thefex Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 hejjak przeliczyc kilometry na motoh i odwrotnie?tak + -, bo potrzebne mi to jest tylko do wymiany oleju.wg serwisowki co 2500 km przy uzytkowaniu offroadowym. licznika kilometrow nie mam Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 hejjak przeliczyc kilometry na motoh i odwrotnie?tak + -, bo potrzebne mi to jest tylko do wymiany oleju.wg serwisowki co 2500 km przy uzytkowaniu offroadowym. licznika kilometrow nie mamŁatwiej będzie Ci na litry to przeliczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 to wszystko zależy od terenu gdzie jeździsz u mnie to wychodzi ok 2min/km +/- Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Łatwiej będzie Ci na litry to przeliczać. trafna uwaga :icon_mrgreen: no chyba ze zrekatywuje licznik rowerowy, ktory odlecial po pierwszym treningu na torze Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 trafna uwaga :buttrock: no chyba ze zrekatywuje licznik rowerowy, ktory odlecial po pierwszym treningu na torze Po co licznik rowerowy? Osobiście widziałem crossowców z okolicy, którzy mieli poprzypinane jakieś najprostsze zegarki do kierownicy i puszczali stoper. Włączasz kiedy startujesz wyłączasz kiedy kończysz i po problemie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 nie prosciej poprostu kupić licznik Mth??? ... niż kombinowac koszt ca. 100-300zł i drożej w zaleznosci od zbajerzenia. Zwykła godzina to nie to samo co mth wiec stoper raczej nie jest dobrym zródłem informacji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ale licznik motogodzin liczy godziny w ktorych silnik pracuje, a to tez nie jest wykladnik zużycia. Najprosciej liczyć na litry, np. ja założyłem sobie, że moja yz 125 na i MTH spali ok. 9-10 litrów. pozdro EDIT: Litości! za takie głupoty powinien być odrazu BAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ale licznik motogodzin liczy godziny w ktorych silnik pracuje, a to tez nie jest wykladnik zużycia. Najprosciej liczyć na litry, np. ja założyłem sobie, że moja yz 125 na i MTH spali ok. 9-10 litrów. pozdro :biggrin: :biggrin: ;) A co ma byc "wykladnikiem" zuzycia?? MOze to ile km pchamy motocykl?? Licznik motogodzin liczy czas pracy silnika czyli czas w ktorym on sie zuzywa. Licznik motogodzin to nie timer czy stoper i nie bedzie wam mierzyl km czy czasu wyparawy. THEFEX zrob sobie normalny wyapad wz kogos z licznikiem kilometrow po wypadzie bedziesz +- wiedzial dystans przebyty w czasie. W ten sposob bedziesz mogl+- oszacowac ile km przejezdzasz w danym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 zmiana oleju w moim moto nie jest az tak rygorystyczna, jak w EXC czy WR.mysle ze bede przeliczal na litry, albo po prostu bede robil 2-3 zmiany oleju w sezonie.na chlopski rozum zrobic wiecej niz 5 tys km w jednym sezonie po offroadzie i terenie, to juz wyczyn :bigrazz: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ja u siebie w exc 300 liczę tak, zbiornik ma 10l. 10l=jakieś 3-4 godziny jazdy=1mth, wydaję mi się że tak jest dobrze, i co za tym idzie czyszczenie filtra powietrza co 2 mth, wymiana oleju co 8mth, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) co za tym idzie czyszczenie filtra powietrza co 2 mth, Filtr powinno się czyścić w zależności od terenu i pogody. Jeśli jeździsz po wilgotnym terenie, gdzie się ie kurzy i nie ma wielkiego błota, spokojnie można długo do filtra nie zaglądać. Jeśli jednak zrobisz jeden dobry trening po piaszczystym torze, gdzie się bardzo kurzy proponuję po każdym takim zrobić pranie. U mnie w WRce objąłem taką taktykę. Zmiana oleju co 400-450 km, przy drugiej zmianie (czyli około 800 km) zmiana oleju z filtrem + regulacja zaworów. Tak mi poradzili i myślę że całkiem dobrze. Edytowane 3 Października 2007 przez kristi_rx125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacher Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 w sumie po 2 mth , w nie ważne jakich warunkach filtr jest już naprawdę bardzo brudny i nie odważyłbym się jeszcze na nim jeździć, ale co do wyjazdów gdy bardzo się kurzy to zgadzam się w 100% z wypowiedzią kristi rx 125, filtr może być tak wynurany że czyszczenie co wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ja tam zmieniam olej z filtrem co 10 mth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbiterpl Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ja jezdze w terenie i po miescie, mam licznik rowerowy. Srednia zawsze mi wychodzi na poziomie okolo 38kmh czyli 1MTH 38km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Może ktoś wie gdzie u nas można kupić takie liczniki MTH ? http://www.hardlineproducts.com/hour_meter.htmlNiechce mi sie zamawiać z usa jeśli u nas są. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi