lechoo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam,chodzi mi oczywiscie o slady pozostajace po "paleniu gumy". Wydaje mi sie ze kiedys czytalem o takim przepisie, ale teraz nie moge tego nigdzie znalesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam,chodzi mi oczywiscie o slady pozostajace po "paleniu gumy". Wydaje mi sie ze kiedys czytalem o takim przepisie, ale teraz nie moge tego nigdzie znalesc.Było :D Ale myślę że może się przydać: Art. 45. 1. Zabrania się: ---ciach---9) zaśmiecania lub zanieczyszczania drogi; 10) samowolnego umieszczania na drodze jakichkolwiek znaków, napisów lub symboli. ---ciach--- Całość TUTAJ I pamiętaj ... google Twoim przyjacielem :crossy: PozdrawiamKjujik Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez Kjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Było :banghead: Ale myślę że może się przydać: Art. 45. 1. Zabrania się: ---ciach---9) zaśmiecania lub zanieczyszczania drogi; 10) samowolnego umieszczania na drodze jakichkolwiek znaków, napisów lub symboli. ---ciach--- Całość TUTAJ I pamiętaj ... google Twoim przyjacielem :icon_twisted: PozdrawiamKjujik Tak mi sie wydawalo ze bylo ale w zaden sposob nie moglem tego znalesc. Dzieki. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez lechoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ludzie, bez jaj... droga ze śladami gumy nie jest ani zaśmiecona, ani zanieczyszczona. a wypalone kółko nie jest "znakiem, napisem, symbolem" (chyba, że damskiej toalety... ale jakoś żadnej kobiety przy takich nie widywałem dotychczas) :) przede wszystkim, żeby kogoś ukarać, trzeba mieć dowód popełnienia tego wykroczenia. jeśli motocykliści siedzą sobie przy motocyklu i śladach palenia gumy, to policja może im... no, wiadomo co. a nie - sąd. i niech spróbują udowodnić, że to akurat ci palili gumę, oraz w drugiej kolejności: że to faktycznie łapie się pod podane paragrafy...bo jak tak będziemy podchodzić, to za chwilę za "zamknięte" opony będzie można mandat dostać: niebezpieczna jazda, przekroczenie prędkości, itp. chociaż to akurat byłoby bliższe rzeczywistości* ;)jsz * - i niech mi wtedy udowodnią, że nie pojechałem sobie na tor kartingowy... albo na plac u ojca :P Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 U nas taki § jest : Nadmierne urzycie drog publicznych. a kara jest naprawde nie mala. :bigrazz: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Art. 45. 1. Zabrania się: ---ciach---[...]10) samowolnego umieszczania na drodze jakichkolwiek znaków, napisów lub symboli. ---ciach---hehe... fajny ten symbol i znak czarna krecha albo kółeczko :flesje: U nas taki § jest : Nadmierne urzycie drog publicznych. a kara jest naprawde nie mala. :biggrin:A jak ktoś jeździ ponadprzeciętnie dużo to w sumie też nadmiernie używa drogi ;) - kara musi być ;) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 A jak ktoś jeździ ponadprzeciętnie dużo to w sumie też nadmiernie używa drogi :lalag: - kara musi być :buttrock: No ale wtedy jest inny § i inna beczka. Malo tego jezeli organizujesz przejazd wiecej niz 15 mptocykli / aut / 30 rowerow to juz jest nadmierne zuzycie drogi i trzeba wczesniej zglosic i zaplacic he, he :lalag: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 pewnie to wszystko kwestia interpretacji i policjanta na jakiego trafisz.za palenie gumy może ci jeszcze palnąć mandat za niebezpieczną jazdę. :flesje:no i jeśli się nie zgadasz - sąd grodzki. a tak na marginesie: nie bójcie się tych sądów. bez obrazy dla nikogo, ale policjanci to naprawdę z reguły niezłe cymbały i większość z nich do końca nie zna przepisów. :icon_mrgreen: nie zamierzam się chwalić (bo nie ma czym), ale wygrałem dwie sprawy przed sądem grodzkim. tzn inaczej - wygrałem jedną, a w drugiej została złagodzona kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Policjanci czasem faktycznie nie znają prawa:] ostatnio wręczyli mi mandat (na zatrzymaj lato w radomsku, wejscie bokiem w zakręt:]) mimo mojego wieku (16lat) i po dłuższym czasie tłumeczenia im że mandat jest od lat 17 zrezygnowali dowiedzieli sie , pogorzili mi żebym nie był taki mądry i na drugi raz ble ble ble . Po ładnych kilku zatrzymaniach znam ich gadke na pamięć. I myśle że za palenie gumy tez podciągną jakis paragraf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Jeśli pali się gumę to stwarza się zagrożenie na drodze - to juz się łapie pod paragrafy.Zaśmiecanie drogi - wydaje mi się, że również (20 zł mandat chyba? ale do tego dojdzie stwarzanie zagrożenia). A czy kapiący olej z samochodów to nie zaśmiecanie drogi?, przecież jak np. ktoś oczekując na światło zielone, znudzony mając już starą oponę postanowi trochę ją podjarać na oczach ludzi, odjedzie, trochę popada, następnemu motocykliście uślizgnie się na tej gumie koło i będzie następny post jakie to te nasze drogi nie są, a wina zejdzie i tak na puszki. Jak chce ktoś palić gume to w takim miejscu gdzie mu nikt nic nie zrobi - np. na podjeździe do garażu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Jeśli pali się gumę to stwarza się zagrożenie na drodze - to juz się łapie pod paragrafy.Zaśmiecanie drogi - wydaje mi się, że również (20 zł mandat chyba? ale do tego dojdzie stwarzanie zagrożenia). A czy kapiący olej z samochodów to nie zaśmiecanie drogi?, przecież jak np. ktoś oczekując na światło zielone, znudzony mając już starą oponę postanowi trochę ją podjarać na oczach ludzi, odjedzie, trochę popada, następnemu motocykliście uślizgnie się na tej gumie koło i będzie następny post jakie to te nasze drogi nie są, a wina zejdzie i tak na puszki. Jak chce ktoś palić gume to w takim miejscu gdzie mu nikt nic nie zrobi - np. na podjeździe do garażu ;-) Jedna sprawa, że na spalonej gumie koło Ci się nie uślizgnie... Po to się pali laczka, żeby przyczepność była wieksza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam pozwolę sobie zadać pytanie z związku z karaniem przez policję. Czy przy kontroli mogą się doczepić jeżeli z przodu nie mam hamulca???. Czy w ogóle jest jakiś przepis, że motocykl musi mieć hamulec z przodu i z tyłu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Bez hamulca nie przeszedl byś przeglądu wiec za zły stan techniczny moga zabrac dowów. A tak wogule to co jak co ale hamulce trzeba miec sprawne bo to nasze bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam pozwolę sobie zadać pytanie z związku z karaniem przez policję. Czy przy kontroli mogą się doczepić jeżeli z przodu nie mam hamulca???. Czy w ogóle jest jakiś przepis, że motocykl musi mieć hamulec z przodu i z tyłu. Pozdro sprawdź sobie w warunkach technicznych (w krd?), ale IMHO jest wymóg 2 sprawnych hamulcówjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Hamulec przedni musi być, nie sprawdzają tego coprawda przy każdej kontroli , ale bardziej o policje bałbym sie o bezpieczeństwo.Jak cie złapią i zobaczą że nie masz hamulca to zabiorą Ci dowod rejestracyjny, każą naprawic usterke, jechać na przeglad i odzyskasz dowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi