Witt Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 aczkolwiek wiem ze lazer ratuje zycie ( bynajmniej w moim wypadku tak bylo , uderzenie o ziemie przy predkosci jakies 60-70km/h - i poza wiekszymi rysami nic mu sie nie stalo , szybka na miejscu , skorupa nie peknieta ) A skorupa czasem nie powinna pęknąć? Wydaje mi się, że jak nie pęka to cała siła uderzenia idzie w głowe... ale pewny nie jestem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorbiker_wroc Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Witam !!! Moim zdaniem polecam Ci Nitro 311 bardzo dobry kask za dobre pieniadze i przedewszystkim produkowany w GB a nie jak w przypadku HJC w chinach . Wygodny srodek , głeboko leży na głowie . Polecam !!!!! www.motorbiker.pl Witam !!! Moim zdaniem polecam Ci Nitro 311 bardzo dobry kask za dobre pieniadze i przedewszystkim produkowany w GB a nie jak w przypadku HJC w chinach . Wygodny srodek , głeboko leży na głowie . Polecam !!!!! www.motorbiker.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Nitro nie polecam, jedyna zaleta tych kaskow jest wyglad, poza tym glosne, przewiewne i niesolidne. Z wymienionych przez Ciebie modeli radze wziac pod uwage Uvexa Daytona, ktory w prawdzie nie grzeszy jakoscia wykonania, ale ma 1 podstawowa zalete - szybe nieparujaca ktorej nie ma zaden inny z tych kaskow!! Zwlaszcza w zime i jesienia odczujesz przydatnosc antifoga lub jego brak :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fadżir Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Wiem wiem że już był taki temat ale o troche innym kasku. Ja szukam kasu ze stałą szczęką do 300zł. Zainteresował mnie ten kask http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=219028454 co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Za tą kasę polecam GP1. Kupiłem w salonie za 300 zł (stargowałem z 4 stówek!). W porównaniu z SHARKIEM, kupionym za 400 zł (na allegro po 375) stwierdzam, że... nie ma porównania. O zaletach GP1 naczytasz się na forum. Tylko kup ciasny model- mój zaraz po zakupie ledwo wchodził mi na głowę, teraz jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitter0 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Lazer LZ-5 albo LZ-6 ,niepamietem nazwy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Lazer LZ-5 albo LZ-6 ,niepamietem nazwy modelulz 5 mam żółty model jest git nosze od 6 dni i sprawuje sie dobrze :icon_evil: polecam LINK pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jane Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) Za tą kasę polecam GP1. Kupiłem w salonie za 300 zł (stargowałem z 4 stówek!). W porównaniu z SHARKIEM, kupionym za 400 zł (na allegro po 375) stwierdzam, że... nie ma porównania. O zaletach GP1 naczytasz się na forum. Tylko kup ciasny model- mój zaraz po zakupie ledwo wchodził mi na głowę, teraz jest idealnie.popieram , jeżdżę również w GP1 i jestem zadowolona, co do ceny ,za 300zł spokojnie można kupić. pzdr :icon_eek: Edytowane 28 Lipca 2007 przez jane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fadżir Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Prawdopodobnie zdecyduje się na gp1. A czy dostane ten kask w sklepach jak jest z jego dostępnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 :D Po co przeplacac ... kup kask za 50 złotych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario87rr Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Po co przeplacac ... kup kask za 50 złotych ... Zupelnie sie nie zgadzam...kaski tego typu zdecydowanie wytrzymaloscia nie grzesza...jeden delikatny kontakt z ziemia i koniec. Podobnie jak Jane mysle ze do 300zl mozna zakupic w miare przyzwoity kask, ktory sie tak szybko nie rozpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 za 3 paczki kup sobie... nocnik na głowę i wio. Kolego na bezpieczeństwie oszczędząją samobójcy tylko ... Popieram ... jak podczas upadku kask peknie i mózg ci sie wyleje na asfalt to wtedy bedzie już za późno na kupowanie lepszego kasku ... no ale cóż .. każdy dba o swoją dynia na tyle na ile ją sobie ceni... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InsaneBolo Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Popieram ... jak podczas upadku kask peknie i mózg ci sie wyleje na asfalt to wtedy bedzie już za późno na kupowanie lepszego kasku ... no ale cóż .. każdy dba o swoją dynia na tyle na ile ją sobie ceni... :D GP1 pęka ? :bigrazz: przy 100 kmh napewno niepeknie :] a powyzej stu jka przyjebiesz to i tak nic Ci z tego kasku :) za tą cene najlepszy wybór to GP1 , niekupuj Lazera bo o cena ta sama ale jest o wiele głośniejszy i mi osobiscie leżal na głowie jak nocnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czervonyr6 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 glowe masz jedna uzbieraj troche kasy i kup dobry kask znanej firmy .. nolan, agv, shoe nitro .. ja uzbieralem troche kasy i kupilem za 1200zl pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meniu Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Łatwo wam powiedzieć uzbieraj troche kasy i kup lepszy, to nie jest takie proste dla osoby niepracujacej i uczacej sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi