Skocz do zawartości

Jaki motorek dla kobietki? (pierwszy motocykl dla kobiety)

Rekomendowane odpowiedzi

CBF600 nie ma w wersji naked

http://www.motocykl-online.cz/motocykly/Honda_CBF_600

Sprawa się trochę pozytywnie skomplikowała, bo nagle w moim garażu dziś jak na zawołanie pojawił się XJ6 rocznik 2010,

Dlaczego sie skomplikowala ? ? ? Lepiej nie moglo Ci sie trafic !

którą kupił sobie mój ojciec, nikomu nic wcześniej nie mówiąc. A ponieważ jego praca nie pozwala na dojazd motocyklem, z pewnością będę szlifować swoje umiejętności do końca tego sezonu na niej, później postaram się wybrać jakiś sprzęt na wyłączność dla siebie. CB500 na początek byłoby dobre chyba, że zakocham się w XJ6 i zapragnę ją mieć- tyle, że w wersji naked ;)

Zalety nowej XJ'ty dojrzysz bo dluzszej trasie, zreszta nie tylko, zajefajny moto nie sprawiajacy zadnych problemow !

... Po wymianie oleju w lagach .... moto praktycznie bez wad (pod warunkiem, że bez tego badźiewnego ABSu).

Wez daj pokuj, obojetnie jaki ABS jest lepszy niz jego brak.

:crossy:

• 1 miesiąc temu...

Hej, jestem nowa na forum i bardzo proszę Was o pomoc...

chciałam żebyście doradzili mi jaki motocykl będzie dla mnie odpowiedni.

Jestem początkującą motocyklistką. Jeździłam na Suzuki SV 650 (motocykl mojego brata) - całkiem w porządku, tylko jeżeli miałabym kupywać coś dla siebie to wolałabym coś niższego (Mam 165 cm wzrostu) :)

Dopowiem, że interesują mnie motocykle sportowe, szosowo-turystyczne.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Martyna Wiatrzyk

no to nie mało:) jak kolega napisał wyżej ER-5, cb 500, gs 500 xj 600, cbr 600, naprawdę jest spory wybór ja osobiście miałem przyjemności polatać VT 600 i może to nie sport czy typowy sport turystyk ale całkiem przyjemny.

A skąd koleżanka jest, jeśli to nie tajemnica?

Mam 170cm i na XJ6 nie stoję pełną stopą na ziemi, ale pamiętaj, że zawsze można trochę maszynkę obniżyć ;) Jeśli na SV650 sobie radziłaś to polecam Ci raczej 600ccm. Er-6 jest też całkiem przyjazne, może w tym kierunku poszukaj? Albo CBF600.

edit/ pardon, poprawione :)

Edytowane przez karen

Nie no co Wy ZX 12 albo Haya:) jak szaleć to szaleć:)

chociaż nie ZX 12 jest nieco wyzsza w siodle od Hayki:)

A poważnie wracając do sedna sprawy, kierowałbym się wskazówkami koleżanki Karen.

Polatasz sezon lub dwa i zawsze mozesz zmienić na inny lub nowszy model:)

ale za 8k nie kupi ani xj6 ani er6-f. Cb500/gs500 było by w sam raz. Jechać kawałek a radzić sobie to dwie inne sprawy. Żeby ogarniać taką 500tkę trzeba na prawde świetnie jeździć

....wiec po co ją pomijać. Tanie, szybkie, mało pali. Będziesz zadowolona :) . Za nadwyżkę pieniędzy spokojnie możesz kupić jakiś fajny używany kombinezon i porządny nowy kask

Edytowane przez komandosek

Przy siodełku na najniższym ustawieniu w cbf 600 spokojnie sięgniesz stopami podloza.

CBF600 ma chyba nawet regulację wysokości siodła o ile się nie mylę. Jak się mylę, to sorki :)

Pozdr.

F.

Tak ma 3-stopniowa i regulacje kierownicy tez ma.

A

no to nie mało:) jak kolega napisał wyżej ER-5, cb 500, gs 500 xj 600, cbr 600, naprawdę jest spory wybór ja osobiście miałem przyjemności polatać VT 600 i może to nie sport czy typowy sport turystyk ale całkiem przyjemny.

A skąd koleżanka jest, jeśli to nie tajemnica?

nie, nie tajemnica - Zamość:)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;)

Najbardziej w moim typie to chyba gs 500 i cb 500, no ale jeszcze mam czas, aby rozważyć inne propozycje ;)

Wśród 500tek nie masz zbyt dużego wyboru, więc raczej nie spodziewaj się wielu propozycji :)

No chyba, że z wyglądu od gs500, bardziej przypasuje Ci gs500f. Skoro lubisz motocykle sportowe i sportowo-turystyczne to wyglądem mógłby Ci bardziej pasować.

pozdr

F.