Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kamis-a napisał:

ile gustów tyle zdan ;) czy jakos tak :biggrin: ja polecam rx :biggrin:

Popieram, rx to dobry wybór. A jak chcesz to ulicy śmigać to raczej bym nie polecał 125/50 o czym nie miało być mowy ale jak chcesz :) Może na asfalt sie tdr bardziej nadaje?

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Ja bym polecał Kawasaki KDX 125. Dobre zawieszenie, zaje#isty dostęp do części a silnik Igła . W sumie DT też jest dobra sam wiem ze swojego doświadczenia i na pewno ma mniejsze koszty spalania i utrzymania niż RX i KDX :icon_biggrin:

Pozdrawiam.

Edytowane przez Stiff_Master

grebur napisał:

w terenie niebede jezdzil, najczescie trasa i miasto ;]

To po jakiego grzyba ci enduro? Kup sobie skuter spala jak to ty piszesz "jara" ok 3l i po problemie.

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

grebur napisał:

coś niepasuje ? moze bardziej mi sie podoba enduro niz skuter ... think ...

to i tak pomysl przeciez przerobienie enduro na supermoto troszke kosztuje to chyba nie zbyt opłacalne lub jezdzienie na szosowych gu :icon_mrgreen: :crossy: mach

Witam;)

Brat mój chce kupić enduro;),opłacić,zarejstrować i ubezpieczyć.

Tylko niewiadomo co i jaki;)Piszę w imieniu brata.Ma 28 lat,187 cm i waży 118 kg.Motocykl będzie używany na lekkim terenie(leśne drogi i piaski nadrzeczne)Służyć będzie do wściekania się na jednym kole:).Pytanie: jaki motocykl najlepiej nadaje się do tego?Żeby na kole jeżdzić i w terenie.Warunki: czterosuw i cena max 12-13 Tyś.Pomysł świta mi w głowie ,że LC4 620,LC4 625(który lepszy?) czyżby się nie sprawdził?.Pozdrawiam.Proszę o poważne odpowiedzi :biggrin:

Czy 120 kg(waga brata) to nie za dużo?W ogóle jakieśmoto enduro go podniesie na koło?

Edytowane przez ELMER1979

ELMER1979 napisał:

Witam;)

Brat mój chce kupić enduro;),opłacić,zarejstrować i ubezpieczyć.

Tylko niewiadomo co i jaki;)Piszę w imieniu brata.Ma 28 lat,187 cm i waży 118 kg.Motocykl będzie używany na lekkim terenie(leśne drogi i piaski nadrzeczne)Służyć będzie do wściekania się na jednym kole:).Pytanie: jaki motocykl najlepiej nadaje się do tego?Żeby na kole jeżdzić i w terenie.Warunki: czterosuw i cena max 12-13 Tyś.Pomysł świta mi w głowie ,że LC4 620,LC4 625(który lepszy?) czyżby się nie sprawdził?.Pozdrawiam.Proszę o poważne odpowiedzi :biggrin:

Czy 120 kg(waga brata) to nie za dużo?W ogóle jakieśmoto enduro go podniesie na koło?

wr 426 lub tzw. doktor zły :buttrock: (dr-z 400) :cool:

ELMER1979 napisał:

Czym się różni LC4 620 od 525 EXC.Widzę,że 525 jest mocniejsza od 620.Jak to możlliwe?I jak sprawują się oba sprzęty?

to są całkowicie inne motocykle...LC4 to enduro cięzkie dość i ma mniej mocy niz EXC,520 to wyczynowe enduro którego koszty serwisowania są wysokie,ale za to zawieszenie i inne pozdespoły są nastawione na wyczynową jazde i nei maja wiele wspolnego z tymi w LC4 lepszy, wyborem by był LC4 bo jest bardziej przyjazny a brat i tak nie bedzie wykorzystywał motora do hardcorowej jazdy a i koszty serwisowania są duzo mniejsze