Katsumoto Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ty masz 2t :P no to jak nie będzie miał kasy na jazdę to będzie stal - proste, nigdzie nie jest napisane ze MUSI jeździć bo ma motocykl w garażu Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Ja myślę że 70zł starczy mi na samą benzynkę. Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Seba 350 spali 2-4l wiecej niz 125, a pojedzie 2x szybciej, więc nie kombinuj i kupuj 350. Nawet jakby palił ci 10l/100 to i tak znajdziesz na to kasę, uwierz mi. Dziewczynie na kino pożałujesz, a motor zalejesz ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Ja myślę że 70zł starczy mi na samą benzynkę. Cześc, czytam, czytam i pozwolę sie wtrącić. Seba daj spokój z tą 125. Kup te 350-tkę. Tak czy siak czy to DR czy Xt to musisz mieć farta żeby pewną sztukę za te kase kupić. A spalanie? Bardziej zależy od tego jaki bedziesz miał nastrój podczas latania a nie od pojemności (może nie dokońca). W te 3,5 l/100 to slabo wierze (dr w sumie nie miałem- qmple mają 2 szt i za cholere sie nie mieszczą ) ale co to za jazda wtedy?????. To kup skutera spali 2,5 i tak samo pojedziesz pyrkając do sklepu. Licz 4-4,5 litra jak chcesz polatać "normalnie". A te rozgrzewanie to między bajki włóż. Co wy mu chłopaki wkręcacie? :banghead: Palisz maszyne, zamykasz bramę zapinasz kask, zakładasz rękawice, wsiadasz i ruszasz. Jak ty chcesz "jeździć o kropelce" to i tak pow 3 tyś nie kręć :biggrin: . A na poważnie to kto powiedział, że zimny motor nie jedzie? No zlitujcie sie chłopy. Nie ciągnie na fula aż sie nie rozgrzeje ale jechać można. NAjwyżej pierwsze kilkaset metrów na "półssaniu" jedziesz i po chwili je zamykasz. Czy on stoi na chodzie a Ty go macasz i czekasz czy po chwili od odpalenia wsiądziesz i spokojnie jedziesz bez kręcenia to na jedno wyjdzie. Tzn, że co? Że wg waszych teorii jak samochód odpalam to mam czekać pół godziny aż złapie 60-80 stopni na zegarze, na jałowym? Też 4 takt. Nie można ostro eksploatować silnika nie rozgrzanego ale można jeżdzić. No chyba, że jesteście ostrymi rzeźnikami i z pierwszego metra pełna łycha...a to przepraszam, trzeba stać i grzać. Edytowane 25 Listopada 2009 przez murdoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Ja myślę że 70zł starczy mi na samą benzynkę. Ty się człowieku martw najpierw jak zdrowe wozidełko łyknąć a nie ile spali, bo jak wdepniesz to Ci te 70PLN na browar (bezalkoholowy :wink:) do zalania smutków nie starczy :icon_mrgreen: , poza tym pomyśl ile tak DRka wychla Ci paliwa przez minutę bezproduktywnego grzania :biggrin: toć to będzie ze 20PLN na miecha no i dupa zostaje już tylko 50PLN, a co to będzie jak na dokładkę flaka złapiesz i trza będzie nową dętkę? :icon_mrgreen: APOKALIPSA! następne 25PLN w błoto, a jak napęd będzie do wymiany? cztery miechy postu :biggrin: zostanie CI tylko "z górki na pazurki" :icon_mrgreen: . No... to tyle śmichów, a tak na poważnie to olej 125 w 4T i nie zawracaj sobie gitary takimi pizdzikami bo już Ci Włochaty napisał do czego to się nadaje, jak chcesz konkretnie za*******ać i porządnie kury straszyć :crossy: to bez 250/350 w 4T się nie pokazuj i naprawdę spalanie w tej zabawie nie jest najważniejsze jak tylko poczujesz bluesa to zrozumiesz że jeśli coś ma poić Cię adrenaliną to samo też musi wypić, no chyba nie będziesz sam pił :flesje: nie?, najwyżej zezłomujesz trochę trakcji kolejowej i na zalanie maszyny będzie albo jakiś "opuszczony" most z kumplami potniecie i będzie gitara :icon_mrgreen: , "lepiej żyć jeden dzień jak lew niż 100 lat jak owca" czyli przekładając to na nasz "język" lepiej 2 godziny ostrego orania niż tydzień turlania się, i to miej w głowie a nie: "o jejku ile mi spali 2L,3L? ,o matko wypiła 5L zamiast 4,5L" pieprzyć to ile spali ma być FUN!! i tego się trzymaj. Ps. zawsze zostaje jeszcze takie rozwiązanie :biggrin: : http://www.youtube.com/watch?v=5Ty3LSY4N6g&feature=related Edytowane 25 Listopada 2009 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ps. zawsze zostaje jeszcze takie rozwiązanie :biggrin: : http://www.youtube.com/watch?v=5Ty3LSY4N6g&feature=related Na kopajsie to? ja myślałem że te modele na guziku wychodziły. Po mojemu to malowany i chyba lampę ma nie z tego rocznika. Ale widać, że nerwowy, pewnie amatora by sponiewierał. Ale koszty z pewnością akceptowalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 http://www.youtube.com/watch?v=5Ty3LSY4N6g&feature=related widać ze nie ogarnia sprzętu :biggrin: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 pieprzyć to ile spali ma być FUN!! i tego się trzymaj :flesje: Dokładnie o to chodzi, jek chcesz żeby ci moto paliło 3l i bez rozgrzewania to skuter kup i po sprawie :buttrock: taki mały offtop. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Pewnie większość z was pracuje to ma pieniądze na paliwo.A w moim wieku jest ciężko mięć chyba że rodzice sponsorują. Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Wielu z nas to rozumie bo sami ciułaliśmy kiedyś na paliwko do motorynek, ogarów, jawek, mz-tek, (przynajmniej ja :icon_biggrin: ). Dlatego musisz wybrać. Skoro cięzko z forsą to zostań przy małej pojemności, jeździj sobie na tyle na ile sprzęt pozwala i Twoja kasa. Musisz dobrze to przemyslec , bo jak wtopisz w padlinę to nie dasz rady - oddasz ją za grosze w kartonie i nic nie bedziesz miał. Może lepiej pyrkać tym czym pyrkasz lub jakąś 125. Ale pyrkać. Przyjdzie jeszcze czas na ambitniejsze sprzęty. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Może nie warto sie spinac i na siłe pchać z sterego 4T? Pozdro Edytowane 26 Listopada 2009 przez murdoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 NAJBARDZIEJ UDANY/WYTRZYMAŁY KTM? oto moje pytanie... niedługo mój wujek w niemczech zacznie poszukiwania nad KTM'em dla mnie, jak myślicie jaki był najbardziej udany ? z tego co tak troszke poczytałem to bardzo fajne opinie ma exc 450, chyba jego utrzymanie nie kosztuje fortuny - ile on pali/ ile mniej-więcej na rok wyjdzie utrzymanie jego nie licząc benzyny oczywiście, zawodowcem nie jestem więc nie liczcie hajsu patrząc na utrzymanie sprzęta przez jakiegoś gościa piłującego wciąż motor na najtrudniejszych terenach.. Zastanawiam się również nad exc 250 w 2T, ale boje sie że mnie zdjedzą koszty utrzymania.. co polecacie ? No i myślicie że exc 450 to zbyt dorosły motocykl jak na 17latka ? nie ogarne go ? ps. szukam hard enduro wiec lc4 itp. odpadają i prosze mi tu nie pisać 'jak chcesz żeby był tani i wytrzymały to se skutera kup', moje pytanie jest z lekka retoryczna, jednak sięgam po rade, od tego jest forum. Myślę że wyraziłem sie jasno. Pozdro Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 hmm kup jakiegokolwiek EXC, na bank będziesz zadowolony :cool: a czy będzie to 2t czy 4t zdecyduj sam :icon_razz: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 NAJBARDZIEJ UDANY/WYTRZYMAŁY KTM? oto moje pytanie... niedługo mój wujek w niemczech zacznie poszukiwania nad KTM'em dla mnie, jak myślicie jaki był najbardziej udany ? z tego co tak troszke poczytałem to bardzo fajne opinie ma exc 450, chyba jego utrzymanie nie kosztuje fortuny - ile on pali/ ile mniej-więcej na rok wyjdzie utrzymanie jego nie licząc benzyny oczywiście, zawodowcem nie jestem więc nie liczcie hajsu patrząc na utrzymanie sprzęta przez jakiegoś gościa piłującego wciąż motor na najtrudniejszych terenach.. Zastanawiam się również nad exc 250 w 2T, ale boje sie że mnie zdjedzą koszty utrzymania.. co polecacie ? No i myślicie że exc 450 to zbyt dorosły motocykl jak na 17latka ? nie ogarne go ? ps. szukam hard enduro wiec lc4 itp. odpadają i prosze mi tu nie pisać 'jak chcesz żeby był tani i wytrzymały to se skutera kup', moje pytanie jest z lekka retoryczna, jednak sięgam po rade, od tego jest forum. Myślę że wyraziłem sie jasno. Pozdro Prędzej cię EXC 2t 250 sponiewiera niż 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 NAJBARDZIEJ UDANY/WYTRZYMAŁY KTM? No i myślicie że exc 450 to zbyt dorosły motocykl jak na 17latka ? nie ogarne go ? To czy ogarniesz nie jest uzależnione od tego czy masz 17 lat czy 57 lat tylko od umiejętności, a jakie masz umiejętności to Ty wiesz najlepiej, najtrwalszy EXC to EXC400, dlaczego? daruj ale nie będę pisał po raz dwudziesty, poszukaj :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 forma zadawanych tu pytan powoli przypomina mi to ze scigacz.pl "mam 15, lat 175 cm i 66kg i czy poradzę sobie na yz450" Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi