liczy się w tysiącach. Drugą sprawą są łożyska balancera. Jeśli na dole, z przodu silnika będą wydobywać się jakieś stuki, to możliwe że łożyska są do wymiany, a do tego potrzeba rozebrać cały silnik, więc koszty też spore się robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam na wiosnę przygotowuje się do kupna full crossa i moglibyście mi rozjaśnić trochę temat jeśli chodzi o taki motorek ?http://otomoto.pl/ya...f-M3509609.html Na tych oponach on w terenie jeździł? :D Łańcuch widze ze też naciągnięty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Na tych oponach on w terenie jeździł? :D Łańcuch widze ze też naciągnięty ;)Ale w naszym kraju to norma. Docierają motor do końca, aż ledwo się toczy, kupują okleinę za 500zł, i potem zamiast cenić 4500zł za takie moto, cenią 7000zł. I niestety wielu się na to nabiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badin Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam , jutro jadę na oględziny Yamahy YZF 450. Moglibyście mi powiedzieć jakie pytania zadawać sprzedawcy oraz na co mam zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam , jutro jadę na oględziny Yamahy YZF 450.Moglibyście mi powiedzieć jakie pytania zadawać sprzedawcy oraz na co mam zwrócić uwagę ?Czytaj mój post o głowicy. Jest jeszcze jedna charakterystyczna wada tego moto. Często padają moduły, a objawia sie to tym że moto idzie do połowy obrotów, a potem tylko wali w rure i nie przyspiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam po długim czasie, około rok temu sprzedałem moją wielką miłość ktm exc 400 z powodów finansowych, teraz chcę powrócić do 'terenu' i zastanawiam się nad czymś tańszym, raczej cross, preferowałbym ponownie KTM bo na prawdę nabrałem zaufania do tej marki. Do dyspozycji mam jakieś 6-7tyś zł i myślałem nad exc/sx 200 lub 250, chodzi o to żeby cross dorównywał mocą do exc 400 bo owa odpowiadała mi idealnie, lepiej brać 200 czy 250 ? i czy w tej cenie znajdę coś godnego zainteresowania ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 SX 250 jest sporo mocniejszy niż EXC400, więc jeśli Ci to pasuje to bierz 250, tyle że 250 jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam, jako, że mój budżet jest bardzo bardzo mały (ok.1800zł) zdecydowałem kupić się stosunkowo tanią aprilie tuareg 125.. wpadła mi w oko jedna z tablicy.pl.. z opisu wiadomo, że została pomalowana i polerowana i na życzenie klienta motocykl zostanie złożony, przyciągnęła mnie cena 1600 zł, do tego może udało by się jeszcze coś wytargować. ważne jest też, to że jest zarejestrowana.. na filmiku z jazdy od razu słychać, że gaźnik do regulacji, daje za dużo powietrza.co o niej sądzicie? Wie ktoś cokolwiek o tym motocyklu? Awaryjny? na co zwrócić uwagę podczas kupna aprilii?http://tablica.pl/oferta/aprilia-tuareg-125-mocna-wazne-oc-i-przeglad-filmik-z-jazdy-CID5-ID233Qp.html#d6440e487a;r:;s: dzisiaj zadzwonie, powiem żeby złożył, zrobił kilka fotek, nagrał filmik z odpalania na zimnym silnikuna oględziny nie pojadę bo to ~~450 km drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam, jako, że mój budżet jest bardzo bardzo mały (ok.1800zł) zdecydowałem kupić się stosunkowo tanią aprilie tuareg 125.. wpadła mi w oko jedna z tablicy.pl.. z opisu wiadomo, że została pomalowana i polerowana i na życzenie klienta motocykl zostanie złożony, przyciągnęła mnie cena 1600 zł, do tego może udało by się jeszcze coś wytargować. ważne jest też, to że jest zarejestrowana.. na filmiku z jazdy od razu słychać, że gaźnik do regulacji, daje za dużo powietrza.co o niej sądzicie? Wie ktoś cokolwiek o tym motocyklu? Awaryjny? na co zwrócić uwagę podczas kupna aprilii?http://tablica.pl/of...6440e487a;r:;s: dzisiaj zadzwonie, powiem żeby złożył, zrobił kilka fotek, nagrał filmik z odpalania na zimnym silnikuna oględziny nie pojadę bo to ~~450 km drogi.Skoro piszesz że masz 1600zł do wydania do daj spokój i jeździj dalej MZ, bo jak zaczniesz do niej dokładać to następne 1600zł poleci w oka mgnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 ok, a co sądzicie o tym motocyklu? Aprilia pegaso 125, silnik rotax 123 więc częsci są, silnik mocny 32 km ok wygląda podobnie, może nawet lepiej, jednak ten egzemplaż idzie do malowania odrazu ;p jest wyższa niż poprzedni tuareg i ogólnie dużo lepszy w teren.. bez papierów, jednak nie są one mi w niczym potrzebne więc płaczu nie ma.. co do poszycia siedzenie które tutaj jest porwane.. dostane gdzieś takie?http://tablica.pl/oferta/sprzedam-aprilia-pegaso-125-CID5-ID1Gds3.html#9ef5fe4979;r:;s: można by wynegocjować za 1450 zł.ps. ten chyba jest też z rozrusznikiem czyli duży +co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 przepraszam, że piszę post pod postem ale chcę odświeżyć..ten Pan spuścił mi cenę do 1450zł z 1600cała elektryka działa, rozrusznik również jedynie stacyjke można przekręcić śrubokrętem..wysłał mi również filmik z odpalania na zimnym silniku, pracuje ładnie, dobrze pali, nie puka nicw ogłoszeniu podany jest rok 1999, w co wątpie.. czy mogę sprawdzić po numerze ramy który to jest rok motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Lepie sobie daruj i dozbieraj do czegoś sprawdzonego i chwalonego przez wszystkich czyli DT 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 dt wg. mnie jest gorsza od takiej aprilii, mniejsza moc, brzydsza, bez rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 mam aprilie etx125 z 2000r. fajniutka , napreawde spoko sprzet , jednak jesli nie masz zbyt wiele kasy , a chcesz jezdzic spokojnie to szukaj jakiejs dt 80-125 -bedzie ci sluzyc iczesci masz tanie i pos dostatkiem , ew. jakas honda crm -tez spoko sprzet Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Skąd jestes ? Możliwe że mnie przyciśnie na dniach i bede swoją DT sprzedawał, możemy ponegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi