cabaniero Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Mam problem z moją cbr f4 sport... ładując aku niechcący zacisk prostownika zaciśnięty na plusie aku dotknął śruby mocującej zbiornik, czyli masy... teraz nie mogę odpalić moto.. po przekręceniu kluczyka powinna włańczać się pompa, a teraz nie słychać jej...rozrusznik kręci normalnie.. czy to tylko bezpiecznik ?? jesli tak to gdzie on jest, czy to coś powazniejszego ??? Jeśli to pompa albo moduł to jestem finansowo ugotowany ... Jeśli wiecie o co chodzi to będę wdzięczny za zdiagnozowanie problemu..pozdro Edytowane 16 Czerwca 2007 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisfazer Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Sprawdz bezpieczniki .nie wiem gdzie są w hondzie ale szukaj czarnej malej "skrzyneczki" z napisem fuse.Mogą być pod siedzeniem koło aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jak wyzej Na 100% bezpiecznik, zazwyczaj to czarna skrzyneczka pod siedzeniem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 W F3 bezpieczniki są pod taką klapką koło kierownicy po prawej stronie siedząc na moto .W F4 CHYBA TO MIEJSCE SIĘ NIE ZMIENIŁO ale na 100% nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 czy to tylko bezpiecznik ?? Ja Ci na to nie odpowiem, ani nikt inny, musisz na motocyklu zobacyć i potem sie martwić, a nie panikę robić :). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Spanikowany trochę jestem, bo bezpieczniki są całe...a pompa nie robi... w sumie tej F4 używam tylko na tor... Grandysy się zbliżają, a tu jeśli przyjdzie mi wymieniać pompę to po zawodach... siana ni ma psia krew... musze skombinowac miernik i obadać czy jest napięcie na kości wchodzacej do pompy...jesli jest, to 100% padła pompa.. jeśli nie ma to padło cuś innego... jesli moduł, to już w Poznaniu w tym sezonie nie polatam :bigrazz: :lalag: Edytowane 17 Czerwca 2007 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 No to teraz chociaż wiesz, ze masz problem ... Wszystkie kostki powpinane mam nadzieje jak próbowałeś odpalić motocykl? czy był w stanie rozłożonym ? Pytam sie, bo raz już interweniowałem w podobnym przypadku i okazało sie, ze klient zdjął czaszę do serwisu, a tam przechodzi czesc instalacji, nie tylko światło przednie. Podałem to tylko jako przykład. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Po ostatnim dzwonie w Poznaniu moto odpalało... wstawiłem do garażu i po 2 tygodniach chciałem podładować aku i tak jakoś niefortunnie założyłem zacisk prostownika na + akumulatora że dotknął on zbiornika... i po tym już nie odpaliłem...a zawsze odpalał od dotknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Spanikowany trochę jestem, bo bezpieczniki są całe...a pompa nie robi... w sumie tej F4 używam tylko na tor... Grandysy się zbliżają, a tu jeśli przyjdzie mi wymieniać pompę to po zawodach... siana ni ma psia krew... musze skombinowac miernik i obadać czy jest napięcie na kości wchodzacej do pompy...jesli jest, to 100% padła pompa.. jeśli nie ma to padło cuś innego... jesli moduł, to już w Poznaniu w tym sezonie nie polatam :icon_evil: ;) Siema>>> wiesz wydaje mi sie ze nie tak odrazu pada pompka >>> sprawdź dobrze (miernikiem ) bezpieczniki pompka musi mieć zabezpieczenie przed takimi kombinatorami elektrykami jak TY. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Sprobuj resetu calego modulu przez odłączenie aku. Nie wiem czy jest jakas procedura pelnego resetu? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Sprawdź iskrę!!Jak silnik nie pali to chyba najważniejsze sprawdzić czy jest co sie palić i czy jest czym zapalić. To już od czasów WSK jest tak samo. Za mało informacji żeby ci ktoś szybko pomógł, można tylko zgadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Podłacze sie pod temat, kreci jak dzika, paliwo na wtryski idzie, iskra jest i ani nie stuknie ktorys z cylindrów, plak do przepustnic i tez kompletnie NIC. pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 No no.. .jeżeli jest iskra i nawet na starter psikany nie idzie to... pierwsze co przychodzi do głowy to że nie ma iskry. Znaczy, że iskra słaba. Jeżeli masz możliwość podmień świece. BO jak nie świece i nie paliwo to kompresja. Czyli zawory albo pierścienie. Chyba że ktoś grzebał przy zapłonie? Ale to elektroniczny, to powinno być OK... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 ew ktoś grzebał przy rozrządzie . Przypomina mi się jeszcze jak ze 30 lat temu kumplowi zamieniliśmy miejscami fajki w jawie 350 . Baaardzo długo szukał awarii 😀 może iść tym tropem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 A nie kręci się szybciej czasem? Kompresja jest? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi