Skocz do zawartości

Chińskie crash-testy

LYsY
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

smart sie zprawdza rewelacyjnie! zwróćcie uwagę, że w Smarcie linia dachu nie została naruszona. Drzwi można było bez problemu otworzyć. Za to w chińszczyźnie drzwi nie było...

pozdro

W chinszczyznie nie bylo niczego :biggrin:

Jeżeli chodzi o technikę bezpieczeństwa to Chińczcy są nadal w latach 50 poprzedniego wieku. Wtedy też samochody składały się jak pudła kartonowe.

Taka offtopowa ciekawostka z historii motoryzacji:

Gniazdo zapalniczki zaczęło być seryjnie montowane w samochodach 11 lat przed pasami bezpieczeństwa...

pozdr

LYsY

Tego się nie spodziewałem po poldeczku... a co do chińczyków.... to po tym co zobaczyłem zdecydowanie wolałbym chiński motocykl niż samochód.... gdybym miał tylko taki wybór, bo mając do dyspozycji wydanie pieniędzy wolałbym w obu przypadkach coś używanego japońskiego lub niemieckiego niż chińskiego!

a teraz wyobraźmy sobie sytuację gdy jedziemy chińczykiem 120, z przeciwka leci polonez ok 90 km/h którym kieruje jakiś dziadek, nagle ma zawał i zjeżdża na czołówkę ......

z tego to by tylko kierowca tira wyszedł cało :flesje:

;)

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

No ten McLaren F1 ładnie się zachował, bardzo sztywna konstrukcja, ale w sumie za sztywna też jest niedobra. Chodzi o to, żeby zgubić trochę energii właśnie na tym gniecionym przodzie, ale żeby "gniecenie przodu" zatrzymało się przed kabiną pasażerską.

Ogółem to ludzie kupują SUV-y żeby być bezpiecznymi.. he he he ;) . Z tego, co sobie pooglądałem, SUV-y zachowują się dużo gorzej od zwykłych samochodów! :banghead: Może z powodu masy...

Dominik, Twoje BMW ma 35 lat, a te Chińczyki są niby nowe, mają niby poduszki powietrzne... a prędkość zderzenia jest mała (64kmh). Z dwojga złego wolałbym walnąć w Twoim BMW. Może być z nim zupełnie jak z Polonezem.

Zobacz jak sobie radzi

:lalag:

Wniosek z tego wątku? Lepiej nie kupować hamerykańskich pick-upów i chińskich samochodów :rolleyes:

pozdr

LYsY

Romet od przyszłego roku ma produkować motocykle w Polsce. Może im to wyjść tylko na zdrowie.

A ty myślisz że to będą polskie komponenty? cos mi się wydaje że to będzie składanka z chińskich elementów.... ;)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals